Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓεωργιάδης: Όταν βγαίνει απόφαση με δημοσιονομικό κόστος να μπαίνει αυτομάτως εφάπαξ φόρος...

Γεωργιάδης: Όταν βγαίνει απόφαση με δημοσιονομικό κόστος να μπαίνει αυτομάτως εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Γεωργιάδης: Όταν βγαίνει απόφαση με δημοσιονομικό κόστος να μπαίνει αυτομάτως εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες

Τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των πρώην δικαστικών. Η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει και μελετάμε τις συνέπειές της, σημείωσε τονίζοντας πως υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.
ARVE

Η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί σε όλους, δεν υπάρχουν τα λεφτά, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Όλα θέλουν ένα μέτρο στη ζωή, επεσήμανε, διευκρινίζοντας ότι δεν θέλει να κατηγορήσει την απόφαση.

«Εδώ υπάρχουν δυο παρεπόμενα προβλήματαΤο ένα είναι δημοσιονομικό που είναι πραγματικό και υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό. Φαντάζεστε μια κοινωνία που για να εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές. Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τους άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. Μα είναι δυνατόν;», αναρωτήθηκε.

Υπογράμμισε πως το κράτος πληρώνει αυτά που έχει και είπε χαρακτηριστικά ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. «Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικά εκατομμύρια…Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «στην αναθεώρηση του Συντάγματος εγώ θα προτείνω, πραγματικά θα το προτείνω, ότι αν βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που έχουν δημοσιονομικό κόστος, επειδή εμένα δεν μου αρέσει να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Εμένα μου αρέσει το κράτος να είναι σοβαρό. Ένα σοβαρό κράτος τις δικαστικές αποφάσεις τις σέβεται και τις εφαρμόζει[…] Όταν βγαίνει μια απόφαση με δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να μπαίνει αυτομάτως ένας εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες. Να έρχεται ένα χαρτάκι και να τους λέει τώρα χρωστάς 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, δυνάμει αυτής της δικαστικής απόφασης που πρέπει να πληρωθεί. Αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε δημοσιονομική πολιτική».

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΕΝΑ

ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ