Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Χαμένοι στον κόσμο των πληροφοριακών συστημάτων: Χωρίς εισόδημα χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω ΕΡΓΑΝΗΣ
Χαμένοι στον κόσμο των πληροφοριακών συστημάτων: Χωρίς εισόδημα χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω ΕΡΓΑΝΗΣ

Χαμένοι στον κόσμο των πληροφοριακών συστημάτων: Χωρίς εισόδημα χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω ΕΡΓΑΝΗΣ

Υποβάλλονται ενστάσεις στον ΟΑΕΔ και δεν δικαιώνονται οι προσφεύγοντες, γιατί οι επιτροπές κρίνουν ότι δεν είναι άνεργοι

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί εν μέσω πανδημίας χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, εξαιτίας της αδυναμίας των υπηρεσιών και των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για περιπτώσεις είτε εργαζομένων είτε ανέργων που προέρχονται από επίσχεση εργασίας ή οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης και οι οποίοι εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ως εργαζόμενοι.

Αυτό έχει ως συνέπεια είτε να μην μπορούν να λάβουν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, εφόσον εμφανίζονται να εργάζονται σε δύο επιχειρήσεις ενώ εργάζονται σε μία, είτε να μη λάβουν επιδόματα ανεργίας, ούτε να μπορούν να ωφεληθούν από τα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία εργαζομένου που έφτασε στη «δημοκρατία», ο οποίος έχει μείνει χωρίς οικονομική στήριξη, καθώς ο νυν εργοδότης του τον έθεσε σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, αλλά δεν μπορεί να λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού καθώς φαίνεται ότι ακόμη απασχολείται από τους δύο προηγούμενους εργοδότες του.

Και αυτό, μάλιστα, την ώρα που για τον τέως εργοδότη ο εργαζόμενος είχε κοινοποιήσει την απόλυσή του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ ο προηγούμενος εργοδότης είχε κλείσει την επιχείρηση η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Την ανάγκη για άμεση επίλυση του προβλήματος, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ζητά από το υπουργείο Εργασίας η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, επισημαίνοντας ότι «την περίοδο της δεκαετούς κρίσης -και ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία- καταγράφηκαν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις.  Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις απολυμένων που -λόγω σφαλμάτων σε ΑΠΔ και μη λύσης της σύμβασης ή καταγγελίας της σύμβασης στο ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς καμία απολύτως προσωπική τους ευθύνη- δεν μπορούν να λάβουν επιδόματα ανεργίας, ούτε μπορούν να ωφεληθούν από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, πολύ περισσότερο μάλιστα αδυνατούν να λάβουν τις οικονομικές ενισχύσεις που παρέχονται σε ανέργους λόγω της πανδημίας».

Υπογραμμίζει η ΕΝΥΠΕΚΚ ότι, παρά το γεγονός πως υποβάλλονται ενστάσεις στον ΟΑΕΔδεν δικαιώνονται οι προσφεύγοντες, γιατί οι επιτροπές του ΟΑΕΔ κρίνουν ότι δεν είναι άνεργοι, αφού εμφανίζονται ως «ενεργοί» στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας. «Έτσι, αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε έναν ιδιότυπο εγκλωβισμό, αφού ούτε απασχολούνται ούτε όμως θεωρούνται και άνεργοι, αφού εντελώς λανθασμένα και χωρίς δική τους ευθύνη έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ».

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………………………………………..ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

4.0 ΕΡΓΑΣΙΑ

4.1. Η Ελλήνων Πολιτεία παρέχει εργασία και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες μέσα από τη λειτουργία της.

4.2. Η Ελλήνων Πολιτεία ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες ειδικά με την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και τεχνολογίας αιχμής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται εργασία με την απόδοση έργου προς αυτήν. Με τη δομή και τη δόμηση της η πολιτεία θα παρέχει πάντα εργασία σε όλους τους πολίτες της,

4.3. Οι συνθήκες εργασίας θα είναι με σεβασμό προς το Ανθρώπινο δυναμικό.

4.4. Η αμοιβή θα είναι πάντα με αξιοκρατικό κριτήριο παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας.

4.5. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα. Το ταμείο αυτό θα είναι αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων του που είναι οι συνταξιούχοι.

Όλα τα υπάρχοντα ταμεία αφού ελεγχθούν θα εξυγιανθούν και θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών.

Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας μέσω μηχανισμών και νόμων θα είναι η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία.

Άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την Κοσμοθέαση (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).

4.6. Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει την υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

4.7. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελλήνων Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.

Είμαστε ως Έλληνες υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.

…………………………………………………………………………………………………

ΠΗΓΗ: esydpdp.blogspot.com

 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ