Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΥΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ, ΔΟΛΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

EXEI ΓINEI MIA ΣΚΟΠΙΜΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤOY ΛΕΓΟΜΕΝOY ΧΡΥΣOY 5ου ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 5ο ΑΙΩΝΑ , ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ, ΟΠΟΥ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΔΟΛΙΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΥΓΧΙΣΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΜΕΣΗ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΟΙ, ΑΜΕΣΗ – ΕΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΝΩ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΑΡΑΣΙΩΠΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΘΕΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΦΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΕΤΣΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΒΑΣΗ.

Ο ΠΛΕΟΝ ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ – ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ), ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ δηλ., ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Η ΛΕΞΗ ΚΡΑΤΑΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΥΠΟΔΗΛΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ – ΚΡΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ – ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ – ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΔΗΜΟ, δηλ. ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ δηλ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙΑ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η ́ ́ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙΑ´´ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΑΥΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΣΚΟΠΟ, ΣΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ – ΝΟΜΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δηλ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΝΟΛΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΛ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΕΝΗ ΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΝΩΣΗ (ΣΤΟ D.N.A.), OTI MONON ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΗΛ. ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΗΛ. Η ΑΕΝΑΗ, ΑΠΕΙΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ – ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΕΣ. ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ. ΟΙ 12 ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΜΗΣΗ ΜΑΣ, Η ΚΤΙΣΗ ΜΑΣ,

ΟΙ 18 ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

ΟΙ 3 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΗΛΘΑΝ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δηλ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΕΟΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΣ ΧΩΡΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δηλ. ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙ.

ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ (ΑΙΤΙΑΤΟ) ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙΑΣ. ΑΡΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΗΝ ΦΕΡΑΜΕ ΕΤΟΙΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑ (ΟΙ ΑΞΙΕΣ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΞ’ ΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ.

ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, XAΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ, ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ site aiterikigrafi.gr, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 02-11-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ