Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Aρχίσαμε να βαδίζουμε πιασμένοι απ’ το χέρι, κοντά ο ένας στον άλλον, χαμένοι, μουδιασμένοι, δισταχτικοί, σαν νά ‘μαστε τυφλοί και δεν ξέρουμε πού θα μας φέρει το κάθε βήμα που αποτολμούσαμε.

Γυρεύαμε ξενοδοχείο στο λιμάνι για ν’ ακουμπήσουμε και να περιμένουμε τους δικούς μας. Όπου όμως κι αν ρωτούσαμε, παίρναμε την ίδια στερεότυπη απόκριση:

— Απ’ τη Σμύρνη έρχεστε; Δε δεχόμαστε πρόσφυγες.

— Μα θα σας πληρώσουμε καλά, άνθρωποι του Θεού, έλεγε η θεία Ερμιόνη.

Εκείνοι επέμεναν στην άρνησή τους:

— Φοβόμαστε τις επιτάξεις. Δε μάθατε λοιπόν πως στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στη Σάμο έφτασε προσφυγολόι, κι επιτάξανε όλα τα σχολεία, τα ξενοδοχεία, τα πάντα;

— Τί θέλαμε, τί γυρεύαμε μεις να ‘ρθούμε σε τούτον τον αφιλόξενο τόπο, έλεγε η κυρία Ελβίρα. Τί θέλαμε και τί γυρεύαμε να χωριστούμε από τους άνδρες μας!

Στο τέλος βρέθηκε ένας αναγκεμένος ξενοδόχος και μας έδωσε ένα σκοτεινό, άθλιο δωμάτιο με έξι κρεβάτια. Για πότε γινήκαμε πραγματικοί πρόσφυγες δεν το καταλάβαμε. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα όλος ο κόσμος αναποδογύρισε.

Βαπόρια φτάναν το ένα πίσω από τ’ άλλο και ξεφόρτωναν κόσμο, έναν κόσμο ξεκουρντισμένον, αλλόκοτο, άρρωστο, συφοριασμένο, λες κι έβγαινε από φρενοκομεία, από νοσοκομεία, από νεκροταφεία. Έπηξαν οι δρόμοι, το λιμάνι οι εκκλησιές, τα σχολειά, οι δημόσιοι χώροι. Στα πεζοδρόμια γεννιόνταν παιδιά και πέθαιναν γέροι.

Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι βρεθήκανε ξαφνικά έξω απ’ την προγονική τους γη. Παράτησαν σκοτωμένα παιδιά και γονιούς άταφους. Παράτησαν περιουσίες, τον καρπό στα δένδρα και στα χωράφια, το φαΐ στη φουφού, τη σοδειά στην αποθήκη, το κομπόδεμα στο συρτάρι, τα πορτρέτα των προγόνων στους τοίχους.

Και βάλθηκαν να τρέχουν να φεύγουν κυνηγημένοι απ’ το τούρκικο μαχαίρι και τη φωτιά του πολέμου. Έρχεται μια τραγική στιγμή στη ζωή του ανθρώπου, που το θεωρεί τύχη να μπορέσει να παρατήσει το έχει του, την πατρίδα του το παρελθόν του και να φύγει, να φύγει λαχανιασμένος αποζητώντας αλλού τη σιγουριά.

Άρπαξαν οι άνθρωποι βάρκες, καΐκια, σχεδίες, βαπόρια, πέρασαν τη θάλασσα σ’ έναν ομαδικό, φοβερό ξενιτεμό. Κοιμήθηκαν αποβραδίς νοικοκυραίοι στον τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες, θαλασσοπόροι, άστεγοι άποροι, αλήτες και ζητιάνοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Σαλονίκης, της Καβάλας του Βόλου, της Πάτρας.

Ενάμισι εκατομμύριο αγωνίες και οικονομικά προβλήματα ξεμπαρκάρανε στο φλούδι της Ελλάδας, με μια θλιβερή ταμπέλα κρεμασμένη στο στήθος: «Πρόσφυγες!» Πού να ακουμπήσουν οι πρόσφυγες; τί να σκεφτούν; τί να ξεχάσουν; τί να πράξουν; πού να δουλέψουν; πώς να ζήσουν;

Τρέμαν ακόμα απ’ το φόβο. Τα μάτια τους ήταν κόκκινα απ’ το αιμάτινο ποτάμι της κόλασης που διάβηκαν.

Και σαν πάτησαν σε στέρεο έδαφος, μετρήθηκαν να δουν πόσοι φτάσανε και πόσοι λείπουν. Κι οι ζωντανοί δεν το πιστεύανε, μόνο άπλωναν τα χέρια τους στο κορμί τους και το ψάχνανε, για να βεβαιωθούνε πως δεν ήταν βρικόλακες.

Και ψάχναν και για την ψυχή τους, να δουν αν ήταν στη θέση της. Μ’ αυτή ήταν άφαντη. Είχε μείνει πίσω στην πατρίδα κοντά στους αγαπημένους νεκρούς και στους αιχμαλώτους, κοντά στα σπιτάκια, στα χωράφια, στις δουλειές….

Κι είπαν: περαστικοί είμαστε, ας βολευτούμε όπως όπως, κι αύριο θα ματαγυρίσουμε στα μέρη μας. Κι αποζητούσαν, τούτη την ελπίδα, με την ίδια λαχτάρα σαν το ψωμί το νερό και τ’ αλάτι.

Τόσοι ήταν, ενάμισι εκατομμύριο ρωμιοί μικρασιάτες, που στριφογύριζαν τώρα στο καύκαλο της Ελλάδας. Χωρίς πατρίδα χωρίς δουλειά χωρίς σπίτι. Και μόλις χτες να θυμάσαι πως ήσουνα νοικοκύρης.

Διδώ Σωτηρίου [Διδώ Σωτηρίου, Οι νεκροί περιμένουν. Μυθιστόρημα, Κέδρος, Αθήνα 1979 (7η έκδ.), σ. 132-134]
Διδώ Σωτηρίου [Διδώ Σωτηρίου, Οι νεκροί περιμένουν. Μυθιστόρημα, Κέδρος, Αθήνα 1979 (7η έκδ.), σ. 132-134]
Ψάχναν για τον αίτιο, αναθεμάτιζαν τον ουρανό, τη γης, τον Κεμάλ το Βενιζέλο τον Κωνσταντίνο, την Αντάντ, τον πόλεμο. Μα πριν απ΄ όλα τον ύπουλο τον Άγγλο, τον υπολογιστή, το διπλοπρόσωπο, το σφετεριστή που έκανε μπίζνες και αυτοκρατορική πολιτική με το αίμα και τη δυστυχία ενός λαού….

(Σ.Σ.  ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ (Ο ΑΓΓΛΟΣ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΡΟΘΣΙΛΝΤΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 7000 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ Μετόχων ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 4.000.000 ΜΕ 4.500.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… (ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΩΣ Η F.E.D. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, Η B.I.S. ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ , ΑΛΛΗΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.. (ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΨΑΞΕ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΧΡΥΣΟΥ))

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Μετόχων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1930 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΤΟΥ 51% ΚΑΙ ΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ Η ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 7% ΤΟΚΟ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΚΤΩ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 678ΔΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ..

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΕ 125 ΧΡΥΣΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΚΑΣΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΚΤ ή Ε.Κ.Τ.) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΡΟΘΣΙΛΝΤΣ ΟΠΩΣ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ Φ.Ε.Κ. ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ (ΦΕΚ = ΦΥΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ) ΑΠΟ ΤΟ 1841 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.. ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΦΕΚ (ΝΟΜΟ) ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ, ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ (ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΦΑΓΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ?) ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ….

ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”… ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΦΕΚ ΚΥΡΩΣΗΣ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΣΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΟΥΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ “ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ” (ΥΠΑΚΟΥΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ (ΤΟ ΕΘΝΟΣ) ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΩΘΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ (ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΟΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.. ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΟ) ΑΠΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ..

Διδώ Σωτηρίου [Διδώ Σωτηρίου, Οι νεκροί περιμένουν. Μυθιστόρημα, Κέδρος, Αθήνα 1979 (7η έκδ.), σ. 132-134]

ΠΗΓΗ: https://www.newsone.gr/paraxena/dido-sotiriou-kimithikan-apovradis-nikokyrei-ston-topo-tous-ke-xypnisan-fygades/

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.