Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
den exei kirixtei se katastash ektaktoy anagkhs h Tessalia..Giati??
Δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Θεσσαλία….Γιατί??

Δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Θεσσαλία….Γιατί??

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά αντίθετα κήρυξε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.. Ποιος είναι ο λόγος;;; Διαβάστε παρακάτω και θα τον δείτε..

Η απόλυτη ξεφτίλα κι η απόλυτη απάτη! Έχει καταστραφεί όλη η Ελλάδα, ζωές έχουν χαθεί, περιουσίες, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά αντίθετα κήρυξε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.. Ποιος είναι ο λόγος;;; Διαβάστε παρακάτω και θα τον δείτε.. Όπως θα δείτε με τι εγκληματίες έχουμε να κάνουμε…
Ούτε δεκάρα τσακιστή δεν πρόκειται να δουν πυρόπληκτοι και πλημμυροπαθείς!
Δεν ξέρει κανείς από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει με την κατάντια μας. Η μόνη λογική που επικρατεί στο Μαξίμου είναι: «τσάκισε τους Έλληνες με κάθε τρόπο» ! Μία λογική που φαίνεται προς το παρόν ν’ αποδίδει. Αλλά…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Κακοκαιρία Daniel: Έσπασαν φράγμα και πλημμύρισε ο Παλαμάς, «παραδοχή» από τον χωματουργόhttps://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2023/09/daniel.html
Το «μυστικό» βρίσκεται σε μια και μόνη φράση: «Κατάσταση Ειδικης κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» … Να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβουν κι αυτοί που περιμένουν αποζημιώσεις.
Όταν η χώρα μας βρισκόταν σε πύρινο κλοιό, η «κυβέρνηση» του ψυχοπαθή του Μαξίμου, δεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όταν η χώρα μας βρέθηκε να πνίγεται, πάλι ο ψυχοπαθής του Μαξίμου δεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τι έκανε; Κήρυξε Κατάσταση Ειδικης κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.Ποια είναι η διαφορά;
Όταν μια ευρωπαϊκή χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε κινείται ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός παροχής βοήθειας με κάθε μέσο και τρόπο (ανθρώπινο δυναμικό, μηχανική υποστήριξη, ανθρωπιστική βοήθεια κοκ). Στη συνέχεια, η κυβέρνηση υποχρεούται ν’ αποζημιώσει τους πληγέντες.
Στην περίπτωση όμως της Κατάστασης Ειδικης κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, κανένας ευρωπαϊκός μηχανισμός δεν κινείται κι η κυβέρνηση δεν υποχρεούται στην παροχή αποζημίωσης. Η υπόθεση «αποζημίωση» επαφίεται στη… «διακριτική ευχέρεια» του πρωθυπουργού… Στην περίπτωση δε του ψυχοπαθή του Μαξίμου η «διακριτική ευχέρεια» έχει προ πολλού πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Άλλο ένα βασικό σημείο, είναι ότι ένας ακόμη τρόπος για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι το σχετικό αίτημα που οφείλουν να καταθέσουν Δήμοι, Νομοί και Περιφέρεια. Μαντέψτε! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ δεν κατέθεσε αίτημα υπαγωγής της περιοχής του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Ούτε στις πυρόπληκτες περιοχές, ούτε στις πλημμυρόπληκτες.

Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε στις : [ 07-09-2023 ]
519/7.9.2023
Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την 8η Σεπτεμβρίου 2023.
Αριθμ. 519
Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την 8η Σεπτεμβρίου 2023.
(ΦΕΚ Β 5361/7.9.2023)
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Των παρ. 1 και 2 του άρθρου 26 και της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4662/2020 «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις» (Α’ 27),
β) του π.δ. 70/2021 «Σύσταση Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α’ 161),
γ) της υπό στοιχεία ΓΔΟΥΕΣ/1/4/945/15.3.2020 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη «Διορισμός Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» (Υ.Ο.Δ.Δ. 183).
2. Την ανάγκη κήρυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και λήψης σχετικών έκτακτων μέτρων λόγω της εξελισσόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023.
3. Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδό-θηκε την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 και επικαιροποιήθηκε την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00.
4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Άρθρο μόνο
Την κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της εξελισσόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, ως ακολούθως:
Στους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα εμπορικά καταστήματα και οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές, καταιγίδες κ.λπ.), που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Παρασκευής 08 Σεπτεμβρίου 2023: Τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket και τα πρατήρια καυσίμων.
Παράλληλα, απαγορεύεται την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.
2. Πλέον των ανωτέρω, για τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της εξελισσόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων: (α) Των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, (β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, (γ) των δομών υγείας, (δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς και (ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μαρούσι, 7 Σεπτεμβρίου 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Περί Υδατος Υπέυθυνων και Α-πολιτίκ Στρουθοκαμηλιστών ……Το Ανάγνωσμα!https://esykpdkentrikisellados33.blogspot.com/2023/09/blog-post_14.html

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τι σημαίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πότε αίρεται;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συντρέχει σε περίπτωση φυσικής και τεχνολογικής καταστροφής ευρείας κλίμακας στον πληθυσμό και στις υποδομές, για την αντιμετώπιση της οποίας δεν επαρκούν οι άμεσα διαθέσιμοι πόροι, μέσα και υλικά των Φορέων διαχείρισης σε τοπικό, περιφερειακό, ή εθνικό επίπεδο, και απαιτείται η λήψη έκτακτων μέτρων αποκατάστασης ορισμένης χρονικής διάρκειας.

Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος – στη συγκεκριμένη περίπτωση -κακοκαιρία daniel – τη βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ   

ARVE

 

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ