Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αυτά είναι τα νέα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – Πότε βγαίνουν στους δρόμους

Αυτά είναι τα νέα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης -Πότε βγαίνουν στους δρόμους
Αυτά είναι τα νέα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης -Πότε βγαίνουν στους δρόμους

Τον δρόμο προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας παίρνουν σιγά-σιγά τα νέα σύγχρονα αστικά λεωφορεία φυσικού αερίου.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ενίσχυση του στόλου αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης με 200 σύγχρονα λεωφορεία CNG μήκους 12 μέτρων.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στη Διαύγεια προσωρινός ανάδοχος είναι η ιταλική εταιρεία Industria Italiana Autobus η οποία κατέθεσε προσφορά 51,99 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον Τμήμα 2 του διαγωνισμού για την προμήθεια 650 νέων λεωφορείων, το οποίο είχε προϋπολογισμό 59 εκατ. ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. (73, 160 εκατ. ευρώ με Φ.Π.Α.).

Πλέον η εταιρεία έχει προθεσμία 10 ημερών (από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης) ώστε να υποβάλει ηλεκτρονικώς μέσω του Ε.ΣΗ.ΔΗ.Σ τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Τα λεωφορεία που θα προμηθεύσει η Industria Italiana Autobus ανέρχονται σε 200 και είναι απλά αστικά οχήματα 12 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) κατηγορίας EURO VI.

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της σύμβασης, αυτή ανέρχεται σε 580 ημερολογιακές ημέρες (1,5 έτος) από την υπογραφή της.

Όπως αναφέρεται στις λειτουργικές προδιαγραφές του διαγωνισμού, το μέγιστο πλάτος, ύψος και το ελάχιστο εσωτερικό ύψος θα είναι 2,555, 3,5 και 2,2 μ. αντίστοιχα, ο ελάχιστος συνολικός αριθμός επιβατών χωρίς τον οδηγό θα είναι 80 και ο αριθμός των καθήμενων (χωρίς οδηγό και ΑμεΑ) 26.

Υπενθυμιζεται ότι προσωρινοί ανάδοχοι για τα τμήματα του μεγάλου διαγωνισμού που αφορούν στην προμήθεια 100 αρθρωτών CNG λεωφορείων και 250 απλών ηλεκτρικών λεωφορείων είναι η Iveco και η Yutong αντίστοιχα.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων 12 μέτρων και ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε και την προμήθεια 100 υβριδικών λεωφορείων, αλλά κηρύχθηκε άγονος μιας και δεν κατατέθηκε κάποια προσφορά.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ