Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Το πρώτο στον κόσμο αυτόνομο ρομπότ αποφύλλωσης, σύντομα στην αγορά
Το πρώτο στον κόσμο αυτόνομο ρομπότ αποφύλλωσης, σύντομα στην αγορά

Το πρώτο στον κόσμο αυτόνομο ρομπότ αποφύλλωσης, σύντομα στην αγορά

Το ολλανδικό Kompano της Priva λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μπορεί να κινηθεί αυτόνομα εντός του θερμοκηπίου κόβοντας στοχευμένα τα φύλλα -24/7- στα οπωροκηπευτικά προϊόντα

Η ολλανδική εταιρεία Priva παρουσίασε το ρομπότ κοπής φύλλων Kompano κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης GreenTech στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την Priva, το Kompano είναι το πρώτο ρομπότ στην αγορά που μπορεί να κινείται ανεξάρτητα μέσα ένα θερμοκήπιο, παράλληλα με τους εργαζόμενους. Αυτό καθιστά την αυτόνομη κοπή φύλλων 24/7 δυνατή, ανοίγοντας νέους δρόμους στα ρομπότ-βοηθούς των οπωροκηπευτικών. Αποφύλλωση 24/7 Το Kompano έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση φύλλων της ντομάτας ασταμάτητα

Η Priva λέει ότι είναι το πρώτο ρομπότ, παγκοσμίως που παρέχει στους χρήστες μια οικονομικά βιώσιμη εναλλακτική λύση για την απομάκρυνση των φυτών με το χέρι. Πώς γίνεται αυτό; Από τους έξυπνους αλγόριθμους που με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τελικό αποτέλεσμα θα εγγυηθούν αποτελεσματικότητα άνω του 85% σε εβδομαδιαία περιοχή 10 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το ρομπότ ελέγχεται από μια έξυπνη συσκευή και ρυθμίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των χρηστών.

το πρώτο ρομπότ στην αγορά που μπορεί να κινείται ανεξάρτητα μέσα ένα θερμοκήπιο, παράλληλα με τους εργαζόμενους
το πρώτο ρομπότ στην αγορά που μπορεί να κινείται ανεξάρτητα μέσα ένα θερμοκήπιο, παράλληλα με τους εργαζόμενους

Έτσι, το Kompano θα «συνοδεύει» τέλεια το προσωπικό και θα φροντίζει για τις πιο επίπονες εργασίες. Η Priva προσφέρει υποστήριξη για την εκπαίδευση του προσωπικού, για τη λειτουργία του εξοπλισμού και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπηρεσιών.

50 ρομπότ Kompano σε παραγωγή

Η Priva έχει αναπτύξει το Kompano σε συνεργασία με Ολλανδούς καλλιεργητές, τεχνολογικούς συνεργάτες και ειδικούς. Το ρομπότ έχει δοκιμαστεί σε πολλά θερμοκήπια στην Ολλανδία, με την Priva και την MTA στο Helmond να δηλώνουν ότι το ρομπότ είναι έτοιμο για παραγωγή.

Μια σειρά από 50 ρομπότ είναι αυτή τη στιγμή σε παραγωγή στο MTA, ενώ τα πρώτα Kompano παραδίδονται και χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς στα θερμοκήπια. Εν καιρώ, το Kompano θα επεκταθεί με μοντέλα κοπής φύλλων για αγγούρια αλλά και ρομπότ συγκομιδής ντομάτα και αγγουριού.

(Βασίλης Σοφός – agronews.gr)

ΠΗΓΗ : https://giorgoskatsadonis.blogspot.com

Α.Τ.Ε. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

Α.Τ.Ε. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ (ΜΕΡΟΣ Γ)

Α.Τ.Ε. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ (ΜΕΡΟΣ Δ)

Α.Τ.Ε. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ (ΜΕΡΟΣ ΣΤ’)

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΛΛΑΣ”.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΄΄ΟΙ ΟΛΟΤΗΤΕΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ΄΄ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ…

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ