Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

 

O Ο.Η.Ε. μας έλειπε
O Ο.Η.Ε. μας έλειπε

O Ο.Η.Ε. μας έλειπε


Με την χώρα μας να βρίσκεται σε μια συνεχόμενη κατάσταση «επείγουσας ανάγκης», έρχεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να παρουσιάσει στις 15 Δεκεμβρίου 2022 πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην χώρα μας. Όπως αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο προστασίας της Ύπατης αρμοστείας Πέτρο Μάστακα σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, η εν λόγω πλατφόρμα παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα για τη στήριξη της ένταξης των προσφύγων σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Ένταξης της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Βλέπουμε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την πολύπλευρη βοήθεια των μεταναστών, διευκολύνοντας τους τόσο στην εύρεση εργασίας όσο και στην προσβασιμότητα τους εντός της ελληνικής αγοράς. Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα με διαθέσιμα εκπαιδευτικά σεμινάρια ή εργαστήρια, με σκοπό να τους εξοπλίσουν με περισσότερα εφόδια κατά την είσοδό τους στην ελληνική αγορά εργασίας.

Το ότι βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» της Ευρώπης και όχι μόνο, μας δείχνει ότι επί σκοπού οδηγήθηκαν όλοι οι μετανάστες εδώ για να μπορέσουν στην συνέχεια να αφομοιωθούν στο ελληνικό περιβάλλον και όχι να γυρίσουν με ασφάλεια στην χώρα τους, εφόσον δεν υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση. Άραγε, ο ΟΗΕ δεν γνωρίζει ότι από τις 27 Ευρωπαϊκές χώρες είμαστε η δεύτερη σε ανεργία; Για ποιον λόγο βοηθάει μόνο όσους θέλει και όχι όλους όπως θα έπρεπε;; Και γιατί επιλέγουν την συγκεκριμένη μερίδα πολιτών για να στηρίξουν και όχι κάποια άλλη; Από τη μία ευνοούνται από το κράτος μας και από την άλλη μας μιλάνε για ισότητα και για ανθρώπινα δικαιώματα; Ποιανού ακριβώς; Γιατί να μην ασχοληθούνε με την νέα γενιά που η ανεργία την θερίζει έχοντας φτάσει σε ποσοστά ύψους 36,8% ή με τους άνεργους σε ολόκληρη την χώρα που είναι στο 11,4% σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που φτάνει μόλις στο 6,6%; Μόνοι τους δημιουργήθηκαν αυτοί οι αριθμοί; Γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος όπως η δημιουργία των πάνω από 500 Μ.Κ.Ο. για μετανάστες, η δωρεάν προσφορά 10.000.000 κατοικιών σε ασυνόδευτα ανήλικα και φυσικά η πριν από όλα «πρόσκληση» της χώρας μας σε όλους αυτούς δείχνουν όλο και πιο καθαρά την σκοπιμότητα της κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν δύο πόλους (ιθαγενείς & επήλυδες) που συνεχώς τους ποτίζουν με συναισθήματα μίσους, αντιπαλότητας κινδύνου και φόβου, τρέφουν την αιώνια διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων και την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τα μνησίκακα δρομολογημένα σχέδιά τους.

Αυτό κάνει το ανθελληνικό καθεστώς … αλλά πλέον αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε το στημένο παιχνίδι επάνω στις πλάτες μας. Επειδή οι πλάτες μας αντέχουν όσο δε φαντάζονται όμως, είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε την πραγματική πολιτεία που μας αξίζει. Χτισμένη σε σταθερά ιερά ακλόνητα θεμέλια ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς ανεργία, μιζέρια και απέραντη καταστροφή όλων των πρώτων υλών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και γενικά κάθε τομέα που βουλιάζει.

Το σχέδιο ανάπυξης είναι εδώ … το μόνο που λείπει είσαι Ε.ΣΥ.


Σύνταξη: Συμεωνίδη Μαριάνα

Φωτιές στην πολιτική σκηνή ανάβει η λίστα νούμερο 2

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015 ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Γ

Έχετε 1 μήνα διορία. Τελεσίγραφο Κομισιόν σε Μητσοτάκη τον οδηγεί σε εκλογές

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ