Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Περίεργες συμπτώσεις στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
Περίεργες συμπτώσεις στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Περίεργες συμπτώσεις στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Περίεργες «συμπτώσεις» λίγο πριν τις αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις εκλογές νέου Δ.Σ. την ερχόμενη Παρασκευή 22/9

Ακριβώς εννέα ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις εκλογές νέου Δ.Σ. την ερχόμενη Παρασκευή (22/9), την περασμένη Τετάρτη (13/9) δηλαδή, συνέβησαν συμπτωματικά δύο γεγονότα:

  • Εννέα προϊστάμενοι Εφορειών Αρχαιοτήτων που από ορισμένους συναδέλφους τους καταχωρίζονται στην «ομάδα» των φιλικά προσκείμενων προς την παρούσα ηγεσία του ΥΠΠΟ, χωρίς να περιμένουν τις εσωτερικές τους εκλογές, ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους ως μελών του ΣΕΑ γιατί αυτός «έχει παύσει να λειτουργεί ως συνδικαλιστικό όργανο των υπηρετούντων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία μελών του και έχει μετατραπεί σε εργαλείο κομματικών τακτικισμών».

● Την ίδια ημέρα -όπως κατήγγειλε αργότερα ο ΣΕΑ σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας»- η υπουργός Πολιτισμού, σε συνάντηση με όλους τους προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι στις προθέσεις της είναι: η κατάργηση της αυτεπιστασίας, η ανάθεση των ανασκαφών και των αρχαιολογικών έργων σε εργολαβικές εταιρείες, η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των Υπηρεσιών, ακόμη και της φύλαξης αρχαιοτήτων, η αλλαγή του Οργανισμού του ΥΠΠΟ μέσα στο 2024 στην κατεύθυνση της κατάργησης-συγχώνευσης της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργων, την κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων, με την ταυτόχρονη δημιουργία 9 περιφερειακών γενικών διευθυντών (και ισάριθμων Περιφερειακών Συμβουλίων Μνημείων), που θα προΐστανται σε «ενιαίες υπηρεσίες» προστασίας. Αυτοί οι 9 -προφανώς- θα διοριστούν από την πολιτική ηγεσία και θα αναφέρονται απευθείας σε αυτήν.

Μία ημέρα πριν η κ. Μενδώνη, ανοίγοντας διαδικτυακά τις εργασίες της ΙΣΤ’ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «Διάζωμα», εξήρε την περίπτωση της Ηπείρου που «αποτελεί ασφαλώς ένα απτό δείγμα για το πόσο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει μια τέτοια αναπτυξιακή στρατηγική, αλλά και το πώς ο διάλογος και ο κοινός σχεδιασμός, σε διεπιστημονικό επίπεδο, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη βάση της συνεργασίας των συναρμόδιων κρατικών φορέων με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την “κοινωνία των πολιτών”, που, υπό την ευρεία έννοια, εκπροσωπεί το “Διάζωμα”».

Πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους και γιατί ενοχλεί τόσο ο ΣΕΑ, ας κρίνει καθένας μόνος του.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΙ ΑΛΛΑ ΑΣΧΗΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ;; ΕΛΛΗΝΑ ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ Ε.ΣΥ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ