Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥARVE

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με δόλιο τρόπο προσπάθησε να περάσει νόμο με έμμεσο τρόπο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεν είχε αναρτήσει ως όφειλε το νομοσχέδιο για δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο για 14 ημέρες , αλλά μόνο για 4 ημέρες από τις οποίες οι 3 ήταν το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας.
Αμέσως μετά είχαμε το τραγικό συμβάν στα Τέμπη με όλη την Ελλάδα να πενθεί για τους δεκάδες νεκρούς της πολλοί εκ των οποίων ήταν νεαρά παιδιά και τότε προσπάθησε η κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο που διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Υπήρξαν αρκετές και έντονες αντιδράσεις από διάφορους φορείς , που είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής κατά μία εβδομάδα που σημαίνει ότι την Δευτέρα 20-3-2023 ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Υπήρξαν εισηγήσεις θετικές γενικά σχετικά με την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου , όμως όλοι γνωρίζουν ότι και αυτό το νομοσχέδιο είναι συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας βάση των μνημονίων που υπεγράφησαν από το 2010 και μετά, από όλα τα κόμματα της Βουλής και διαφορετικές κυβερνήσεις, που όλοι το γνωρίζουν αλλά σιωπούν.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ιδρυθεί μία ανεξάρτητη αρχή που θα περιλαμβάνει και την διαχείριση των υδάτων και ως ανεξάρτητη αρχή δεν θα ελέγχεται από κανέναν , θα υπαχθεί σε δευτερεύοντα χρόνο στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ιδιωτικοποιεί την δημόσια περιουσία για να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος. Ερώτημα : Ξεπούλησαν αεροδρόμια , λιμάνια , ΟΣΕ και όχι μόνο δεν μειώθηκε ούτε ευρώ το δημόσιο χρέος, αντιθέτως αυξήθηκε μάλιστα κατά 180 δισεκατομμύρια περίπου!
Γιατί προσπαθούν να αφαιρέσουν το αγαθό το οποίο ανήκει στον Άνθρωπο και να το δώσουν σε κάποιους ιδιώτες; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στην ιδιωτικοποίηση όταν η εμπειρία πόλεων που είχαν δώσει τα νερά σε ιδιώτες, τώρα ενεργούν ώστε να ανακτηθούν από δημοτικές εταιρείες , διότι οι ιδιώτες παρείχαν σε πολύ ακριβές τιμές το νερό και ταυτόχρονα ήταν και ποιοτικά επιβαρυμένο.
Υπάρχει ο κίνδυνος μεταγενέστερα να παραχωρηθούν και τα ποτάμια , οι λίμνες και οι πηγές στους ιδιώτες. Με άλλα λόγια το νερό που είναι η ίδια μας η ζωή θα ανήκει σε τρίτους που θα ρυθμίζουν την ίδια μας την ζωή. Τι άλλο πρέπει να γίνει Έλληνα ώστε να νοήσεις ότι η ένωσή μας είναι επιβεβλημένη διότι αφορά κυριολεκτικά την επιβίωση μας την ίδια μας την ζωή.
Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ο μοναδικός φορέας του Έθνους των Ελλήνων και σε περιμένει να ενωθείς με τα αδέλφια σου.
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;” ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ