Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK..ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK..ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK..ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες δανειολήπτες στη χώρα παραλαμβάνουν επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες κατά χιλιάδες και τους ενημερώνουν πως το δάνειο τους έχει μεταβιβαστεί σε κάποιο fund που δηλώνει έδρα σε χώρα εκτός Ελλάδος..

Η εν λόγω πρακτική των τραπεζών εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μείωσης των κόκκινων δανείων με τιμές που σε πολλές εκ των περιπτώσεων φτάνουν έως και το 5% της ονομαστικής αξίας του δανείου ακόμη και σε δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις..

 

Μια εκ των περιπτώσεων αυτών ήταν και η μεταβίβαση πακέτου επιχειρηματικών δανείων της ALPHA BANK ύψους 1 δις ευρώ έναντι τιμήματος όπως λέει και το σχετικό δελτίο τύπου στα 337,1 εκατομμύρια ευρώ και με ημερομηνία Νοέμβριος του 2018 στο επενδυτικό fund Apollo Global management το οποίο άκουσον άκουσον χρηματοδοτείται από την παγκόσμια τράπεζα..Η εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται τα εν λόγω δάνεια είναι η Lana securitization και η οποία δηλώνει έδρα το λουξεμβούργο..εδώ και το σχετικό δελτίο..

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK..ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης έγινε τον δεκέμβριο του 2018 σύμφωνα πάντα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η τράπεζα

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης έγινε τον δεκέμβριο του 2018 σύμφωνα πάντα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η τράπεζα

Ποια είναι όμως η εταιρεία η οποία αγόρασε τα εν λόγω επιχειρηματικά δάνεια της τράπεζας;; τι κεφάλαια διαθέτει και τι αποκαλύπτουν τα οικονομικά της στοιχεία..

Οπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο η εν λόγω εταιρεία διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 12.000 ευρώ…Τώρα πως γίνεται μια εταιρεία με 12.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο να αγοράζει δάνεια ύψους 1 δις έναντι τιμήματος 337,1 εκατομμυρίων ευρώ δίχως να υπάρχει το αντίστοιχο ποσό στο ταμείο της σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μας απαντήσουν τα εποπτικά όργανα τόσο του Ελληνικού δημοσίου της ΑΑΔΕ και του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος όσο και τα Ευρωπαϊκά εποπτικά όργανα της ΕΚΤ αλλά και των εποπτικών οργάνων στο Λουξεμβούργο..

Ομως το έγκλημα σταματά εδώ;;; το κάτωθι έγγραφο που είναι απόσπασμα από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας μας αποκαλύπτει πως κάποιος από τους δύο ή η τράπεζα ή το fund μας λένε ψέμματα. Οπως βλέπεται λοιπόν η εν λόγω εταιρεία στον ισολογισμό της εγγράφει δάνεια προς απαίτηση ύψους 267,1 εκατομμυρίων ευρώ όταν την ίδια ώρα το σχετικό δελτίο τύπου της τράπεζας μιλούσε για τίμημα εξαγοράς ύψους 337,1 εκατομμυρίων ευρώ..

Ητοι σημαίνει πως από το τίμημα εξαγοράς από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο χαθήκανε 70 εκατομμύρια ευρώ…Και το ερώτημα που τίθεται είναι που πήγανε και ποιος λέει ψέμματα..Εάν η τράπεζα έβγαλε ψευδή δελτίο τύπου τότε κάποιοι εκ της διοίκησης θα πρέπει να απολογηθούν στα αρμόδια εποπτικά όργανα του κράτους στην ΤτΕ στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς αλλά και στους μετόχους…Δείτε το

Ποια είναι όμως η εταιρεία η οποία αγόρασε τα εν λόγω επιχειρηματικά δάνεια της τράπεζας;; τι κεφάλαια διαθέτει και τι αποκαλύπτουν τα οικονομικά της στοιχεία..Οπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο η εν λόγω εταιρεία διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 12.000 ευρώ...Τώρα πως γίνεται μια εταιρεία με 12.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο να αγοράζει δάνεια ύψους 1 δις έναντι τιμήματος 337,1 εκατομμυρίων ευρώ δίχως να υπάρχει το αντίστοιχο ποσό στο ταμείο της σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μας απαντήσουν τα εποπτικά όργανα τόσο του Ελληνικού δημοσίου της ΑΑΔΕ και του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος όσο και τα Ευρωπαϊκά εποπτικά όργανα της ΕΚΤ αλλά και των εποπτικών οργάνων στο Λουξεμβούργο.. Ομως το έγκλημα σταματά εδώ;;; το κάτωθι έγγραφο που είναι απόσπασμα από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας μας αποκαλύπτει πως κάποιος από τους δύο ή η τράπεζα ή το fund μας λένε ψέμματα. Οπως βλέπεται λοιπόν η εν λόγω εταιρεία στον ισολογισμό της εγγράφει δάνεια προς απαίτηση ύψους 267,1 εκατομμυρίων ευρώ όταν την ίδια ώρα το σχετικό δελτίο τύπου της τράπεζας μιλούσε για τίμημα εξαγοράς ύψους 337,1 εκατομμυρίων ευρώ.. Ητοι σημαίνει πως από το τίμημα εξαγοράς από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο χαθήκανε 70 εκατομμύρια ευρώ...Και το ερώτημα που τίθεται είναι που πήγανε και ποιος λέει ψέμματα..Εάν η τράπεζα έβγαλε ψευδή δελτίο τύπου τότε κάποιοι εκ της διοίκησης θα πρέπει να απολογηθούν στα αρμόδια εποπτικά όργανα του κράτους στην ΤτΕ στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς αλλά και στους μετόχους...Δείτε το

 

Δημοσιεύτηκε 15th July 2021 από τον χρήστη https://bankstersae.blogspot.com/

 

https://www.e-synews.gr/wp/2022/11/15/foties-stin-politiki-skini-anavei-lista-noymero-2/

https://www.e-synews.gr/wp/2022/07/23/anakoinosi-sei-lignadi-zontes-parontes-se-egklima/

https://www.e-synews.gr/wp/2022/06/15/onoma-makedonia-etsi-xepoylisan-tin/

https://www.e-synews.gr/wp/2022/06/08/to-prokalymma-tis-exoysias-giorgos-tagkoylis/

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ