Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

“ΧΑΓΗ” ΥΦΑΛΟΚΡΥΠΙΔΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ “ΑΙΓΑΙΟΥ” ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ “ΑΠΕΙΛΕΣ” ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ…

Άαααααλλη ειναι η εργολαβία που έχουν αναλαβει οι Τουρκοι…

Να παραθέσουμε πρωτα μερικα στοιχεια, πριν βγάλουμε συμπερασματα.

1) Γερμανοι και Τουρκοι ειναι, διαχρονικά, “κώλος και βρακι” στις φουστιες. Να μην ξεχναμε οτι η Γενοκτονια των Αρμενιων έγινε απο τους Τούρκους κατ απαιτηση (και οργανωση) των Γερμανων. (Το “γιατι”, ειναι ολοκληρη ιστορια που θα μας απασχολήσει αλλη φορα….)… Γερμανοι, επισης, ηταν αυτοι που οργανωσαν, στον πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο, την οχυρωση της Καλλιπολης (με καυσιμα που τους παραχωρησε-μην ξεχναμε- ο “Εθνάρχης” Βενιζελος) που κοστισε τις ζωες σε πανω απο 300.000 Αυστραλούς που πολέμησαν στο πλευρο της Ανταντ.

2) Η Γερμανια είναι το ξύλινο ποδαρι πανω στο οποιο στηριζεται η οικονομια της Ρωσιας. Οι Ρώσοι πουλανε στους Γερμανους φυσικο αέριο σε ενα κλάσμα της τιμης που το δινουν στις άλλες χώρες. Σε ανταλλαγμα, οι Γερμανοι έχουν δεσμευτει να απορροφουν δεδομένες ποσοτητες ρώσικου ΦΑ και να σκανε ένα συγκεκριμένο μπαγιοκο στο ξανθο γενος, καθε χρονο.

3) Η προνομιακή τιμη του ρώσικου ΦΑ είναι το ξύλινο ποδαρι πανω στο οποιο στηριζεται η οικονομια της Γερμανιας αφού της επιτρέπει να διατηρει χαμηλά το ενεργειακο κοστος παραγωγης των προϊόντων της, σε σχεση με τις υπολοιπες χωρες (ιδιως της Ευρωπης)

4) “Αν χοντροκονομάς” πουλώντας προϊοντα που να βασιζονται στο φτηνο ρωσικο Φ.Α., ποιος ο λογος να μην χοντροκονομησεις ακομα περισσοτερο, πουλώντας ΕΣΥ το ρωσικο Φ.Α.; 5) Για να παντελονιάσεις ομως την ευκαιρια της παραγραφου 4, χρειάζεσαι ΠΑΡΟΧΗ! Αρα δεν σου φτανει μονο ένας αγωγος στη Βορεια Θαλασσα (που μολις και καλύπτει τις ανάγκες σου), αλλα πρέπει να φτιαξεις και δευτερο (Nord Stream 2) που θα σου κουβαλάει το προσθετο ρώσικο ΦΑ που θα ζμπρώξεις, ως μεταπρατης, στους γειτονές σου. Εδω ειναι που αρχιζουν και φρικαρουν τα αμερικανά που βλέπουν μια ενεργειακη σύμπραξη Γερμανιας-Ρωσιας ως την απαρχη μιας Ευρασιας που θα αμφισβητησει την πλανητικη παντοδυναμια τους.

6) Η υπολοιπη -πλην Γερμανιας- Ευρωπη διψαει για φυσικο αέριο. Ταυτοχρονα ειναι αναγκασμενη να κανει τούμπες τις ΗΠΑ – που ομως βγαζουν σπυρια στη σκεψη οτι η παρέα του Πούτιν θα σηκώσει ολο το χρημα απο το τραπεζι χωρις να χρειαστει να παραξει προϊον, πέρα απο σωλήνες που θα κουβαλανε μεθάνιο. Την “πορδη της γης”….

7) Κοιτάσματα ανταγωνιστικά των ρώσικων υπάρχουν μόνο κάτω απο τον βυθο της υποθετικης ΑΟΖ της Παλαιστηνης (όπως, για παραδειγμα, ο Λεβιάθαν). Γι αυτο τον λογο, και μονο, οι Παλαιστηνιοι θα ναι παντα χωρις κρατος και ερμαια προδοτικων ηγεσιών. Το κασερι θα το φαει ο μαγκας της γειτονιάς, το Ισραηλ.

8) Για να μπορεσει να αδειασει τον Λεβιαθαν στην Ευρωπη, το Ισραηλ χρειάζεται υποθαλασσιο αγωγο (East Med) που να διερχεται απο την ΑΟΖ “φιλικών|” κρατων, μεχρι την Ιταλία. Αυτος ειναι κι ο λογος που κωλοχτυπιέται ώστε το Καστελλοριζο να αποτελει “ελληνικη ΑΟΖ”.

9) Η ΑΟΖ του Καστελλοριζου ειναι κομβικης σημασιας. Αν ανηκει στην Ελλάδα, τοτε η ΑΟΖ της Ελλαδας συνορευει με αυτες της Κύπρου και της Αιγύπτου κι ο East Med μπορει ανενοχλητα να “ξαπλωσει” στον βυθο τους.

10) Αν αμφισβητηθει το Καστελλοριζο, ως ΑΟΖ, τοτε η τούρκικη ΑΟΖ συνορευει με αυτη του αντι-Χαφταρ καθεστωτος της Λιβυης και ο East Med δεν έχει απο πού να περασει.

11) Αν εξακολουθειτε να αναρωτιέστε για ποιο λογο Πούτιν και Μέρκελ έχουν ξαμολήσει τον Ερντογαν να εκτελέσει “συμβολαιο”, στελνοντας στρατά (εναντια στον Χαφταρ) στην Λιβυη και κλωτσωντας την μπαλα στην κερκιδα, στο Αιγαιο, ξαναξεκινηστε διαβαζοντας απο το 1. Στο “φιφτυ-φιφτυ”, παιζει και να εχω δικιο σε οσα ανεφερα….

Dennis Hoidas
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ