Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 10-2-2021.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΜΕ.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ., ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.

ΧΡΗΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ 1830 ΜΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

ΑΥΤΟ ΝΑΥΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΟΤΤΟ Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΕΚ ΚΑΘΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ.

Ο ΜΑΟΥΡΕΡ (ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΟΥ ΟΤΤΟ) ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1988 (ΑΠΟ ΤΟ 1833) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ Α.Π. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ NOOR-1 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΦΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΑΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.

ΕΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ) ΟΤΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΔΡΑ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΔΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΚΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΛΕΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

ΟΙ 3 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ) , ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΤΟΚΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑ 94% ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ.

ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΚ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ, ΛΕΕΙ «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΩ ΟΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΕΛΑΒΑ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΗΡΘΕ. ΜΕ ΤΟ 2Ο ΦΕΚ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗΣ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ 1844 , ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε’ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΡΧΕΙ. ΑΡΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΟΡΙΖΕΙ.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ. ΟΠΩΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ, ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ, ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 2012 ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΤΕ , ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΕ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ ΥΨΟΥΣ 38 ΔΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.

ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ «ΚΡΑΤΟΣ» ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 701 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΣΟΔΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ 498 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021, ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 701 ΔΙΣ ΕΣΟΔΑ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΤΕ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΟ 2016.

ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ, ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ ΑΑΑ , ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΘΕΣΜΟΙ, ΑΓΟΡΕΣ, ΤΡΟΙΚΑ ΚΛΠ.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ , ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ , ΥΠΕΔΕΙΞΕ , ΓΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΧΛΕΥΑΣΤΗΚΕ, ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΕ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ.

ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ , ΕΝΩ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ!

ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΜΕ 3720 ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 62% ΑΠΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ 47% ΑΠΟΧΗ ΠΩΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕΣ 37% ΟΤΑΝ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΕΣ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ;

ΕΛΕΓΞΕ ΠΟΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΩΜΑ;

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ 3845/2010 ΚΑΙ 3847/2010 ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 155.000€ ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ.

ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΡΑΝΗΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ , ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ. ΜΕ ΤΟ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ; ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΙΚΑ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ. ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΕΠΗΛΥΔΕΣ , ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ «ΑΝΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» , ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΠΟΥ ΤΟ 97,9% ΔΙΝΟΥΝ «ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ», ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΑΡΕΣΗΣ

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ