Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

 

Η ΛΑΡΚΟ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ
Η ΛΑΡΚΟ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ
 

Η ΛΑΡΚΟ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ

 

Στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Περιστέρη πεθερού του Γεραπετρίτη  πέρασε η ΛΑΡΚΟ πεντακάθαρη και απαλλαγμένη  απο υποχρεώσεις ,απο εργαζόμενους και απο όλα τα βάρη το χειρότερο όμως είναι οτι όλα πέρασαν στους Έλληνες φορολογούμενους.

Γερές μπίζνες η Ν.Δ ,είδατε πόσο εύκολα αποβιομηχανίζει την Ελλάδα?

Δεν μου κάνει όμως εντύπωση γιατί το ιδιο έκανε ξανά η Ν.Δ επί κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,με την παράγραφο 6 του άρθρου 8 του Νόμου 1083της 30/10/1980 μαζί με την απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής με αριθμό  289, επίσης της 30/10/1980 και που διατηρήθηκε  από το ΠΑΣΟΚ και ακόμα ειναι σε ισχύ νομοθέτησε τα πανωτόκια με αποτέλεσμα κολοσιαίες επιχειρήσεις -αναφέρω ελάχιστα παραδείγματα- όπως η ΙΖΟΛΑ (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες κλπ.), η ΧΡΩ.ΠΕΙ. (φάρμακα, όπλα, ζωοτροφές, τορπιλάκατοι κλπ.), ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ (δίχρονες, τετράχρονες μηχανές, τρακτέρ), ΒΙΑΜΑΞ (αμαξώματα λεωφορείων, 3η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις), ΒΟΜΒΥΞ και ΒΟΜΒΥΚΡΥΛ (κλωστοϋφαντουργίες), ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ (κλωστοϋφαντουργίες), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ατμάμαξες, γέφυρες, πλοία), ΔΗΜΑΔΗΣ-ΚΑΝΑΚΗΣ (Βόλος-εργοστάσια πετρελαιοκινητήρων), ΑΞΕΛΟΣ (πετρελαιοκινητήρες), ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ (πετρελαιοκινητήρες), ΕΛ.ΒΙ.Λ. (βιομηχανία λιπαντικών) διαλύθηκαν και τα περιουσιακά τους στοιχεία περιήλθαν στις τράπεζες με πρώτη εξ΄ αυτών την Εθνική Τράπεζα. 

Η σημερίνη κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ολιγάρχες ,βλέπε Γεκ Τέρνα, Μυτηλιναίος,Οnex κ.α. και η δημόσια βαριά βιομηχανία χαρίζετε και δεν πωλείται!!!!

Η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την πώληση του εργοστασίου και των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ ανακοινώθηκε εντελώς …αθόρυβα από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή από τους κολλητούς υπουργούς του Κούλη τον Σταϊκούρα και τον Σκρέκα. Και με βάση την απόφαση αυτή το εργοστάσιο και τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ παραδίδονται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS καθώς “η συγκεκριμένη κοινοπραξία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη δεύτερη φάση των διαγωνισμών εκποίησης”.

Κατ’ αρχάς η ΛΑΡΚΟ δεν πουλήθηκε αλλά ..χαρίστηκε. Μόλις για 6 εκατομμύρια ευρώ. Και τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα 6 εκατ. ευρώ; «Το αντίτιμο της εκποίησης είναι ο ορισμός της ξεφτίλας. 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα έσοδα 4 ημερών παραγωγής, για τα μοναδικά μεταλλεύματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, για 1 εκατ. στρέμματα, 2 εκατ. τόνους νικελίου αξίας 60 δισ. ευρώ, για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου, τον εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, τις εγκαταστάσεις, τους 2 οικισμούς κ.τ.λ.» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία παραθέτουν και οι εργαζόμενοι στην Λάρκο, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή μάλιστα ως το «σκάνδαλο των σκανδάλων…».

Η ΛΑΡΚΟ παράγει το σιδηρονικέλιο. Ωστόσο, δεν έχει τη δυνατότητα διαχωρισμού του κοβαλτίου. Ειδικοί εξηγούν πως μόνο με επένδυση στην υδρομεταλλουργία θα μπορέσει να εκτελεί κι αυτήν την επεξεργασία. Αν αυτό συνέβαινε, τότε θα παρήγε περί τους 2.000 με 3.000 τόνους, συμβάλλοντας στην κάλυψη των ευρωπαϊκών αναγκών σε κοβάλτιο.

Οι εκτιμήσεις θέλουν τα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ να κρύβουν 2 εκατομμύρια τόνους νικελίου, συνεπώς η εκμετάλλευσή τους με τις κατάλληλες επενδύσεις μπορεί να δίνει το πολύτιμο υλικό, το κοβάλτιο, της ενεργειακής μετάβασης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι με σημερινές τιμές η βιομηχανία της Λάρυμνας χάνει περί τα 70 με 100 εκατ. δολάρια από τις εξαγωγές κοβαλτίου. Πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο υλικό η ΕΕ το έχει χαρακτηρίσει ως στρατηγικό υλικό. Αρα είναι εφικτή και η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία και άλλους κοινοτικούς πόρους.

Σήμερα η κυβέρνηση των αχ-ρίστων χάρησε και δεν πούλησε  μια τεράστια βιομηχανία Σιδηρονικελίου έναντι του ποσού των 6,5 εκ. ευρώ ,βρε αρπακτικά κοράκια βρήκατε πλούτο και προσπαθείτε να φάτε όσα μπορείτε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

Εισαγγελέα δεν έχει η χώρα αυτή να υπερασπιστεί την δημόσια περιουσία?

Η δημόσια περιουσία ανήκει στους Έλληνες πολίτες και όχι στους πολιτικούς της.

Αφού πρώτα κατασπαλήσατε δημόσιο χρήμα το οποίο επιβαρύνει όλους τους φορολογούμενους ,αφού την επιχορηγήσατε με εκατομμύρια ευρώ την κρατήσατε και έφτασε ως δώρο πακέτο προσφοράς στα χέρια της Γεκ Τερνα του Περιστέρη!!!!!

Αυτή είναι η Ν.Δ !!!!! Είναι άχρηστοι να διατηρήσουν τις βιομηχανίες στην Ελλάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υπουργός Επικρατείας και ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του Μητσοτάκη, ο Γ. Γεραπετρίτης, είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρζή η οποία είναι κόρη του δεύτερου ισχυρότερου μετόχου και αντιπροέδρου της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Μιχάλη Γουρζή. Ο Μιχάλης Γουρζής είναι αντιπρόεδρος του Ομίλου ενώ ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος στην θυγατρική ΤΕΡΝΑ η οποία παρουσιάζεται ως “μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας, κατέχοντας το ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο και συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται στον Ελληνικό χώρο”. Είναι δηλαδή η εταιρεία που ασχολείται με το κομμάτι των δημοσίων έργων δεδομένου ότι ο όμιλος έχει κάνει παράλληλα τα τελευταία χρόνια και μια μεγάλη στροφή προς τα ενεργειακά, αποτελώντας μάλιστα και επ’ αυτού τον πιο μεγάλο ευνοούμενο της κυβέρνησης Μητσοτάκη..

Ο ίδιος ο Γ. Γεραπετρίτης προέρχεται από μια κλασική μεσοαστική οικογένεια του Πειραιά ενώ η γνωριμία και η σχέση του με την κόρη του ζάμπλουτου μεγαλοεργολάβου όμως εκτός από τη γερή προίκα τον βοήθησε να μπει και στα μεγάλα επιχειρηματικά και κοινωνικά σαλόνια στην αρχή και στα πολιτικά στη συνέχεια. Το 2009-2010 διετέλεσε σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου πριν μετακομίσει στον Κούλη, ενώ στο μεταξύ λόγω και των γνωριμιών του είχε φτιάξει ένα από τα ακριβότερα δικηγορικά γραφεία. Η Αλεξάνδρα Γουρζή δεν είναι όμως και μια απλή δικηγόρος. Είναι επικεφαλής της Νομικης Υπηρεσίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της περίφημης ΡΑΕ. Για να ξέρουμε, η ΡΑΕ είναι η Αρχή που χορηγεί τις άδειες για τα αιολικά πάρκα και κάνει το χοντρό και μεγάλο παιχνίδι με τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Εκεί δηλαδή που ο όμιλος Περιστέρη – Γουρζή έχει μπει πολύ δυνατά τα τελευταία χρόνια και μετά την άνοδο του Κούλη στην εξουσία ακόμη πιο πολύ.

 

Η βιομηχανία στην Ελλήνων Πολιτεία θα είναι σημαντικό καθήκον της ετσι ώστε να ανακάμψει η οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα.
 
Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
 
Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
 
Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
 
Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
 
Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
 
 Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
 
Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
 
Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
 
Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
 
Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
 
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.
 

Ενημερώσου: https://www.e-sy.gr/

Διαβάστε Επίσης:
 

ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ;ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΜΑΣ;

Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΣΕ ΚΡΑΜΑ ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟΥ ΓΙΑ 100 ΕΤΗ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!!!

 
 


 

 
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ