Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα με πέντε παιδιά και της ζήτησαν υπέρογκο ποσό προκαταβολής για να γίνει ρύθμιση οφειλής

Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα με πέντε παιδιά και της ζήτησαν υπέρογκο ποσό προκαταβολής για να γίνει ρύθμιση οφειλής
Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα με πέντε παιδιά και της ζήτησαν υπέρογκο ποσό προκαταβολής για να γίνει ρύθμιση οφειλής

Η οικογένεια όφειλε 700 ευρώ – Λόγω εξόδων νοσηλείας και έπειτα της κηδείας δεν μπορούσε να πληρώσει – «Δεν έχω χρήματα. Περιμένω την σύνταξη του άνδρα μου»

Χωρίς ρεύμα άφησε ιδιωτική εταιρεία παροχής μια χήρα με πέντε παιδιά στην Πάτρα.

Η Αναστασία Χ., μητέρα πέντε παιδιών, εκ των οποίων τα τέσσερα ανήλικα, έχασε τον άνδρα της τον περασμένο Μάρτιο ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Σχεδόν πέντε μήνες μετά, η σύνταξη χηρείας δεν έχει «βγει», με την ίδια να βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια.

Σε αυτό το κλίμα, ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος, αποφάσισε να αφήσει την οικογένεια δίχως ηλεκτρικό, δίνοντας εντολή εχθές να διακοπεί η παροχή στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η οικογένεια όφειλε το ποσό των 700 ευρώ από τον Ιανουάριο, με τις οικονομικές υποχρεώσεις της νοσηλείας και στην συνέχεια της κηδείας του άνδρα να μην επιτρέπουν την αποπληρωμή του.

Όπως αποκαλύπτει ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελλόπουλος στην «Π», «υπάρχει ιδιωτική εταιρεία που στέλνει συνεχώς εξώδικα στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστάνε».

Η Αναστασία Χ., σημείωσε ότι της πρότειναν να δώσει 200 ευρώ για να ξεκινήσει να δίνει το χρέος σε δόσεις. «Αλλά δεν έχω χρήματα», είπε για να συνεχίσει: «Περιμένω την σύνταξη του άνδρα μου».

Ήταν η αλληλεγγύη των πολιτών αυτή που «μάζεψε» τα 200 ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει την μητέρα να κάνει διακανονισμό και να επανασυνδεθεί έτσι το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ‘’ΠΑΙΧΤΩΝ’’

ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ