Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τι θα παραχωρήσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Τι θα παραχωρήσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν
Τι θα παραχωρήσει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί για να συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Τα προς συζήτηση θέματα θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών, Γεωργίου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως, στο τέλος του 2023, θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο φλέγον ερώτημα ποια θα είναι ή δεν θα είναι τα προς συζήτηση θέματα, μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν τόσο απροκάλυπτα από την κυβέρνηση της Ελλάδας στην Τουρκία και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ή διαπραγμάτευσης -τουλάχιστον σε αυτήν τη χρονική περίοδο…

Επιπρόσθετα, έχει ήδη κανονιστεί εδώ και χρόνια το θέμα της αυθαίρετης εισβολής μεταναστών, η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη καθημερινά μέσω του ποταμού Έβρου και διά θαλάσσης από τα μικρασιατικά παράλια.

 Φυσικά, η ελληνική κυβέρνηση καμώνεται ότι όλα βαίνουν καλώς, την ώρα που τα σύνορά μας με την Τουρκία έχουν γίνει εντελώς διάτρητα και αλλοδαποί, προερχόμενοι από τη γείτονα, πιάνονται σε αυτά με εύφλεκτα υλικά. Δεν είναι τυχαίο ότι το δάσος της Δαδιάς -έως και το Σουφλί- καίγεται συνεχόμενα επι πολλά μερόνυχτα και ότι ο νομός Έβρου έχει καταντήσει ένας σωρός από στάχτες και κάρβουνα, με καμένα σπίτια και ανθρώπους.

Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης έχει επαναδιοριστεί πρωθυπουργός, με εντολές από τα πραγματικά αφεντικά του (ΗΠΑ και Γερμανία) να παραχωρήσει το κάτι τις στην Τουρκία του Ερντογάν.

Κατά συνέπεια, τα ζητήματα που πρόκειται να συζητηθούν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν δεν είναι άλλα από την οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας. Φυσικά, το αποτέλεσμα των συζητήσεων είναι προσυμφωνημένο υπέρ της Τουρκίας, είτε μέσω άμεσης διαπραγμάτευσης είτε, το πιθανότερο, με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Άλλωστε, αυτό ομολόγησε ξεκάθαρα ο Κ. Μητσοτάκης στην τελευταία συνάντησή του με τον Ερντογάν, στις 12 Ιουλίου 2023, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε πει: «… Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι καταδικασμένες να ζουν σε περιβάλλον έντασης και μπορούμε να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο»!

Τη σχετική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο.

Είναι προφανές ότι η χώρα μας κατήντησε έρμαιο των καταχθόνιων σχεδίων αυτών των ιδίων που την κυβερνούν. Και είναι επιτακτική ανάγκη εμείς οι Έλληνες πολίτες να ενωθούμε και να δράσουμε, συντεταγμένα και νόμιμα, για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί.

Ο πολιτικός φορέας της «Ελλήνων Συνέλευσις», με τον πρόεδρό του Αρτέμη Σώρρα και τα στελέχη του, είναι έτοιμος και ικανός να αντιμετωπίσει κάθε απειλή μέσα και έξω από τη χώρα. Αρκεί όλοι να συστρατευτούμε γύρω από αυτόν.

Κλείνοντας, παραθέτουμε σχετική απάντηση του Αρτέμη Σώρρα σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τις σχέσεις με την Τουρκία και το ζήτημα της ΑΟΖ.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ