Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Μου πρότειναν 500 εκ. για να εισαχθούν εμβόλια στην Ελλάδα
Μου πρότειναν 500 εκ. για να εισαχθούν εμβόλια στην Ελλάδα

Μου πρότειναν 500 εκ. για να εισαχθούν εμβόλια στην Ελλάδα

Απόπειρα δωροδοκίας από φαρμακευτική εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σούρλας, καθώς την περίοδο που ήταν υπ. Υγείας του πρότεινε το ποσό των 500 εκατ. δραχμών ώστε να προχωρήσει την εισαγωγή εμβολίων στην αγορά και μάλιστα, τελευταίας γενιάς.

Αναφορικά με το γεγονός, ο πρώην υπουργός δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ ότι αρνήθηκε να το κάνει, θεωρώντας ότι το εμβόλιο αυτό δεν ήταν απαραίτητο: «Έτυχε μια φορά, να μου προτείνουν να εντάξω στο πρόγραμμά μου για ηπατίτιδα Β εμβόλια, προηγμένης γενιάς, με μια έμμεση παρότρυνση να πάρω 500 εκατομμύρια». Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, εκπρόσωπος της εταιρείας του ανέφερε πως θα φαινόταν ότι επιτελεί και κοινωνικό έργο.

Παράλληλα η επιχείρηση δωροδοκίας, όπως αποκάλυψε ξεκίνησε με τον υπάλληλο της φαρμακευτικής εταιρίας να του λέει: «Κύριε Σούρλα, θα φανείς πολύ ευαίσθητος απέναντι στον κόσμο», μου είπε ο υπάλληλος της εταιρείας που με πλησίασε..», πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.

Ο κ. Σούρλας αρνήθηκε να το κάνει, θεωρώντας ότι το εμβόλιο αυτό δεν ήταν απαραίτητο, δήλωσε όμως ότι θα μπορούσε να διαπράττει ποινικό αδίκημα με επίκληση του γενικού καλού.

Διαβάστε ακόμα: Αποδεδειγμένη η αναξιοπιστία της βιοιατρικής έρευνας

Γιατί χρειάζεται μια φαρμακευτική εταιρία να δωροδοκεί για να υπάρχουν τα εμβόλια στην αγορά;

Πόσα φαρμακευτικά προϊόντα βρίσκονται στην αγορά με τέτοια “δωράκια”;

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ: ethernews.com    ΠΗΓΗ: e-synews.gr

σσ ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ . ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΝΧΟ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΡΗΞΑΝ ΤΟΝ Ε.Ο.Φ. ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ….

ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Σ.Υ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ Η ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΩΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ