Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τρομακτικό: Δεκάδες σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε καταυλισμούς σχολεία. Δεν είναι αυτοάμυνα αυτά

Τρομακτικό: Δεκάδες σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε καταυλισμούς σχολεία. Δεν είναι αυτοάμυνα αυτά
Τρομακτικό: Δεκάδες σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε καταυλισμούς σχολεία. Δεν είναι αυτοάμυνα αυτά. Πολλοί σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε δύο σχολεία στη βόρεια Γάζα

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στους προσφυγικούς καταυλισμούς Bureij και Nuseirat, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στη βόρεια, κεντρική και νότια Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης, καθώς η πολιορκημένη περιοχή υφίσταται την 44η ημέρα του  βομβαρδισμού της.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στους προσφυγικούς καταυλισμούς Bureij και Nuseirat στην κεντρική Γάζα, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας στον θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.

Διάβασε επίσης
λίστα με 4 στοιχεία

λίστα 1 από 4

Τι γνωρίζουμε για την εκκένωση του νοσοκομείου al-Shifa της Γάζας

λίστα 2 από 4

Πολλοί σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε δύο σχολεία στη βόρεια Γάζα

λίστα 3 από 4

Φωτογραφίες: Τραυματισμένα παλαιστίνια παιδιά εκκενώθηκαν από τη Γάζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
λίστα 4 από 4 Φωτογραφίες: Χωρίς τέλος στα δεινά των Παλαιστινίων χωρίς τέλος στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Μια γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν επίσης σε επιδρομές στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν επίσης και σκότωσαν δύο άτομα, μεταξύ των οποίων έναν ανάπηρο, κατά τη διάρκεια εισβολών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε η Wafa.

Ο Issam al-Fayed, ένας 46χρονος ανάπηρος, σκοτώθηκε στην είσοδο του προσφυγικού καταυλισμού Τζενίν, ενώ ο 20χρονος Ομάρ Λαχάμ σκοτώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Dheisheh νότια της Βηθλεέμ, είπε ο Wafa.

«Η ζωή μας είναι κόλαση»

Οι δολοφονίες γίνονται μετά από καταστροφικές επιθέσεις  σε σχολεία και προσφυγικούς καταυλισμούς στη βόρεια Γάζα.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο σχολείο Al Fakhoura στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ενώ δεκάδες θύματα αναφέρθηκαν από επίθεση σε δεύτερο σχολείο στο Tall az-Zaatar.

«Οι σκηνές ήταν τρομακτικές. Πτώματα γυναικών και παιδιών ήταν στο έδαφος. Άλλοι ούρλιαζαν για βοήθεια», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο Ahmed Radwan, ένας τραυματίας που επέζησε της επίθεσης στο Al Fakhoura.

«Τα νεκρά σώματα [είναι] σκορπισμένα… κομμάτια σάρκας», είπε στο Al Jazeera ένας ανώνυμος μάρτυρας. «Κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους γιους του. Η ζωή μας είναι κόλαση».

Ο Marwan Bishara, ανώτερος πολιτικός αναλυτής για το Al Jazeera, είπε ότι το σχολείο Al Fakhoura θα μπορούσε να περιγραφεί ως το “al-Shifa των σχολείων” καθώς έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από ισραηλινές δυνάμεις όπως το νοσοκομείο al-Shifa, το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Γάζας. σημαντικός στόχος της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει καμία διάκριση στο γεγονός ότι ένα σχολείο που φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους έχει βομβαρδιστεί από αέρος. που έχει σκοπό να δημιουργήσει ζημιές, ανθρώπινες απώλειες, βάσανα και θάνατο», είπε ο Μπισάρα.

πηγη   aljazeera

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ