Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ARVE

Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν με ρουσφέτι μέσω κάποιου βουλευτή δίχως να έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για την θέση με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν όσο πρέπει. Η νοοτροπία στον δημόσιο μηχανισμό κάνει τον υπάλληλο άχρηστο και αδρανή. Στην αρχή όταν εισέρχεσαι στην δημόσια θέση είσαι γεμάτος όρεξη και θέλεις να αποδόσεις. Οι συνδικαλιστές σου βάζουν φρένο.

Για παράδειγμα υπάρχουν αυτή την στιγμή 17 μηχανοκίνητοι γερανοί σε μία ΔΕΥΑ, που δεν κινούνται  επειδή τους χαλάνε οι οδηγοί και νοικιάζουν απ’ έξω. Δεκάδες μηχανήματα των περιφερειών δεν χρησιμοποιούνται πουθενά, κάθονται σταθμευμένα , ρημάζουν και καταστρέφονται. Είναι θέμα νοοτροπίας που αν αλλάξει μαζί με την παιδεία , ο δημόσιος υπάλληλος θα αλλάξει εντελώς. Δεν θα κλέβει, θα αμείβεται άξια για την εργασία που προσφέρει στο δημόσιο.

Δεν θα βλέπει το δημόσιο ως αντίπαλο του πολίτη , σήμερα η νοοτροπία είναι «εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι, εσείς οι πολίτες» και θωρακίζουν τον κομματικό μηχανισμό αντί του πολιτικού που είναι ο ίδιος ο πολίτης. Σαφώς υπάρχουν άτομα που δεν πρέπει να αναλαμβάνουν συγκεκριμένες θέσεις και θα φύγουν με την μία.

Στην Ελλήνων Πολιτεία δεν θα υπάρχει μονιμότητα. Η μονιμότητα στους δημοσίους υπαλλήλους τελειώνει, σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες. Προκάλεσες άδικο ή δεν εκτέλεσες όπως έπρεπε; Έφυγες. Ένας δημόσιος υπάλληλος θα φέρει την διπλάσια ευθύνη συγκριτικά με έναν ιδιώτη. Ο όρκος που δίνουν είναι γελοίος.

Ο δημόσιος υπάλληλος θα είναι ορκισμένος από την πολιτεία και εάν επιθυμεί θα μπορεί να ζητήσει να αλλάξει θέση. Οι προϊστάμενοι στον δημόσιο βίο θα είναι δίκαιοι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται σε αξιωματικές θέσεις και είναι όλες υπεύθυνες για την ταλαιπωρία του πολίτη. Εφόσον δεν εξυπηρετείς και βάζεις εμπόδια, έφυγες. Θα καταγράφονται σε ατομικό φάκελο όλες οι ενέργειες των δημοσίων υπαλλήλων , ακόμα και τα σφάλματα που διορθώνονται.

Συχνά , άτομα που αναλαμβάνουν διεκπεραίωση εργασίας στο δημόσιο δεν έχουν τους πόρους που απαιτούνται ούτε την αρμοδιότητα , προκαλείται σύγχυση για τις ευθύνες μαζί με υπερβολική καθυστέρηση σε οτιδήποτε. Με πραγματική ευθύνη και παιδεία ο δημόσιος υπάλληλος θα γίνει άριστος. Όσοι δεν στρώσουν θα φύγουν ενώ αυτοί που δεν κάνουν , δεν θα λάβουν καμία θέση και ιδιότητα.

Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι το ίδιο το κράτος, άρα θα έχουν και δικό τους ταμείο. Οι αρμοδιότητες θα είναι καταγεγραμμένες και θα υπάρχει άμεση πρωτοβουλία. Δεν θα ζητούνται εγκρίσεις για κονδύλια, κάτι που ζούμε σε καθημερινή βάση. Η κάθε υπηρεσία θα έχει δικό της ταμείο που θα κάνει χρήση μέχρι έναν βαθμό. Πέρα από εκεί θα ζητείται έγκριση ανώτερης κλίμακας. Θα υπάρχει μία διαδρομή που δεν θα σταματά την ανέλιξη και εξέλιξη της πολιτείας και οποιασδήποτε πράξης επειδή δεν υπέγραψε κάποιος αδιάφορος.

Γι’ αυτό οι Δήμοι θα έχουν μεγάλη ευθύνη. Οι υπηρεσίες αυτές θα ελέγχονται από τους Δήμους και το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να γίνει πραγματικό κράτος με πραγματική βουλή, Δημοβούλιο. Θα καλεί τους πολίτες για ψηφοφορίες ώστε η συλλογική θέση του πολίτη να βρίσκεται στα κοινά.

Μεγάλο όνειρο της πλειοψηφίας των πολιτών είναι μία θέση στο δημόσιο. Αυτό γίνεται και επικρατεί καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό συμβαίνει επειδή κλονίζεται διαρκώς η εξωτερική και εγχώρια αγορά. Κάθε 2 χρόνια διαλύουν την ελεύθερη αγορά με φόρους και νόμους.

Συγκεκριμένα χτυπάνε πολύ την εστίαση και ο επιχειρηματίας βάλλεται από νομοθεσίες είτε της βουλής, είτε των Δήμων με αποτέλεσμα να χάσει τα λεφτά που επένδυσε και για να επιβιώσει «κλέβει» εφορία και κράτος. Δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία ούτε λογικός νόμος που επιτρέπει στον επιχειρηματία να μένει στα ιδεώδη της πολιτείας του. Άρα δεν σέβεται αυτός , δεν τον σέβεται κανένας και διαιωνίζεται μία άδικη κατάσταση.

Η ελεύθερη αγορά θα είναι μεγαλύτερη από του δημοσίου. Σε θέσεις του δημοσίου θα μπαίνουν άτομα που είναι πιο ευαισθητοποιημένα με τα κοινά που θέλουν να προσφέρουν στην πολιτεία. Ενώ κάποιος που θα είναι πιο αισιόδοξος από το μέτριο τότε θα είσαι στην ελεύθερη αγορά που θα έχει τεράστιες διακυμάνσεις λόγω των έργων και της ανάπτυξης και του σχεδίου για την Εθνική οικονομία.

Έχουμε να διαχειριστούμε πλούτο που θα εγκαθιδρύσουμε στις πόλεις και σε τομείς όπου θα παρέχονται κέρδη και όφελος προς την πολιτεία (μεταποίηση, βιομηχανία). Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούμε εργατικό δυναμικό και στον δημόσιο τομέα και θα τοποθετούνται άμεσα στην θέση που πρέπει επειδή θα είναι άξια άτομα.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα (θέση στο δημόσιο, ρουσφέτι) προέρχεται από το γεγονός πως δεν παράγεται τίποτα, δεν γίνεται κανένα έργο , δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή , οι εισαγωγές είναι πολλές, δεν δημιουργούμε τίποτα. Όλο το χρήμα και πλούτος φεύγουν εκτός χώρας και ζούμε με δανεικά.

Η ελεύθερη αγορά με Ελλήνων Συνέλευσις θα είναι πολύ ισχυρή. Θα υπάρχουν ικανά άτομα με υψηλούς μισθούς για την αξιοσύνη τους και όσα θα προσφέρουν στις μεγάλες επιχειρήσεις με έργα. Θα χρειαστούμε ξένα χέρια, καθώς τα Ελληνικά θα είναι δεσμευμένα, ώστε να κατασκευάσουμε και χτίσουμε την χώρα μας.

Έτσι όπως τρέξει η κατάσταση πολλοί θα ευαισθητοποιηθούν και θα θυμηθούν πως είναι άνθρωποι. Μόλις αλλάξει η νοοτροπία θα εμφανιστούν πολλά άξια άτομα που θα μπορούν να προσφέρουν στον δημόσιο τομέα, διότι σήμερα δεν έχουν την ευκαιρία. Η νοοτροπία της μίζας, φακελάκι και λοιπών άδικων τακτικών τους κρατά στο περιθώριο και την αφάνεια.

Επιμέλεια κειμένου: Δήμος Δημαρέσης

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ