Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Μαρία Ζαχάροβα: πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει S-300, στο Κίεβο
Μαρία Ζαχάροβα: πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει S-300, στο Κίεβο

Μαρία Ζαχάροβα: πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει S-300, στο Κίεβο

Μαρία Ζαχάροβα: Ανοικτά εχθρική ενέργεια που θα καταστρέψει τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει και άλλα οπλικά συστήματα, και συγκεκριμένα τα αντιαεροπορικά συστήματα, S-300, στο Κίεβο.

«Εγκαταλείψτε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, πριν είναι πολύ αργά, προειδοποιεί για μια ακόμη φορά η Μόσχα την ελληνική ηγεσία για τις ευθύνες που φέρει».

Ειδικότερα, με αφορμή το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τελευταία εκδηλώνει ολοένα περισσότερο την πρόθεσή της να δώσει στην Ουκρανία τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στην Κρήτη (S-300PMU-1), ελπίζοντας ότι αυτά θα αντικατασταθούν από αμερικανικά συστήματα, Patriot, η Μαρία Ζαχάροβα επισήμανε:

– Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για τον εφοδιασμό του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικές ενέργειες προς τη Ρωσία.

– Αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, που σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στην παροχή οπλισμού προς την Ουκρανία.

-Η Αθήνα αδιαφορεί για το γεγονός ότι, στέλνοντας όπλα, γίνεται άμεσοι συνεργός στον εγκληματικό πόλεμο ενάντια στον άμαχο πληθυσμό των περιοχών Ντονμπάς, Ζαπαρόζιε και Χερσώνας, στοχοποιώντας έτσι και τους πολλούς Ελληνες που ζουν εκεί.

– Αποδυναμώνεται η ελληνική αμυντική ικανότητας, ειδικά στον τομέα της αεράμυνας.

– Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, οι οποίες απαγορεύουν κατηγορηματικά στην Ελλάδα να επανεξάγει σε τρίτη χώρα στρατιωτικό εξοπλισμό που της προμηθεύσαμε, χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας. Η παραβίαση των συμφωνιών θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες.

– Η ελληνική πλευρά αδιαφορεί πλήρως για τους διεθνείς περιορισμούς που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή όπλων σε εκείνες τις περιοχές όπου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να συμβάλει στην όξυνση των συγκρούσεων.

– Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα καταστραφεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

 

ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ Fotis Pananakis

Αποσύρονται οπλικά συστήματα από νησιά την ώρα που η Αγκυρα απαιτεί την αποστρατικοποίησή τους;

Πως γίνεται η τροποποίηση των αλλογενών ονομάτων μέσω της πολιτογράφησης (Μέρος 2ο)

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 19/5/2018 (απομαγνητοφώνηση)

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ