ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΙΒΔΗΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ KAI ΕΙΔΙΚΑ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΤΕΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΑΝΑΠΤΥΞΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΝΕΙΡΑ, ΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ;

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ  Ή ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ Η΄ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΣ ΔΗΘΕΝ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΡΟΔΙΝΑ ΕΚΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ; ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΡΧΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΗ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ  ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΛΑ- ΚΑΛΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΣ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΦΜ. ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΜΒΑΣΜΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΑΚΟΜΗ, ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ «familian kasse» (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ). ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ  ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ. ΑΞΙΖΕΙ  ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 184 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΝΔΥΣΗ, ΥΠΟΔΗΣΗ, ΤΡΟΦΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ 184 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΤΟ «job center» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ . ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 1600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ «familian kasse»  Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ  «job center»  ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 1600 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ 1600 ΕΥΡΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΩΔΗ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;  ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «job center» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 35 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ). ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

ΕΠΙΣΗΣ, Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΜΣΑ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΠΡΟΥΤΟ (ΜΕΙΚΤΑ) ΚΑΙ ΝΕΤΟ (ΚΑΘΑΡΑ). ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΝΑΣ ΕΡΓΕΝΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 1500 ΕΥΡΩ ΜΠΡΟΥΤΟ(ΜΕΙΚΤΑ) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΝΕΤΟ(ΚΑΘΑΡΑ) 850 ΕΥΡΩ. ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΝΕΤΟ (ΚΑΘΑΡΑ) 1070 ΕΥΡΩ. (ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΡΓΕΝΗΣ).

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΟΥ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ.  ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ, ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΕΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΑΤΕΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΦΩΣ, ΟΝΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΑΞΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΕΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ. Ε.ΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

 

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

 

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ