Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. ΕΝ ΕΤΗ 2021!! Ισως και μέρες για πλήρη αποκατάσταση.
250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. ΕΝ ΕΤΗ 2021!! Ισως και μέρες για πλήρη αποκατάσταση.

250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. ΕΝ ΕΤΗ 2021!! Ισως και μέρες για πλήρη αποκατάσταση.

Ο αριθμός αυτός προκύπτει από στοιχεία του ΑΔΜΗΕ τα οποία επικαλείται ο ΣΚΑΪ.

Εδώ και τουλάχιστον 3 ΗΜΕΡΕΣ έχουν μείνει χωρίς ρεύμα περισσότερες από 30 περιοχές σε ολόκληρη την Αττική, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζει την επέλασή της.

Στην Αττική, προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ).

Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ. Το απόγευμα της Τρίτης ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό ότι το τεχνικό του προσωπικό, περί τα 400 άτομα, ενισχύεται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες, για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλο το λεκανοπέδιο.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ είναι ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές και έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντούδι και Προκόπι.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι έως τώρα, σε Εύβοια και Κρήτη, έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Ίσως και μέρες η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης» Σύμφωνα με τις προβλέψεις η χιονόπτωση θα συνεχιστεί για ακόμη 24 ώρες. Σύμφωνα με τον Γιώργο Αδαμίδη, πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, μπορεί να χρειαστούν ακόμα και μέρες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

«Θα χρειαστούν ίσως και μέρες για να αποκατασταθούν πλήρως τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο σύστημα ηλεκτροδότησης, αφού οι πτώσεις δέντρων που σημειώνονται εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης είναι πολλές και οι τεχνικοί, σε πολλές περιπτώσεις, αδυνατούν να φτάσουν στα σημεία που χρειάζεται αφού δεν έχει προηγηθεί η παρέμβαση του εκχιονιστικού που θα τους ανοίξει τον δρόμο» ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος» συμπληρώνοντας πως μέχρι το βράδυ, το ρεύμα θα έχει συνδεθεί πάλι σε κάποιες περιοχές και ευχόμαστε να μην πέσει πάλι.

«Όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε». Ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως από την Δευτέρα όλα τα συνεργεία εργάζονται συστηματικά για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ενώ διευκρίνισε πως αιτία είναι οι πτώσεις δέντρων που κόβουν τα καλώδια που είναι απαραίτητα για την παροχή του ρεύματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ η έλλειψη προσωπικού είναι ένας βασικός λόγος που αργεί να αποκατασταθεί το πρόβλημα.??

Πώς δηλώνονται οι βλάβες Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των διακοπών ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας έκανε στη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος.

Ο κ. Μάνος κάλεσε τους πολίτες να δηλώνουν τη βλάβη τους στα σημεία που είναι, προκειμένου όπως είπε, «να έχουμε εικόνα και των μικρότερων βλαβών στη χαμηλή τάση είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο (11500) είτε στο “myapp ΔΕΔΔΗΕ”, είτε στην ιστοσελίδα.

Και φυσικά είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με τους δήμους ούτως ώστε να ανοίγουν τόσο οι βοηθητικοί δρόμοι για να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ όσο και να μας υποστηρίξουν στα κλαδέματα των δέντρων.

Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, τα δέντρα βαραίνουν περισσότερο και ακόμα περισσότερα κλαδιά σπάνε και πέφτουν πάνω στα καλώδια».

1.850 κλήσεις στην Πυροσβεστική Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι το απόγευμα σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Από αυτές τις κλήσεις οι 1.490 ήταν στην Αττική από χτες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Οι κλήσεις αυτές αφορούσαν: 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση) και 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας. Από το Αρχηγείο του Π.Σ. επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι, με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

16.2.2021 Κακοκαιρία «Μήδεια»:

Ο στρατός στη «μάχη» με τις διακοπές ρεύματος- Με γεννήτριες τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ

Πηγή: www.lifo.gr

σ.σ. αχ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ… ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΎΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΕΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ. ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ Ε.ΣΥ.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ Η ΕΓΚΑΙΡΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΩΔΙΑ. ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ…

ΟΙ ΑΔΜΗΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ Η ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΟΤΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ Η ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ…ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Η ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ.