Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Επικίνδυνη κλιμάκωση στον Έβρο

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον Έβρο

Τους πάνοπλους καταδρομείς της μονάδας JOH της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, με συνεχή εμπειρία στον πόλεμο κατά του ΡΚΚ έχουν πλέον απέναντί τους από σήμερα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο, την ώρα που έχει ξεσπάσει νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές πιο σφοδρός από τον αντίστοιχο πρωινό.

Ο λόγος, όπως τον εξήγησαν οι Τούρκοι για την αποστολή της δύναμης αυτής εκεί είναι από προκλητικός έως και παράλογος που συμβαδίζει προφανώς μόνο με την τουρκική λογική όποια και αν είναι αυτή: «Η παρεμπόδιση των ελληνικών αρχών να απωθήσουν μετανάστες πίσω στα τουρκικά σύνορα»!

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Πρόκειται για 1.000 καταδρομείς της μονάδας JOH, το ανατολικότερο στρατόπεδο της οποίας βρίσκεται στην Άγκυρα. Αυτό σημαίνει ότι τα 23 συνολικά στρατόπεδα στα οποία υπάρχουν άνδρες της JOH βρίσκονται στην ανατολική και νότια Τουρκία, κατά των Κούρδων του ΡΚΚ και του YPG.

Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται πλέον στην διάθεση της 1ης τουρκικής Στρατιάς, καθώς όπου πηγαίνουν εντάσσονται στην ανώτερη στρατιωτική διοίκηση της εκάστου περιοχής.

Πρόκειται για μια τουρκική κίνηση η οποία αποσκοπεί στον «εκφοβισμό» των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο, ενδεχομένως και στην δημιουργία κάποιου «θερμού» ή πολύ «θερμού» επεισοδίου.

Η δύναμη αυτή έχει στη διάθεσή της και οχήματα MRAP Yalcin της Nurol όσο και οχήματα BMC.

Οι αποστολές που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη μονάδα είναι: Έρευνα και καταστροφή πίσω από γραμμές του εχθρού, διείσδυση και συλλογή πληροφοριών και αναγνώριση.

Έχουμε να κάνουμε πλέον με μια νέα τουρκική ενέργεια σοβαρής κλιμάκωσης στον Έβρο και αυτή τη φορά με επικίνδυνες προεκτάσεις καθώς κανείς δεν ξέρει τι διαταγές έχουν οι συγκεκριμένοι καταδρομείς, όπως και τι θα γίνει στην περίπτωση που επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τις ελληνικές δυνάμεις να αποκρούσουν τα κύματα των εισβολέων αλλοδαπών.




ARVE




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ