Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πώς οι κυβερνήσεις προσελκύουν κεφάλαια σε ακίνητα και τροφοδοτούν την στεγαστική κρίση Αφορολόγητα
Πώς οι κυβερνήσεις προσελκύουν κεφάλαια σε ακίνητα και τροφοδοτούν την στεγαστική κρίση Αφορολόγητα

Αφορολόγητοι Πώς οι κυβερνήσεις παρασύρουν κεφάλαια στα ακίνητα και τροφοδοτούν την στεγαστική κρίση

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέχουν τεράστια φορολογικά οφέλη σε επενδυτές και ιδιοκτήτες ακινήτων – μια πολιτική που είναι κοινή σε πολλά κράτη μέλη παρά όλες τις πολιτικές διαφορές. Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα του Investigate Europe ανέλυσε τη φορολογία και τα κενά για τις επενδύσεις σε ακίνητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό παρασύρει δισεκατομμύρια ευρώ στην υπερθερμασμένη αγορά ακινήτων.

Δεκέμβριος 2022

Παρακολουθήστε ένα σύντομο animation από την έρευνά μας σχετικά με το πώς τα φορολογικά οφέλη ακίνητης περιουσίας στρεβλώνουν την αγορά κατοικίας

Μέχρι στιγμής, η στεγαστική κρίση έχει περιγραφεί κυρίως ως μια ιστορία σκιερών εταιρειών ακινήτων. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους εταιρείες και πλούσιοι ιδιώτες έχουν επενδύσει τόσο μαζικά στον τομέα των ακινήτων την τελευταία δεκαετία;

Το Investigate Europe πραγματοποίησε έρευνα σε 14 ευρωπαϊκές χώρες και βρήκε φορολογικές ελαφρύνσεις που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε ακίνητα σε όλες. Δεδομένου ότι η φορολογική πολιτική αποτελεί εθνική αρμοδιότητα, τα όργανα της ΕΕ έχουν ελάχιστο λόγο επί του θέματος.

 
ARVE

 

Η εσφαλμένη; κατανομή του κεφαλαίου που πήγε σε ακίνητα λόγω αυτών των προνομίων – και διαφορετικά θα πήγαινε σε άλλες περιοχές – υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ μόνο στη Γερμανία. Ανακαλύψτε περισσότερες δημοσιεύσεις και ιστορίες από τη σειρά εδώ .

Animation: Alexia Bakarou

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ