Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ψευδοπολιτική των πολιτικών και Πολιτική των Πολιτών

Του Ορθαγόρα

Αν και υπάρχουν πολλοί (και ενίοτε διαφορετικοί μεταξύ τους) ορισμοί της Πολιτικής, εντούτοις έχουν όλοι τους ως κοινή συνισταμένη το σύνολο εκείνων των δραστηριοτήτων μέσω των οποίων τίθενται και εφαρμόζονται επ’ ωφελεία όλων οι γενικές αρχές αρμονικής συνύπαρξης των μελών ενός οργανωμένου κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο της ελληνικής αντίληψης για τον άνθρωπο ως κοινωνικό/πολιτικό ον, η Πολιτική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Πολιτεία και τον Πολίτη. Χωρίς Πολίτες δεν νοείται ούτε Πολιτεία ούτε Πολιτική. Η Πολιτεία ορίζεται ως η συλλογική ολότητα των Πολιτών, από τους οποίους εκπορεύεται (και στους οποίους αναφέρεται και ανήκει) η Πολιτική.

Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας στρεβλωμένης δυτικογενούς θεώρησης των ανθρωπίνων υποθέσεων, η οποία κατέστη κυρίαρχη στην σύγχρονη ελλαδική πραγματικότητα, οι τρεις αυτές οντότητες μεταλλάσσονται, διαχωρίζονται, και συγκρούονται. Η Πολιτεία γίνεται Κράτος, ο Πολίτης μεταπίπτει στην κατάσταση του Υπηκόου, και η Πολιτική μεταμορφώνεται σε τέχνη και πρακτική κυριαρχικής διακυβέρνησης που ασκείται από επαγγελματίες πολιτικούς. Καταλύτης σε αυτήν την μεταλλακτική και πτωτική διαδικασία είναι τα κόμματα, τα οποία, ως ενιαίο σύνολο, συγκροτούν ένα συμπαγές κυρίαρχο μόρφωμα: την Κομματοκρατία.

Το τερατικό τούτο μόρφωμα, μεταμφιεσμένο σε αντιπρόσωπο του λαού, αφενός ιδιοποιείται το Κράτος (το μετατρέπει, δηλαδή, σε ατομική του περιουσία) και αφετέρου εξουσιάζει με τυραννικό και πελατειακό τρόπο το εντέχνως διαιρεμένο σύνολο των ιδιωτών υπηκόων. Χάνοντας την ιδιότητα του Πολίτη και την αυθεντική συλλογική του ολότητα, ο σύγχρονος Έλλην αποκόπτεται κατ’ ουσίαν από την Πολιτική, στην οποίαν του παραχωρείται το δικαίωμα να «συμμετέχει» μόνον ως ψηφοφόρος ή κομματικός οπαδός. Έτσι, όταν σήμερα μιλάμε για Πολιτική, αναφερόμαστε στην ψευδοπολιτική της Κομματοκρατίας και των κατ’ επάγγελμα πολιτικών υπαλλήλων της.

Και λέω «ψευδοπολιτική» γιατί, από δραστηριότητα μέσω της οποίας τίθενται και εφαρμόζονται επ’ ωφελεία όλων οι γενικές αρχές αρμονικής συνύπαρξης των μελών ενός οργανωμένου κοινωνικού συνόλου, η Πολιτική έχει μετατραπεί σε αυταρχικό εργαλείο εξουσιασμού των πολλών επ’ ωφελεία των ολίγων. Σε αυτήν την στρέβλωση οφείλονται τα δεινά του ελληνικού λαού/έθνους. Και είναι καθήκον όλων μας, πρωτίστως απέναντι στις επόμενες γενιές, να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να πρσδώσουμε στις έννοιες την αυθεντική τους σημασία. Οφείλουμε, δηλαδή, να ξαναγίνουμε από Υπήκοοι Πολίτες και να ξανακάνουμε το Κράτος Πολιτεία και την ψευδοπολιτική Πολιτική.

«Και πώς θα επιτευχθεί αυτό;» θα με ρωτήσετε.

«Με την έξοδό μας από την παθητική αδράνεια και την ιδιωτεία, με την απαγκίστρωσή μας από τα απαξιωτικά και εθνοκτόνα κόμματα, και με την συνένωσή μας σε μια συλλογική ολότητα» θα σας απαντήσω. Και, για να γίνω πιο σαφής, θα προσθέσω: «Με την συστράτευσή μας στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».

«Μα κόμμα δεν είναι και η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ;» θα αντιτείνει κάποιος.

«Όχι! Σαφέστατα ΟΧΙ!»

Είναι Πολιτικός Φορέας του Έθνους. Δηλαδή, «όχημα» εθνικό που φέρει Πολίτες-Οπλίτες οι οποίοι ενεργούν με στόχο και σκοπό την πραγματική απελευθέρωση και την οικοδόμηση της αληθινής Πολιτείας των Ελλήνων. Μιας Πολιτείας εντός της οποίας η Πολιτική θα εκπορεύεται και θα ασκείται από το σύνολο της κοινωνίας και επ’ ωφελεία όλων ανεξαιρέτως.

Με την συμμετοχή της στις επικείμενες εκλογές, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δεν ζητεί απλώς την ψήφο σου. Ζητεί και προσκαλεί εσένα τον ίδιο, ως ελεύθερο άνθρωπο και ως εκ φύσεως πολιτική οντότητα, πλασμένη για να δημιουργεί και να ευδαιμονεί εντός ενός αδιαίρετου όλου.

Ιδού η κάλπη, ιδού και το κάλεσμα. Αποφασίζεις εσύ και μόνον ΕΣΥ.

Υ.Γ. Δες οπωσδήποτε το παρακάτω βίντεο:




ARVE

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ