Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Πύρινες» ανακοινώσεις από τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών – Χιλιάδες σιίτες μαχητές μεταφέρονται στον Λίβανο

Ανακοίνωση πολεμικής εμπλοκής από Ιράν: «Αν δεν προστατεύσουμε τη Γάζα σήμερα οι βόμβες του Ισραήλ θα πέσουν στα δικά μας νοσοκομεία αύριο»
Ανακοίνωση πολεμικής εμπλοκής από Ιράν: «Αν δεν προστατεύσουμε τη Γάζα σήμερα οι βόμβες του Ισραήλ θα πέσουν στα δικά μας νοσοκομεία αύριο»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμίρ Αμπντολαχιάν, προχώρησε πριν λίγο στην διατύπωση ευθείας απειλής προς το Ισραήλ περί «προληπτικές ενέργειες δράσης από τον “Άξονα Αντίστασης” οι οποίες θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες ώρες».




ARVE

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση.

Οι Ιρανοί όταν αναφέρονται σε «Άξονα Αντίστασης» εννοούν το σιιτικό «τόξο» (Ιράν, Ιράκ, Χεζμπολάχ), αλλά και την Χαμάς.

Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν προαναγγέλλει δράση κατά του Ισραήλ από τότε που η Χαμάς εισέβαλλε στο Ισραήλ και εν συνεχεία το τελευταίο ξεκίνησε τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η ακριβής διατύπωση, όπως έγινε από το Ιρανό ΥΠΕΞ, έχει ως εξής:

«Πιθανότητα προληπτικής δράσης από τον Άξονα της Αντίστασης αναμένεται τις επόμενες ώρες. Οι ηγέτες της Αντίστασης δεν θα επιτρέψουν στο σιωνιστικό καθεστώς να αναλάβει οποιαδήποτε δράση στη Γάζα και στη συνέχεια να πάει σε άλλα μέρη του Άξονα της Αντίστασης στην περιοχή.

Είπαμε στους Αμερικανούς ότι δεν μπορείτε να απαιτήσετε από τη Χεζμπολάχ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση επιτρέποντας στον Νετανιάχου να διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα. Όλες οι επιλογές είναι ενώπιον της Χεζμπολάχ.

Τις επόμενες ώρες, είναι δυνατόν να δούμε τυχόν προληπτικά μέτρα κατά της σιωνιστικής οντότητας. 

Αν δεν προστατεύσουμε τη Γάζα σήμερα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις βόμβες φωσφόρου του Ισραήλ στα δικά μας νοσοκομεία αύριο».

Αμέσως μετά, ο πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο είπε ότι «Οι ενδιαφερόμενοι (σ.σ. Ισραήλ, ΗΠΑ) θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις που διατύπωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών» ενώ το Επίσημο Διεθνές Ραδιοφωνικό Δίκτυο του Ιράν έγραψε σε ένα δραματικό μήνυμα: «Η νίκη του Θεού είναι κοντά».

Τι εννοεί ο Ιρανός ΥΠΕΞ; Προφανώς ένταση στην δράση της Χεζμπολάχ η οποία πλέον στοχοποιείται από το Ισραήλ, καθώς το Τελ Αβίβ νιώθει ότι απειλείται από το βόρειο μέτωπο του Λιβάνου σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και στην εξαπόλυση πληγμάτων κατά ισραηλινών θέσεων.

Δύο είναι οι φράσεις-κλειδιά του Ιρανού ΥΠΕΞ (αν πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν «κατά γράμμα» την προειδοποίηση, καθώς οι Ιρανοί αρέσκονται σε πομπώδεις δηλώσεις χωρίς να συνοδεύονται από πράξεις): Η μία είναι «Αν δεν προστατεύσουμε τη Γάζα σήμερα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις βόμβες φωσφόρου του Ισραήλ στα δικά μας νοσοκομεία αύριο» που θα μπορούσε να σημαίνει απόφαση άμεσης εμπλοκή στην σύρραξη Ισραήλ-Χαμάς.

Και η δεύτερη ότι «Οι ηγέτες της Αντίστασης δεν θα επιτρέψουν στο σιωνιστικό καθεστώς να αναλάβει οποιαδήποτε δράση στη Γάζα και στη συνέχεια να πάει σε άλλα μέρη του Άξονα της Αντίστασης στην περιοχή» που σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν την Χεζμπολάχ.

Εκατοντάδες σιίτες μαχητές μεταφέρονται  από το Ιράκ με ιρανικά μεταφορικά αεροσκάφη κάθε 24ωρο σε συριακά αεροδρόμια και από από προωθούνται στον Λίβανο, εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της πολεμικής τεχνολογίας.

Αναφέρεται η ύπαρξη ακόμα και UAV Shahed-136 και -129, όπως και τουλάχιστον 50 εκτοξευτές της ιρανικής έκδοσης του αντιαρματικού πυραύλου Kοrnet-E, μαζί με εκατοντάδες βλήματα, στο οπλοστάσιό τους.

ΠΗΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ : ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ