Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Έριξαν πρόστιμο σε πλημμυροπαθείς γιατί δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη όταν ενημερώθηκαν για επιβολή προστίμου λόγω εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου.

Οι ιδιοκτήτες των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων δεν γνωρίζουν καν αν το όχημά τους μπορεί να επισκευαστεί, ενώ ακόμη και αν αυτό είναι εφικτό το κόστος ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, το θέμα δεν αφορά μόνο τα αχρηστευμένα οχήματα αλλά και αυτά που λειτουργούν κανονικά. καθώς λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή αδυνατούσαν φυσικλά να προσέλθουν στα ΚΤΕΟ εντός της προσθεσμίας.

Παρόλο που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τα ΚΤΕΟ λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στις επικοινωνίες, οι προθεσμίες έληξαν και ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να καταβάλλουν το σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το όχημα δεν υποβληθεί σε ΚΤΕΟ εντός της προθεσμίας, καθορίζεται ένα ειδικό αυξημένο πρόστιμο, το οποίο εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος και τη διάρκεια της καθυστέρησης.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο για καθυστέρηση 30 ημερών είναι στα 16 ευρώ, έως 6 μήνες είναι στα 33 ευρώ και από εκεί και πάνω στα 65 ευρώ. Για όσους είναι εκπρόθεσμοι πάνω από το εξάμηνο βεβαιώνεται επιπλέον πρόστιμο 150 ευρώ που περνά στην εφορία.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ