Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μενού από κρέας λιονταριού και τίγρεων.!!

Της Εμενίδου Νανάς

Ένα παλιό άσμα έλεγε:Θα πάω στην ζούγκλα με τον ταρζάν, παρέα με τον ελέφαντα ,κτλ

Σήμερα μεγάλες εταιρείες της ΄΄κυτταρικής γεωργίας΄΄, βάλθηκαν να φέρουν την ζούγκλα στο …πιάτο μας!

Αφού εν αγνοία μας επί χρόνια καταναλώναμε έντομα[κυρίως μέσα σε αλλαντικά],τώρα μεγάλες εταιρείες μας τα πασάρουν ανοιχτά,βάζοντας στο παιχνίδι της προώθησης αυτών, μεγάλους αστέρες του σινεμά, που υποτίθεται  πως τα τρώνε με ευχαρίστηση.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα η όπως αλλιώς ονομάζονται μεταλλαγμένα τρόφιμα. Το φως της δημοσιότητας έχει πέσει κυρίως στις γενετικώς τροποποιημένες φυτικές καλλιέργειες, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από την χρήση τους, καθώς και στους κινδύνους από την κατανάλωσή τους. Στην ίδια λογική όμως κινούνται και τα GM κρέατα, που μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα στο προσκήνιο, τουλάχιστον σε επίπεδο καθημερινής χρήσης, ωστόσο ξένα ευρωπαϊκά ιδρύματα και πανεπιστήμια έχουν έντονη δραστηριότητα πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Καθώς η αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, οι εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων βρίσκουν νέους και έξυπνους τρόπους για να κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίζουν. Η Primeval Foods, μια startup με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στην κυτταρική γεωργία, σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά εξωτικά κρέατα που καλλιεργούνται σε εργαστήριο. Και δεν μιλάμε ούτε για ακριβό και δυσεύρετο βοδινό κρέας, αλλά τα είδη κρέατος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ήταν βρώσιμα, όπως κρέας λιονταριού ή τίγρης. Σήμερα μόνον ένας φορέας μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα γίνουμε θεατές  όλου αυτού του παραλογισμού.

Ο φορέας Ελλήνων συνέλευσις,που έχει ολοκληρωμένα και μελετημένα προγράμματα στον τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας και της διατροφής μας. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί  το ταμείο των ελληνικών σπόρωνκαι θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας. Φυσικά θα απαγορευθούν όλοι οι «gm» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγά τους.

Όσο αφορά το κρέας που θα καταναλώνουμε,  θα δοθεί  βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της ελληνικής πανίδας,και η αναπτυξή τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον με αυστηρή απαγόρευση σε αυξητικά,σε ορμόνες,και διατροφικά συμπληρώματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποκύπτουμε στα εμπορικά τερτίπια των εταιρειών ,που χάρην κέρδους θέλουν οτιδήποτε πετάει ,κολυμπάει ,η μπορεί να παραχθεί στο εργαστήριο, να το βάλει στο στομάχι μας, με τους τεράστιους  κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ