Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Στη Δικαιοσύνη οι λογοκριτές facebook
Στη Δικαιοσύνη οι λογοκριτές

Στη Δικαιοσύνη οι λογοκριτές

Η «δημοκρατία» έπεσε θύμα λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Οι αυτουργοί είναι φυσικά πρόσωπα τα οποία συντηρούν ιστοσελίδα και έχουν «διοριστεί» -με άγνωστες στους πολλούς διαδικασίες- «κλειδοκράτορες» της αλήθειας και «φρουροί» του διαδικτύου.

Το άρθρο το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ιστοσελίδα Ellinika Hoaxes «fake news» αφορούσε τις απόψεις που διατύπωσε στην εφημερίδα μας ο μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης για τις επιβλαβείς συνέπειες της τεχνολογίας 5G στην υγεία των ανθρώπων.

Με παρέμβαση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ο σύνδεσμος που παρέπεμπε στο εν λόγω άρθρο αφαιρέθηκε από το facebook με την επίκληση του χαρακτηρισμού fake news.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι άτομα χωρίς τις επιστημονικές περγαμηνές του δρος Θεόδωρου Μέτση και χωρίς να έχουν αφιερώσει τον χρόνο και τον κάματο του συνομιλητή της εφημερίδας μας στο προαναφερθέν πεδίο αποφαίνονται για την ακρίβεια ή όχι των συμπερασμάτων του από απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο!

Πέρα, όμως, από τις γελοιότητες υπάρχει και η ανατριχιαστική, οργουελική πλευρά του θέματος. Το «μαγικό ραβδάκι» ενός ανελεύθερου, ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτος, το οποίο δημιουργείται στο διαδίκτυο, χρίζει εν μια νυκτί διάφορους τύπους ως… αυθεντίες που έχουν δικαίωμα να σου στερήσουν το δικό σου δικαίωμα να εκφράζεις γνώμη επειδή εκείνοι τη θεωρούν (έπειτα από… αναζήτηση στην Google) εσφαλμένη!

Η «δημοκρατία» δεν παίζει ούτε με την αξιοπιστία της ούτε με το δημοκρατικό δικαίωμα στην έκφραση γνώμης. Αν κάποιος διαφωνεί με όσα αναφέρονται στις σελίδες μας, έχει το ελεύθερο να τα αντικρούσει με επιχειρήματα. Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να προωθούν τον επιστημονικό διάλογο ειδικά για τα θέματα δημόσιας υγείας. Oσοι επιθυμούν να διαμορφώσουν ένα τοπίο όπου θα διατυπώνεται μόνο μία άποψη, αυτήν που βολεύει την εξουσία, θα μας βρουν απέναντί τους.

Η «δημοκρατία» θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη ώστε να αποκαταστήσει τις πάσης φύσεως βλάβες που έχει υποστεί από τις ενέργειες της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes και θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα αφιερώματα στις συνέπειες της τεχνολογίας 5G στην υγεία των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ