Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΣΠΑΝΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Αχιλλέας, Ηρακλής, Θησέας, Ιάσωνας, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Λεωνίδας, Δημόκριτος, Αριστοτέλης, Αριστείδης, Αρίσταρχος, Υπατία, Σωκράτης, Πυθαγόρας, Ερατοσθένης, Ιπποκράτης, Φειδίας, Θεμιστοκλής, Δημοσθένης, Ευριπίδης κ.α. …

Η έλλειψη γνώσης για την σημασία του ονόματος και την επίδραση που δημιουργεί ως κωδικός στον ψυχισμό του νέου ανθρωπου, μέσω της συχνότητας και της κραδασμικότητας που φέρει. Το παράδοξο έθιμο που τηρείται λίγο ως πολύ μέχρι σήμερα και θέλει το όνομα να μεταφέρεται υποχρεωτικά από τον παππού και την γιαγιά στο εγγόνι, χωρίς να παρεμβάλλεται οποιοδήποτε άλλο κριτήριο ή συζήτηση από την πλευρά των γονέων. – Η ταύτιση της ονοματοδοσίας με τον νηπιοβαπτισμό, ο οποίος επιβλήθηκε από το δόγμα στους Έλληνες υπό την απειλή του θανάτου, της στέρησης των αξιωμάτων και της δήμευσης της περιουσίας, όπως μαρτυρούν τα έδικτα των βυζαντινών αυτοκρατόρων.
Τα ερευνητικά δεδομένα φανερώνουν ότι τα ονόματα που φέρουμε στην πλειοψηφία μας οι σημερινοί Έλληνες απηχούν την μακραίωνη σκλαβιά μας. Ήρθε ο καιρός να ενθυμηθούμε τους αληθινούς μας προγόνους και να τους τιμήσουμε ως άξιοι απόγονοι συνεχιστές, δίνοντας ελληνικά ονόματα στα παιδιά μας.



ARVE

#ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΥΛΩΝΑ ΠΕΛΟΠΑΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV https://www.facebook.com/radiopelopas/ ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΤΗΛ. 6997255597 & 6932412267 – EMAIL: radiopelopas@gmail.com
===============
Ένα τρανταχτό δείγμα της έλλειψης αυτογνωσίας που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο Έλληνα, είναι ότι επιλέγει να δίνει στους γόνους του εβραϊκά αντί ελληνικών ονομάτων.
Τα ερευνητικά δεδομένα φανερώνουν ότι τα ονόματα που φέρουμε στην πλειοψηφία μας οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι ελληνικά.
Υπάρχει έλλειψη γνώσης για την σημασία του ονόματος και την επίδραση που δημιουργεί ως κωδικός στον ψυχισμό του νέου ανθρώπου, μέσω της συχνότητας και της κραδασμικότητας που φέρει.
Ιδιαίτερα υπάρχει έλλειψη γνώσης γύρω από την δράση των “Αγίων”, που έχει αναδείξει μονομερώς η εκκλησία, με παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας.
Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για πρόσωπα που ήταν οι πρωτεργάτες της εδραίωσης του εβραιοχριστιανισμού στον ελληνικό κόσμο, προκαλώντας τεράστια βλάβη στον ελληνισμό.
Ο νηπιοβαπτισμός και η ταύτισή του με την ονοματοδοσία επιβλήθηκε από το δόγμα στους Έλληνες υπό την απειλή του θανάτου, της στέρησης των αξιωμάτων και της δήμευσης της περιουσίας, όπως μαρτυρούν τα έδικτα των βυζαντινών αυτοκρατόρων.
Οι παραινέσεις των ιερέων προς τους γονείς, να δίνουν εβραιοχριστιανικά ονόματα στα παιδιά τους και το παράδοξο έθιμο που θέλει το όνομα να μεταφέρεται από τον παππού και την γιαγιά στο εγγόνι, χωρίς να παρεμβάλλεται οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, εξασφαλίζει την πενία και την έλλειψη ελληνικών ονομάτων στην κοινωνία μας.
Ήρθε ο καιρός να ενθυμηθούμε τους αληθινούς μας προγόνους και να τους τιμήσουμε ως άξιοι απόγονοι συνεχιστές, δίνοντας ελληνικά ονόματα στα παιδιά μας.
Πρέπει να ενθυμηθούμε ακόμη, την πραγματική Ελλάνια διαδικασία του Δρώμενου της Ανθρωπωνυμίας, με το οποίο αποδίδεται σεβασμός στο ελλάνιο δημιούργημα που ενσαρκώθηκε στην γαία και να μοιραστούμε τον πλούτο των ελληνικών ονομάτων, τα οποία μαρτυρούν άπειρες ύψιστες ελλάνιες ανθρώπινες ιδιότητες.Πρέπει να βγούμε από την πνευματική και διανοητική πενία, σπάζοντας τα δεσμά της αιχμαλωσίας μας, παράγοντας και πάλι πολιτισμό.

 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ
ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ
ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τηλ. 26210 44277, Ε-mail: esydpdp@gmail.com

ΠΗΓΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ