Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Από 18 Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες «με ίδιο σύστημα όπως οι τραπεζικές κάρτες»

Από 18 Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες «με ίδιο σύστημα όπως οι τραπεζικές κάρτες»
Από 18 Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες «με ίδιο σύστημα όπως οι τραπεζικές κάρτες»

Ταυτότητες… όπως κάρτες, λοιπόν. Την έδειξες; Καταγράφηκες που βρίσκεσαι. Μας κοροϊδεύετε;

Από 18 Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες «με ίδιο σύστημα όπως οι τραπεζικές κάρτες».. Μας «καθησύχασε» ο Νότης Μηταράκης ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα ενσωματώνουν σύστημα GPS και θα λειτουργούν όπως οι τραπεζικές κάρτες.. Και εμείς ησυχάσαμε γιατί είχαμε μια ανησυχία, όπως και να το κάνουμε… Θα λειτουργούν λέει ο Μηταράκης όπως οι τραπεζικές κάρτες… Οι οποίες δεν έχουν gps, αλλά όταν τις χρησιμοποιούμε, το σύστημα μπορεί να καταγράψει ακριβώς το μέρος που τις χρησιμοποιήσαμε..

Πολλοί άνθρωποι όντας υποψιασμένοι πια με όλα όσα το Κράτος σκαρώνει, αντιμετωπίζουν με αρκετό σκεπτικισμό και θα λέγαμε και αρνητισμό αυτό το νέο μέτρο με τις νέες ταυτότητες.. Ένας σκεπτικισμός που έχει όπως και να το κάνουμε τα δίκια του, γιατί το ίδιο το Κράτος μας έχει χιλιο αποδείξει ότι δύσκολα θα βγάλει και θα εφαρμόσει κάποιο μέτρο υπέρ μας.. Συνήθως όλο και κάτι κρύβεται πίσω από κάθε νόμο που βγάζουν και κάθε απόφαση που παίρνουν…

Εμείς δεν θα συμβουλεύσουμε κανέναν όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, και δεν θα λάβουμε καμία θέση ούτε υπέρ, ούτε κατά.. Και αυτό γιατί πλέον είναι στην διακριτική ευχέρεια και διάκριση του καθενός το πως θα το διαχειριστεί.. Πως θα διαχειριστεί το κάθε μέτρο που θα παίρνει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα… Και κακά τα ψέματα τώρα πια, έκαστος εφ ω ετάχθη..

Για εμάς το θέμα της παρακολούθησης δεν μας απασχολεί και τόσο σοβαρά, εφόσον είναι δεδομένο ότι παρακολουθούμαστε από παντού πλέον.. Από όλες τις ηλεκτρονικές μας συσκευές, από τις έξυπνες τηλεοράσεις, από κρυφές και φανερές κάμερες και από τις τραπεζικές μας κάρτες βέβαια.. Επομένως δεν μας τρομάζει η παρακολούθηση, εφόσον ακόμα και αν την κατέχουμε τη νέα ταυτότητα, θα συνεχίσουν με άλλους τρόπους το “έργο” τους…

Από την άλλη βέβαια τίθεται θέμα πολιτικής υπακοής ή ανυπακοής.. Το τι θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε.. Για αυτό και λέμε ότι δεν θα πάρουμε θέση… Ο καθένας θα πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του… Πάμε να δούμε όμως το ρεπορτάζ…

– Πώς θα λειτουργούν αυτές οι νέες ταυτότητες;

Το antimedia.gr γράφει: Ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό κανάλι του ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις νέες ταυτότητες που θα είναι διαθέσιμες από 18 Σεπτέμβρη, και θα παρουσιαστούν στο περίπτερο της ΕΛΑΣ, στη ΔΕΘ.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν διάρκεια 10 χρόνια και θα κοστίζουν 10 ευρώ για τον γενικό πληθυσμό και 5 ευρώ για τους πολύτεκνους.

Συγκεκριμένα, για τις νέες ταυτότητες ανέφερε ότι «Έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια των μηχανημάτων και της αναγκαίας κάρτας, καθώς και η νομοθετική διαδικασία, επιλύσαμε κάποια θέματα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής».

Στο Αστυνομικό Τμήμα θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, θα παίρνουν βιομετρικά και ψηφιακά υπογραφή στο τάμπλετ, η ταυτότητα δεν θα εκδίδεται στο κάθε Αστυνομικό Τμήματα, μετά από λίγες μέρες θα πηγαίνει στο ίδιο σύστημα για την έκδοση διαβατηρίων, θα εκδίδεται κεντρικά, θα αποστέλλεται πίσω με την ίδια διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για τα διαβατήρια, και θα αποστέλλεται στα ΑΤ. «Στόχος είναι να ενοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια τη διαδικασία ταυτότητας και διαβατηρίου με διάρκεια ισχύος δέκα χρόνια και για τα δύο, με μια αίτηση και ένα παράβολο 10 ευρώ για το γενικό πληθυσμό και 5 ευρώ για τους πολύτεκνους.

«Οι ταυτότητες δεν έχουν συστήματα γεωεντοπισμού, έχουν το ίδιο σύστημα που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχετε στο πορτοφόλι σας, έχει ένα τσιπ που χρησιμοποιείται σε ειδικά μηχανήματα για την ταυτοποίηση», τόνισε ο υπουργός.

Είναι γνωστό ότι οι κάρτες δεν έχουν «σύστημα γεωεντοπισμού», ωστόσο είναι επίσης γνωστό ότι μπορεί κάποιος να εντοπιστεί μέσω των κινήσεων που έχει κάνει στο λογαριασμό του, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν! Μετά από μια ανάληψη, αγορά ή πληρωμή, φαίνεται από το σύστημα αν αυτές έγιναν στην Αθήνα, στην Πάτρα, ή το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ταυτότητες… όπως κάρτες, λοιπόν. Την έδειξες; Καταγράφηκες που βρίσκεσαι. Μας κοροϊδεύετε;

Δεν υπάρχει διαγωνισμός για το ποιος θα παράγει τις νέες ταυτότητες, λένε στον ΣΚΑΪ:




ARVE




ARVE

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η «ΙΔΕΑ» ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο COUDENHOVE-KALERGI

Η «ΙΔΕΑ» ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Ο COUDENHOVE-KALERGI ( ΜΕΡΟΣ 2ο)

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ