Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νέα Αγχίαλος: Πώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στον Βόλο βοήθησε στην εκκένωση μετά τις εκρήξεις

Νέα Αγχίαλος: Πώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στον Βόλο βοήθησε στην εκκένωση μετά τις εκρήξεις
Νέα Αγχίαλος: Πώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στον Βόλο βοήθησε στην εκκένωση μετά τις εκρήξεις

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νεότητας σκάφους ILCA4 4 διοργανώθηκε τις πρωινές ώρες – Συμμετείχαν 450 αθλητές από 50 χώρες

Από τη μια ο εφιάλτης για το πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο, με τις φλόγες να καίνε από το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τις εκρήξεις να σημειώνονται διαδοχικά και από την άλλη η αγωνία των εκατοντάδων πολιτών που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν με κάθε τρόπο από κάθε σημείο.
Σωτήρια αποδείχτηκε για τη διαδικασία της εκκένωσης από τη θάλασσα της Νέας Αγχιάλου η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας νεότητας σκάφους ILCA4 4 από τον Ναυτικό Όμιλου Βόλου ο οποίος διοργανώθηκε τις πρωινές ώρες.

Την ώρα της μεγάλης μάχης όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες οι αγώνες είχαν τελειώσει όταν ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βόλου – Αργοναύτες Λάμπης Τσουκαλάς δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το Λιμενικό Σώμα που του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε άμεσα να γίνει εκκένωση από τη θάλασσα.

5938346_2
5938390
5938238
Όπως αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr ο χρόνος ήταν πολύτιμος και λειτουργούσε αντίστροφα για όλους: «Eκείνη τη στιγμή είχαν τελειώσει οι αγώνες και βρισκόμασταν στη φάση του φαγητού όταν με ειδοποίησε το Λιμενικό πως πρέπει άμεσα να έχουμε εκκένωση από θάλασσα. Χωρίς να χάσουμε χρόνο έκανα ένα προπονητικό meeting στους 130 προπονητές και μέσα σε πέντε λεπτά φύγαμε με 70 φουσκωτά απ’ όλες τις χώρες. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των ανθρώπων των αγώνων ήταν μεγάλη. Θα είχαμε κι άλλη δύναμη, ωστόσο σε κάποια από τα φουσκωτά είχαν τελειώσει τα καύσιμα και δεν προλαβαίναμε να εφοδιάσουμε».

Όπως εξηγεί ο Λάμπης Τσουκαλάς η δύναμη από τη θάλασσα δεν άργησε να φτάσει στο σημείο όμως από τις δυνατές εκρήξεις και τα ωστικά κύματα ήταν δύσκολη η προσέγγιση: «Καταφέραμε και μεταφέραμε πάνω από 120 άτομα. Σε 25 φουσκωτά μπήκαν 4 με 5 άτομα ενώ άλλα γύρισαν πίσω άδεια. Ήμασταν άμεσοι αυτό έχει σημασία. Βέβαια δυσκολευτήκαμε να προσεγγίσουμε γιατί ήταν τόσο δυνατές οι εκρήξεις που από τα ωστικά κύματα ήταν δύσκολο. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά».

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ