Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
BDS- Ποτέ στην ιστορία δεν ξεκίνησε η βία από τους καταπιεσμένους
BDS- Ποτέ στην ιστορία δεν ξεκίνησε η βία από τους καταπιεσμένους

BDS- Ποτέ στην ιστορία δεν ξεκίνησε η βία από τους καταπιεσμένους

Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC)
7 Οκτωβρίου 2023
Πηγή μετάφρασης: BDS Greece

Το κίνημα BDS καταδικάζει σθεναρά για υποκρισία τις κυβερνήσεις της αποικιοκρατικής Δύσης, γιατί για άλλη μια φορά στέκονται μαζί με το απαρτχάιντ του Ισραήλ και υιοθετούν την παραπλανητική σειρά των γεγονότων, σαν να ξεκίνησαν όλα σήμερα το πρωί με την ισχυρή ένοπλη αντίδραση των καταπιεσμένων Παλαιστινίων στη Γάζα. Αυτή η διαστρεβλωμένη χρονική αλληλουχία των γεγονότων έχει σκοπό να κρύψει την αρχική και κλιμακούμενη επί δεκαετίες αποικιακή βία του καταπιεστή.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, η πιο ρατσιστική, φονταμενταλιστική και φανατική από ποτέ, κλιμακώνει ανελέητα την εθνοκάθαρση, την πολιορκία, τις δολοφονίες, τη φυλάκιση και τον καθημερινό εξευτελισμό εκατομμυρίων γηγενών Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Πίστευε ότι η ωμή βαρβαρότητά της θα ανάγκαζε τους Παλαιστίνιους απλά να παραδοθούν και να αποδεχτούν την καταπίεση ως αναπόδραστη μοίρα.

Το καθεστώς Νετανιάχου μεθυσμένο από την εξουσία και την ατιμωρησία ως αποτέλεσμα της άνευ όρων συνεννόησης, χρηματοδότησης και εξοπλισμού του από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς και της επαίσχυντης εξομάλυνσης και των στρατιωτικών συμμαχιών με τις αραβικές δικτατορίες, με τη συνενοχή της Παλαιστινιακής Αρχής, αισθάνθηκε ότι ήρθε η ώρα να θάψει το «Παλαιστινιακό Ζήτημα» μια για πάντα.

Αγνοώντας αυτό το κρίσιμο πλαίσιο, η Δύση εν χορώ καταγγέλλει και πάλι τις παλαιστινιακές «βίαιες επιθέσεις» στο Ισραήλ.

Ανεξάρτητα από το πώς βλέπουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την ένοπλη αντίσταση και πώς τη ρυθμίζει το διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν με τον Βραζιλιάνο παιδαγωγό Paulo Freire που λέει : «Με τη δημιουργία μιας σχέσης καταπίεσης, η βία έχει ήδη αρχίσει. Ποτέ στην ιστορία δεν ξεκίνησε η βία από τους καταπιεσμένους. … Η βία ξεκινά από αυτούς που καταπιέζουν, που εκμεταλλεύονται, που αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τους άλλους ως πρόσωπα – όχι από εκείνους που καταπιέζονται, εκμεταλλεύονται και δεν αναγνωρίζονται».

 

Εφόσον η καταπίεση είναι η βασική αιτία της βίας, για να τερματιστεί κάθε βία — η αρχική και συνεχόμενη βία του καταπιεστή και η αντίδραση με την αντίσταση των καταπιεσμένων — πρέπει να δράσουμε για να τερματίσουμε την καταπίεση. Όπως αποδεικνύεται στον αγώνα της Νότιας Αφρικής, που διέλυσε το απαρτχάιντ εκεί, η αποκάλυψη και ο τερματισμός της κρατικής, εταιρικής και θεσμικής συνενοχής στο 75χρονο καθεστώς εποίκων-αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ του Ισραήλ, ειδικά μέσω των τακτικών του BDS, είναι οι πιο ηθικές και στρατηγικές μορφές διεθνούς αλληλεγγύης για να τερματιστεί κάθε καταπίεση και κάθε βία. Μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια.

πηγη info-war

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ