Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Έρχεται φόρος βενζίνης στα ηλεκτρικά;

Έρχεται φόρος βενζίνης στα ηλεκτρικά;
Έρχεται φόρος βενζίνης στα ηλεκτρικά;

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνονται μειώνεται η κατανάλωση καυσίμων. Και για κάποιους μοιάζει λογικό να φέρνουν έναν «φόρο βενζίνης» για να ισοφαρίσουν τα χαμένα έσοδα.

Η λογική θέλει τα ηλεκτρικά να μην πληρώνουν φόρους για καύσιμα.

Όμως όπου σταματά η λογική αρχίζουν οι φόροι. Και έτσι φθάνουμε στο σημείο όπου τα ηλεκτρικά θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για την… μη κατανάλωση βενζίνης.

Όσο και αν αυτό το σενάριο μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι μία πραγματικότητα. Και μάλιστα πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μέσα στον επόμενο μήνα στην Πολιτεία του Τέξας.

Εκεί, πρόκειται να περάσει ένας νόμος που θα καλεί τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών να καταβάλουν 200 δολάρια ετησίως ως “φόρο βενζίνης”.

Ο νόμος ψηφίστηκε με ισχυρότατη πλειοψηφία, σε μία Πολιτεία βέβαια που είναι πρωταγωνιστής στην εξόρυξη πετρελαίου.

Τα χρήματα που συλλέγει κάθε χρόνο η κυβέρνηση της Πολιτείας από την φορολόγηση των καυσίμων είναι τεράστια, και τα περισσότερα από αυτά πηγαίνουν στην συντήρηση των δρόμων.

Καθώς όμως τα ηλεκτρικά αυξάνονται ραγδαία, είναι προφανές ότι το ποσό αυτό μειώνεται και σίγουρα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι το μέτρο είναι δίκαιο, αν και θεωρούν κάπως ψηλό το ποσό των 200 δολαρίων, όταν υπολογίζεται ότι ένα μέσο αυτοκίνητο συμβάλει με γύρω στα 70 δολάρια ετησίως στον λογαριασμό.

Το ποσό των 200 δολαρίων αντιστοιχεί σε ένα βαρύ βενζινοκίνητο Ηummer, το οποίο καταναλώνει απίστευτες ποσότητες καυσίμου. Υπάρχουν όμως και εκείνοι -οι περισσότεροι- που υποστηρίζουν ότι τα ηλεκτρικά τα κατέχουν πλούσιοι, οπότε τα 200 δολάρια τον χρόνο δεν είναι κάποιο σημαντικό ποσό.

Όμως η είδηση δεν είναι τόσο το ποσό, όσο το ότι αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα πλέον σε όλες τις ΗΠΑ να πληρώνουν τα ηλεκτρικά φόρο για την βενζίνη που… δεν καίνε.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σχέδιο δεν θα διασχίσει τον Ατλαντικό και δεν θα φθάσει στα δικά μας μέρη, καθώς δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα δουν με καλό μάτι μία έξτρα φορολογία για τα ηλεκτρικά.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ