Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΜΕΡΟΣ Β')
ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΜΕΡΟΣ Β’)

Η Ελισσάβετ-Μαρίνα Κυριακοπούλου, υποψήφια βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή «ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … Ε.ΣΥ.;», με την Αμέρισσα Αποκρεμιώτη.

Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΝΟΥΣ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 40% ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΟΥ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΓΗ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. 1.000.000.000 ΤΟΝΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.

ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ,ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ –ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

ΔΕΝ ΝΟΗΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 1 ΜΕ 3 ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ARVE

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντέγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ