Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Διδάκτωρ του Παντείου Α. Λαγγίδης: «Ο Ερντογάν θα χτυπήσει σε όλα τα μέτωπα»

Είναι πολύ πιθανό προσεχώς η Τουρκία να απλώσει παντού το θέατρο της αντιπαράθεσης, πιέζοντας μέσω των προσφυγικών και μεταναστευτικών σε όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα. Σε Έβρο, Βόρειο Αιγαίο, ακόμη και σε Καστελόριζο και Ρόδο, χωρίς να αποκλείεται και κάποια κίνηση για έρευνες νοτίως της Κρήτης.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει στο liberal.gr ο Αφεντούλης Λαγγίδης μιλώντας για μια τακτική που, όπως έχει δείξει η εμπειρία, δανείζεται στοιχεία από την στρατιωτική επιχειρησιακή πρακτική.

«Αλλάζοντας κάθε τόσο το μέτωπο της αντιπαράθεσης, η Άγκυρα κρατά τον αντίπαλο εκτός ισορροπίας, προκειμένου να μην του επιτρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων», τονίζει ο Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστήμιου.

Και επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει ρίξει το βάρος στον Έβρο και στα νησιά του Β.Αιγαίου, ωστόσο αν το μέτωπο των ροών μεταφερθεί ανατολικότερα, τότε η χώρα μας θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της εκεί, διαμοιράζοντας τις δυνάμεις της, οι οποίες δεν επαρκούν για την φύλαξη ταυτόχρονα όλων αυτών των περιοχών.

Χαρακτηρίζει εύθραυστη την εκεχειρία στην Ιντλίμπ, αφού τα συμφέροντα Μόσχας και Άγκυρας στην Συρία ήταν και παραμένουν εντελώς διαφορετικά, αναδεικνύει ωστόσο και την οικονομική αιμορραγία που συνεπάγεται η διατήρηση αυτής της στρατιωτικής εκστρατείας, πολλώ δε μάλλον όταν η οικονομία της γείτονος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όπως δείχνει η ισοτιμία της λίρας και άλλοι δείκτες.

Επομένως, όπως λέει, η Άγκυρα δεν θα μπορεί εσαεί να συνεχίσει στο σημερινό μοτίβο, γι’ αυτό και θέλει μια γρήγορη λύση, την οποία όμως δεν καταφέρνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙONΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ…

ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Όταν η «ελίτ» αρίστων πολιτικών αναλυτών δημοσιογράφων διαψεύδεται σε ΟΛΑ!

“SOS σταματήστε την αποδοχή προσφύγων αμέσως”- Rebecca Sommer εθελοντής συνοδός προσφύγων και βοηθός ενσωμάτωσης…

Για την αντιμετώπιση των αλληλέγγυων που υπονομεύουν την πατρίδα! Η λύση έρχεται από τον…

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ 19/3/2018 (απομαγνητοφώνηση)

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ