Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ
ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι η προϋπόθεση του εμβολιασμού αποκλείει τη συντριπτική πλειονότητα των πελατών που κρατούν ζωντανά τα γυμναστήρια

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα των γυμναστηρίων βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, που με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό στις 17 Μαΐου.

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, πάντως, αντιδρούν στις προτάσεις που εξετάζονται να λειτουργήσουν μόνο με άτομα τα οποία θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν, αποκλείει επί της ουσίας τον βασικό κορμό του πελατολογίου τους που αποτελείται κατά βάση από άτομα νεότερων ηλικιακών ομάδων.

«Δεν έχουμε ακόμα κάτι συγκεκριμένο από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με τα πρωτόκολλα. Οι ανακοινώσεις που έχουμε ακούσει κι εμείς από υπουργούς δεν είναι επίσημες, οπότε περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους για να δούμε τελικά τι θα γίνει. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξουν τα γυμναστήρια στις 17 του μηνός με ένα ελάχιστο πελατολόγιο, γιατί όλους τους αποκλείουν όταν βάζουν ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό. Η ηλικιακή ομάδα η οποία κρατάει -ή μάλλον κρατούσε- ζωντανά τα γυμναστήρια είναι από 18 έως 30 με 35. Αυτοί δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε μία σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης, από την οποία περιμένουμε διευκρινίσεις, για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να ανοίξουμε με τους όρους που ισχύουν για τις υπόλοιπες δραστηριότητες και όχι σαν να είμαστε… τα κακά παιδιά. Ειδικά όταν χιλιάδες άνθρωποι ασκούνται και κάνουν προπόνηση με κάποιους που δεν έχουν δικαίωμα», ανέφερε στη Voria.gr ο Κωνσταντίνος Φακής, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, ο οποίος αριθμεί 250 αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 3.700 εργαζόμενοι με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Ζητούν επιπλέον μέτρα στήριξης

Τα γυμναστήρια είναι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, καθώς παρέμειναν κλειστά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας. Συγκεκριμένα, άνοιξε στα μέσα του περσινού Ιουνίου μετά το πρώτο κύμα, δηλαδή σε περίοδο που και υπό κανονικές συνθήκες υπολειτουργεί, για να ξαναβάλει λουκέτο στις αρχές του Νοεμβρίου, μετά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος. Γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ζητούν επιπλέον στήριξη από την πολιτεία, προκειμένου να επιβιώσουν.

«Αν δεν υπάρξει στήριξη από την πολιτεία, την οποία μας έχουν υποσχεθεί δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ερχόμαστε από περίπου ένα χρόνο χωρίς ευρώ στα ταμεία των γυμναστηρίων κι έχουμε μπροστά μας ένα τρίμηνο του καλοκαιριού, που είναι νεκρό εκ των πραγμάτων. Ενταχθήκαμε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά όταν παίρνεις 1.000 ή 2.000 ευρώ για κάθε μαγαζί σε ποιον κουμπαρά να τα βάλεις; Ειδικά μάλιστα οι επιχειρήσεις που για κάθε ΑΦΜ έχουν δύο και τρία καταστήματα. Δεν είναι διαφορετικά μαγαζιά, δεν έχουν διαφορετικό προσωπικό, δεν πληρώνουν στο κράτος διαφορετικά; Αυτοί όλοι πρέπει να επιδοτηθούν ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις, γιατί είναι», ανέφερε ο κ. Φακής, τονίζοντας πως χωρίς επιπλέον μέτρα πολλά γυμναστήρια θα κλείσουν οριστικά.

Πηγή

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

13.0 ΥΓΕΙΑ

 

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία. Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

13.6.  Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.

13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

13.8.    Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,

13.9.    Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών. Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

 

11.0 ΝΕΡΟ

 

11.1. Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.

11.2. Όπου απαιτούνται διεργασίες παραγωγικές με νερό θα τοποθετούνται για την απόλυτη καθαριότητα του νερού οι πιο τεχνολογικά άρτιοι βιολογικοί καθαρισμοί.

11.3. Καθαρισμός όλων των υδάτων θα γίνουν από την Πολιτεία μας από συχνότητες αποστατικές που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό.

11.4. Το νερό θα πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.

11.5. Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Έτσι δεν θα μπορεί ποτέ να πωλείται. Το κόστος κατανάλωσης, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό, είναι το κόστος της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής.

11.6. Το νερό μπορεί να πωλείται μόνο ως συνιστώσα τελικού επεξεργασμένου προϊόντος.

11.7. Θα γίνει ειδική επεξεργασία του θαλάσσιου νερού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος.

11.8. Θα διορθωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές, παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ