Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί, πιθανόν από κορωνοϊό!
Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί, πιθανόν από κορωνοϊό!

Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί, πιθανόν από κορωνοϊό!

Συγκρατούμενες της καταγγέλουν στις “Δικογραφίες” ότι, η κρατούμενη ενδέχεται να πέθανε από κορωνοϊό, καθώς είχε πυρετό και δύσπνοια και πολύ βήχα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο και της χορηγούσαν Depon.

Μαζί της στο θάλαμο βρίσκονταν ακόμη 14 κρατούμενες, που καταγγέλουν ότι,χτύπαγαν την πόρτα του κελλιού, καλώντας σε βοήθεια, χωρις να αναταποκριθεί κανείς.
Οι 110 κρατούμενες της Ε πτέρυγας έβαλαν φωτιά στη φυλακή.
Ηδη Εσπεύσαν τα ΜΑΤ..
Θα σας ενημερώσουμε γιά τις εξελίξεις..

Κορωνοιός στις Φυλακές; “Δεν είμαστε θανατοποινίτισες”!

 Εξέγερση και σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης, γιά την οποία συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι, είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού.
Η κατηγορούμενη γιά υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:
“Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες.

Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μετά τον θάνατο 42χρονης

Τελευταία Ενημέρωση 09.04.2020 12:48

Συγκρατούμενές της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορoνοϊούΕξέγερση και σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 42χρονης κρατούμενης, γιά την οποία συγκρατούμενές της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορoνοϊού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στον ιστότοπο dikografies.blogspot.com, η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας, Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:

«Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες».

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για μια 42χρονη που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα των φυλακών, ο θάνατος της οποίας σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Ωστόσο έχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή στις φυλακές και εξέγερση ακόμα και στις άλλες πτέρυγες, καθώς οι υπόλοιπες κρατούμενες πιστεύουν ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορονοϊό.

Σε επικοινωνία του ethnos.gr με τη γνωστή δημοσιογράφο, Μαίρη Μπενέα, ανέφερε ότι η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υποστηρίζει ότι ο θάνατος της 42χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια και δεν συνδέεται με τον κορονοϊό, όπως υποστηρίζουν στα όσα καταγγέλλουν οι συγκρατούμενές της και ότι σύντομα θα τεθεί η εξέγερση υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr/ellada/99042_exegersi-stis-gynaikeies-fylakes-elaiona-thibas-meta-ton-thanato-42hronis

Τα ΜΑΤ στις φυλακές τώρα…

Επέμβαση των ΜΑΤ αυτή την ώρα στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, για να καταστείλουν την εξέγερση των γυναικών κρατουμένων, που ξεσηκώθηκαν μετά το θάνατο 38χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα…
Οπως μας ενημερώνουν οι κρατούμενες, έχουν μπει ΜΑΤ στη φυλακή.

Κρατούμενες Ελαιώνα: “Αποφυλακίστε λόγω κορωνοϊου ασθενείς, μωρομάνες και ηλικιωμένους”!

Συνεχίζεται η εξέγερση στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, που ξέσπασε το πρωί, μετά από το θάνατο 38χρονης κρατούμενης, η οποία εμφάνισε πυρετό και δύσπνοια και έφυγε από τη ζωή μέσα στο θάλαμο της Ε πτέρυγας, μπροστά σε 20 συγκρατούμενες της, που εξέφρασαν φόβους στις “Δικογραφίες” ‘οτι, ενδεχομενως να πέθανε από κορωνοϊό.
Οι κρατούμενες έβαλαν φωτιά σε στρώματα και ρούχα, ενω προκάλεσαν φθορές στα ψυγεία της φυλακής.
Στη φυλακή έχει μεταβεί εισαγγελέας, ιατροδικαστής, για να κάνει νεκροψία και νεκροτομή, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ανακοίνωση τους οι κρατούμενες αναφέρουν:
“Σήμερα, 9 Απριλίου, η κρατούμενη Αζιζελ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμο της, αβοήθητη, ενω αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και πυρετό, ενώ όλο το βράδυ εκλιπαρούσε για βοήθεια, είχε πονους στο στήθος και δεν μπορούσε να αναπνευσει.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν τη θερμομέτρησαν καν και αγνοούμε τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.

Η υπεύθυνη υπάλληλος βάρδας υπηρεσίας την απείλησε με αναφορά, γιατί την ενοχλούσε.

Το άψυχο σώμα της συγκρατούμενης μας το έσυραν έξω με σεντόνι, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια όλης της πτέρυγας.
Το τραγικό γεγονός έγινε στην Ε πτέρυγα, που στιβάζονται περίπου 120 άτομα.
Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν και η εξέγερση εξαπλώθηκε σε ολη τη φυλακή.
Πριν από ένα μήνα πέθανε μία άλλη κρατούμενη.
Η εγκληματική αδιαφορία, γιά τις κρατούμενες και την υγεία τους, έχει ως αποτέλεσμα, γιά πολλές κρατούμενες η έκτιση των ποινών τους, να καταληγει σε θανατική καταδίκη.
Την ευθύνη για το θανατο της κρατούμενης την έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο.
Ζητάμε, να αποφυλακιστούν άμεσα ασθενείς, μωρομανες με τα παιδάκια τους και ηλικιωμένοι, που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικα το 1/3 των κρατουμένων.
  Δεν θα επιστρέψουμε στα κελια μας, μέχρι το τελος!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χρήστος ΤσιμπούκηςΗ παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.

Αποφυλάκιση Παπαντωνίου: Και για ποιο λόγο έχει παραπάνω αξία η ζωή του Παπαντωνίου από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πολίτη , που του παρείχατε ειδική μεταχείριση επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού.