Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΔΙΟΔΙΑ – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ – ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΙΟΔΙΑ - ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ - ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΔΙΟΔΙΑ – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ – ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ARVE

ΔΙΟΔΙΑ – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ

Διόδια με Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τελειώνουν. Δεν είναι λογικό να σταματάς στην μέση του δρόμου , να πληρώνεις σαν φτωχός συγγενής μέσα στην ίδια σου την χώρα. Όλοι οι δρόμοι που είναι ιδιωτικοί, κατασκευάστηκαν με δικά μας χρήματα και τους επιβουλεύονται και καπηλεύονται ξένα συμφέροντα με Ελληνικά δοσίλογα.

Τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να υπάρχουν, η χρέωση όμως δεν πρέπει να γίνεται βάσει των κυβικών, καθώς η φθορά στο οδόστρωμα είναι η ίδια είτε πρόκειται για αυτοκίνητο 1000κ.ε. είτε για 5000κ.ε. Τα τέλη κυκλοφορίας σταθεροποιούνται στα αυτοκίνητα. Η φθορά υπάρχει, όμως τα τέλη θα είναι σε τιμές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τώρα υπάρχει αδικία διότι ένα αμάξι που κινείται καθημερινά με ένα άλλο που βγαίνει 1 φορά την βδομάδα πληρώνουν ισόποσα τέλη.

Σε αυτή την περίπτωση και για κίνηση σε Εθνικές οδούς μπορούμε να ρυθμίσουμε με ένα σήμα στο τζάμι, που θα γράφει για πόσες μέρες πληρώθηκε η χρήση, 3, 10 ή με τον μήνα. Αυτό είναι δικαιότερο για τον πολίτη που απλά πηγαίνει στο χωριό του συγκριτικά με κάποιον που οδηγεί καθημερινά και χρεώνεται ακριβώς τα ίδια. Αυτό μπορεί να καθοριστεί με νόμους και τα τέλη κυκλοφορίας να αφορούν αποκλειστικά τις πόλεις και όχι τις Εθνικές οδούς.

Θα μπορεί να υπάρχει ένα «χαρτί» που θα αγοράζουμε από πρατήρια υγρών καυσίμων κάθε φορά που θα θέλουμε να κινηθούμε εκτός πόλης, σε Εθνική οδό, για όσες μέρες χρειαστεί, ώστε με αυτόν τρόπο να αντιλαμβάνεται ο πολίτης πως πρέπει να πληρώσουμε το μικρό κόστος που αφορά στην συντήρηση του οδικού δικτύου. Με αυτά τα χρήματα θα γίνονται συντηρήσεις και επισκευές στην άσφαλτο, στις μπάρες, στις διαγραμμίσεις.

Δήμοι – Δήμαρχοι – Δημοβούλια

Οι δρόμοι των πόλεων είναι ευθύνη των δημάρχων. Ο Δήμος θα πρέπει να συγκεντρώνει τα χρήματα επομένως η διαχείριση θα γίνεται από τους Δήμους. Υπάρχει η νοοτροπία ότι λίγο πριν τις εκλογές γίνονται κάποια έργα, μπαλώματα δρόμων ώστε να δείξει έργο η δημοτική αρχή, αυτό δεν είναι δίκαιο.

Ο κάθε Δήμος είναι κράτος, είναι η δύναμη των δημιουργημάτων. Η κυβέρνηση θα μεριμνά για τις Εθνικές οδούς. Στις πόλεις τον έλεγχο αναλαμβάνουν οι Δήμοι που θα έχουν δικά τους ταμεία για τα τέλη κυκλοφορίας και θα βγει νόμος που θα ορίζει πως όλοι θα πληρώνουν τα ίδια για τον Δήμο όπου κατοικούν. Οι δρόμοι έτσι θα είναι άσφαλτοι.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις Εθνικές οδούς καθώς από την επόμενη ημέρα με διακυβέρνηση Ελλήνων Συνέλευσις και με μεγάλα κεφάλαια όλη η χώρα θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο για τα επόμενα 50 χρόνια με έργα που θα υπάρχουν για πάντα και δεν θα ρημάξουν στα πρώτα 10 χρόνια όπως βλέπουμε να συμβαίνει τώρα από την δόλια κακοδιαχείριση των κομμάτων.

Το πρόγραμμα της Ελλήνων Συνέλευσις αφορά 49.000 έργα που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα τις ανάγκες κάθε Δήμου. Οι Δήμοι θα λάβουν ρόλο κυβερνήτη, ενώ στα συμβούλια θα επικρατεί τάξη. Θα πρέπει να υπάρχει Δημοβούλιο σε κάθε Δήμο όπως και Υπουργός Οικονομικών και ταμείο ώστε να εκτελείται ακριβής αναφορά για έσοδα και έξοδα. Οι νόμοι που θα ψηφίζονται θα τηρούν την Ισονομία και Ισοπολιτεία. Οι Δήμοι θα διαχειρίζονται έργα και χρήματα καθιστώντας τον Δήμο και την περιοχή πλήρως λειτουργική μακροπρόθεσμα σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Στους Δήμους δεν θα υπάρχουν κομματικές σέχτες αλλά Δημοβούλια που θα ρυθμίζουν τους νόμους και την λειτουργία προς όφελος των δημοτών. Η κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση) μέσω επιτροπών θα επιβλέπει το έργο των Δημάρχων που θα εκτελούν καθήκοντα όπως ορίζουν οι νόμοι.

Επιμέλεια κειμένου: Δήμος Δημαρέσης

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.