Δικαστήριο
Δικαστήριο
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Βούλευμα σοκ του Αρείου Πάγου: Οι δολοφονίες Κουφοντίνα συνιστούν ιδεολογία

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη του σημερινού φύλλου της ΕΣΤΙΑΣ, όπου αναδεικνύεται η απόφαση του ποινικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η δολοφονική δράση του Κουφοντίνα μπορεί να εκληφθεί ότι συνιστά ιδεολογία στην οποία δεν χωρά σωφρονισμός.

εφημερίδα εστία
εφημερίδα εστία

Στο ανωτέρω τμήμα που έβγαλε το παραπάνω αμφιλεγόμενο βούλευμα, μετέχει η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία μάλιστα έλκει την καταγωγή της από την Ευρυτανία, πατρίδα του δολοφονημένου από την τρομοκρατία, Παύλου Μπακογιάννη.

Να σημειωθεί ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει τον διορισμό της κας Κοκοτίνη, θεωρώντας ότι η προεκλογική επιλογή της από την (επί της ουσίας) υπηρεσιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία καλείτο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου να αναιρέσει το βούλευμά του με το οποίο δεν δινόταν άδεια στον Κουφοντίνα, κρίνεται και νομικά προβληματικό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε την απόφαση του Συμβουλίου του Βόλου με το επιχείρημα ότι εξέτασε την ουσία της απόφασης, αφήνοντας για τον εαυτό του (παρατύπως) αυτόν τον ρόλο μιας και μπαίνει όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά επί της ουσίας παρέχει και νομικό άλλοθι στους αδίστακτους δολοφόνους!

ΠΗΓΗ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ