Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣARVE

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΟΝΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή έκανε πρόταση διατροφής ώστε να καταναλώνονται από τους ανθρώπους σκουλήκια ακρίδες και έντομα. Διαπιστώνουμε ότι ενώ υπάρχει πλήρης αφθονία τροφίμων πλανητικά δίνονται τέτοιες περίεργες προτάσεις ως προς τη διατροφή του ανθρώπου. Πού αποσκοπούν όμως αυτές οι προτάσεις; Τι θέλουν να κάνουν τελικά με τον άνθρωπο; Το σκουλήκι ακρίδες και τα έντομα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν τροφή για τον άνθρωπο γιατί αυτά μπορούν να καταναλωθούν μόνο από τις όρνιθες οι οποίες έχουν και το κατάλληλο πεπτικό σύστημα. Διαπιστώνουμε ότι η συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής επιτροπής θεωρεί τον άνθρωπο πλέον ον χωρίς νόηση. Μάλιστα τοποθετούν κάποιους σεφ οι οποίοι κάνουν δηλώσεις για ενδιαφέρουσες γεύσεις σε πιάτα όπου σερβίρονται σκουλήκια. “Ενδιαφέρουσες γεύσεις” η έκφραση η οποία προσβάλει την νόηση του ανθρώπου. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν το σοβαρό γεγονός ότι υπάρχουν οργανισμοί που όλα αυτά τα χρόνια ελέγχουν τα τρόφιμα μας όπως είναι ο ΕΦΕΤ όπου δια μέσω του ελέγχου που διενεργείται εξασφαλίζεται η υγεία στον άνθρωπο. Ποια θα είναι τώρα λοιπόν η τοποθέτηση ενός οργανισμού ο οποίος ελέγχει την ποιότητα των τροφίμων και την ασφάλεια του όταν φτάνει η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε εξευτελιστικές για τον άνθρωπο προτάσεις; Ερχόμαστε σε μία πλήρης αντίθεση οργανισμών που μπήκαν μπροστά για να ασφαλίσουν την τροφή μας και η Ευρωπαϊκή επιτροπή να διαλύει τη λειτουργία όλων αυτών των οργανισμών ως να μην εκτέλεσε κανένα έργο μέχρι σήμερα. Δύσκολο να φανταστείς γαστρονόμος πλέον ότι μετά από κάποιο έλεγχο που θα διεξαχθεί σε κάποιο εργαστήριο θα πρέπει τα προϊόντα μας να περιλαμβάνουν σκουλήκια έντομα και ακρίδες. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΕΝΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

 

5.1.    Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2.    Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3.    Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4.    Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5.    Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6.    Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7.    Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8.    Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9.    Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ