Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κράτος-εμπρηστής πυρπολεί τη χώρα

Κράτος-εμπρηστής πυρπολεί τη χώρα
Κράτος-εμπρηστής πυρπολεί τη χώρα

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας των δήμων και των περιφερειών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα δεν έκαναν το παραμικρό, προκειμένου να προστατεύσουν τις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις της Αττικής.

Οι αντιπυρικές ζώνες έμειναν στα χαρτιά, το ίδιο και οι αποψιλώσεις σε περιοχές που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν φωτιά.

Τα μέσα που διαθέτουν οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι ελάχιστα παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτούνται αδρά από κρατικά κονδύλια.

Προφανώς οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δίνουν το βάρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και στην τακτοποίηση της εκλογικής πελατείας, αδιαφορώντας για τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει.

Η πολυδιαφημισμένη μεταγραφή του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν ο Χρήστος Στυλιανίδης, αποδείχτηκε μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα.

Στη διάρκεια της θητείας του δεν προχώρησε τα έργα υποδομών που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική.

Εξάλλου η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Αν οι 1.050 πανεπιστημιακοί αστυνομικοί είχαν στελεχώσει την Πυροσβεστική θα υπήρχε πρόληψη και άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών πριν αυτές παραδώσουν στις φλόγες ολόκληρες περιοχές.

Το λεγόμενο επιτελικό κράτος που έχει συνηθίσει να διαχειρίζεται τις κρίσεις με όρους καθαρά επικοινωνιακούς, οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Το ίδιο και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς είναι σίγουρο ότι θα διερευνήσουν τις ευθύνες τους.

Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το κράτος-εμπρηστής να είναι πάντα ανεύθυνο, ούτε οι δήμαρχοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους να τη βγάζουν καθαρή.

Το μόνο που κάνει το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι να εκκενώνει ολόκληρες περιοχές.

Είναι και αυτό μια πρόοδος γιατί διαφορετικά θα θρηνούσαμε ζωές.

Όσο για τα καμένα δάση κανείς στην κυβέρνηση δεν ανησυχεί.

Πολύ σύντομα οι οικοπεδοφάγοι θα τα κάνουν οικόπεδα για να έρθει η περίφημη ανάπτυξη.

Στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά βρέθηκε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο. Όπως σημειώνει σε tweet του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «μια ακόμα φυσική καταστροφή σε εξέλιξη στην Ανατολική Αττική.  Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε κοντά στους κατοίκους των περιοχών μας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ».

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ