Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
To ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πλοίο Maersk Launceston ΕΜΒΌΛΙΣΕ το Ν/θ Καλλιστώ του Πολεμικού μας Ναυτικού
To ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πλοίο Maersk Launceston ΕΜΒΌΛΙΣΕ το Ν/θ Καλλιστώ του Πολεμικού μας Ναυτικού

To ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πλοίο Maersk Launceston ΕΜΒΌΛΙΣΕ το Ν/θ Καλλιστώ του Πολεμικού μας Ναυτικού

απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΛΗΣ

To πλοίο Maersk Launceston, που τσάκισε το Ν/θ του Πολεμικού μας Ναυτικού, “Καλλιστώ”, ανήκει στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εφοπλιστική εταιρία ΕSSBERGER με έδρα το Αμβούργο που τα γραφεία της είναι στον ποταμό Έλβα στην οδό Palmaille 45 !!! 

Πότε σκοπεύει να βγάλει ανακοίνωση η Γερμανική Πρεσβεία και να μας πει τι συνέβη σήμερα; Ή μήπως περιμένουν να βγάλει ανακοίνωση η Πρεσβεία της … Μονρόβια?
ΥΓ.
Παιδιά, εσείς οι διαμορφωτές κοινής γνώμης, αφήστε τα κόλπα με “το πλοίο υπό Πορτογαλική σημαία” και ζητήστε από την Γερμανική Πρεσβεία να βγάλει ανακοίνωση!!!  Άϊντε γιατί σας βαρεθήκαμε ΟΛΟΥΣ !!!
 
απο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 

Στα δύο κόπηκε σήμερα στις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού έπειτα από ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ ΑΠΟ μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk που «πέρασε απο πάνω» του!

Δύο μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού έχουν τραυματιστεί

Υπό σημαία Πορτογαλίας το μεγάλο ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ φορτηγο-πλοίο της Maersk που «πέρασε από πάνω του» – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ESSBERGER
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ  ΠΟΥΛΑΕΙ   ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ   ΕΧΕΙ 70-80 ΔΙΣ € ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για τη ρυμούλκηση του πλοίου στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να αποφευχθεί η βύθισή του.

Νωρίτερα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα δύο μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνολικά το «Καλλιστώ» είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Είναι απίστευτη η καταστροφή στην πρύμνη του Καλλιστώ. Το
«Καλλιστώ», χτισμένο στα ναυπηγεία της Vosper Thornycroft στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας είναι κατασκευασμένo από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα και θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αποκατάσταση των βλαβών του πλοίου.
ΑΠΟ Δημήτριος Ζαφείρης Φρυκτωρός: Τα συμφέροντα δεν έχουν πατρίδα! Ποιός είναι ο πλοιοκτήτης στον οποίον ανήκει το φορτηγό που χτύπησε το πολεμικό μας, σε σχεδόν πολεμική περίοδο; Τι ήταν; Καμμιά σχεδία που δεν την είδε ούτε ο αξιωματικός γέφυρας ούτε ο πλοηγός, ούτε τα όργανα και το ραντάρ του πλοίου; Το πολεμικό ήταν αρόδου και δεν εκινείτο! Ναρκαλιευτικό είναι! Όχι φρεγάτα ή ταχύπλοο.
Αν ο καπετάνιος έχει σταθερό σημείο, ή εμπόδιο στην ρότα του, δεν το αποφεύγει; Πάει και προσκρούει επάνω του; Μέχρι τώρα, οι αξιωματικοί της ναυσιπλοΐας μας, έχουν επιδείξει υψηλότατο επίπεδο ικανοτήτων! Δεν πείθομαι ότι αυτό ήταν ατύχημα και όχι σαμποτάζ!  Δεν ζούμε σε αγνούς καιρούς…
https://youtu.be/7VrWyjVBjBA
ΑΠΟ ΘΑΝ.ΑΛ.

Ο Αισχύλος, στο έργο του “Αγαμέμνων” αναπτύσσει μια εκπληκτική ετυμηγορία των ονομάτων, συμπλέοντας έτσι με τη ρήση του Πλαύτου στο έργο του “Πέρσης”, “nomen est omen” ( = Το όνομα είναι οιωνός πεπρωμένου).

2. Το θηριώδες πλοίο  μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “MAERSK LAUNCESTON”, με σημαία Πορτογαλίας, που είχε ξεκινήσει στις 07:11 από την Ψυττάλεια για το Τσανάκαλε της Τουρκίας, εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που μόλις είχε αποπλεύσει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το εμπορικό πλοίο να χτυπήσει στη πρύμνη το “Καλλιστώ”.

Όταν τα δύο πλοία διασταυρώθηκαν, το αποτέλεσμα ήταν το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) της εταιρείας Maersk να περάσει κυριολεκτικά πάνω από το «Καλλιστώ», στο σημείο της πρύμνης του πολεμικού πλοίου, και να το κόψει στα δύο!

Το εμπορικό ουσιαστικά έκοψε στη μέση το πολεμικό πλοίο, αποκόβοντάς του την πρύμνη η οποία κατέληξε στον πάτο της θάλασσας. Η τεράστια αυτή ζημιά οφείλεται εν μέρει και στα υλικά κατασκευής του πολεμικού πλοίου. Είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο στις συγκρούσεις.

Το «Καλλιστώ», κομμένο στα δύο, είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως θα βυθιζόταν. Ωστόσο η άμεση επέμβαση του Λιμενικού, σκαφών και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ρυμουλκών, ήταν καθοριστική. Ετσι το πλοίο ρυμουλκήθηκε στον ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να γίνει επιθεώρηση των ζημιών που έχει υποστεί και να δοθούν απαντήσεις στα αίτια του ατυχήματος. Θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του.

Δύο άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, τραυματισμένα ελαφρά και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην Ελληνική Μυθολογία η Καλλιστώ φέρεται ως κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα. Το όνομά της προήλθε από την ελληνική λέξη κάλλος, που σημαίνει ομορφιά, ωραιότητα. Καλλίστη = ωραιοτάτη, η ομορφότερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ