Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Ο ΠΑΡΑΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ...ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ Kevin Cardiff..
Ο ΠΑΡΑΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ…ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ Kevin Cardiff..

Καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του ’90 στην Ελλάδα, κυριάρχησαν οι διάλογοι περί των ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα για την κρατική ιδιοκτησία των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ιδίως σε επίπεδο αρμοδίων κυβερνητικών φορέων.

Υψηλοί τόνοι..αλλά χαμηλό αναλυτικό επίπεδο…
Οι στενές ερμηνευτικές “γραμμές” θεώρησης των προβλημάτων της χώρας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οδήγησαν γρήγορα στην εκπόρνευση των μηχανισμών του κράτους και με βάση μια εκχυδαϊσμένη μορφή σκέψης, οι ιδιωτικοποιήσεις συνέστησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε,《ξεπούλημα》της δημόσιας περιουσίας ή πανάκεια για όλα τα προβλήματα του δημοσίου.
Πρωτοπόροι….οι γνωστοί-άγνωστοι…
Ο αγγλοσαξονικός κόσμος μετά την αναρρίχηση στην εξουσία της M.Thatcher, στην εφαρμογή μίας κατά κόσμον νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής.
Την ίδια ‘”γραμμή” ακολούθησαν και οι Η.Π.Α. αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον R.Reagan.
Σειρά πήρε και ο οργανισμός οικονομικών της Ευρώπης (ΟΝΕ) ο οποίος μέσω εξωτερικών συστημικών πιέσεων σχεδίου της ενιαίας αγοράς, συντέλεσε στην δημιουργία των ιδιωτικοποιήσεων.
Η οριοθέτηση και οι πιέσεις…
Οι αντισυμβατικές υποχρεώσεις στην Ε.Ε., τα προτάγματα περί ‘παγκόσμιας δήθεν σύγκλισης’, η παγκοσμιοποίηση των λόμπι και των οικογενειοκρατιών του χάους, μαζί με τους εθνοπροδότες, επέφεραν στην Ελλάδα έναν ύπουλο στρατηγικό σχεδιασμό, ως προς την υλοποίηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.
Δ.Ε.Κ.Ο.
Από το 1993 έως σήμερα..
Κατά τον χρόνο έναρξης των πρώτων προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης, υπενθυμίζεται ότι περιλαμβάνονταν:
1)Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί (δεκο) των οποίων μέτοχος ήταν το Ελληνικό κράτος κατέχοντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και είχε τον άμεσο και αποκλειστικό έλεγχο τους(ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΣΕ,κτλπ)
2)Θυγατρικές εταιρίες των κρατικών τραπεζών όπως Εμπορική(π.χ. Ιονική Ασφαλιστική, ΛΑΡΚΟ κ.α.)της ΕΤΒΑ(π.χ. Ελληνικά ναυπηγεία) της ΑΤΕ(π.χ. Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης).
3)Προβληματικές επιχειρήσεις του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων(υπερχρεωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα την εκκαθάριση και εξυγίανση των οποίων είχε αναλάβει το δημόσιο).
Με λίγα λόγια…
Διασταλτικά νοηματοδοτούμενη λοιπόν, η ιδιωτικοποίηση περιλαμβάνει την εκχώρηση, εκμίσθωση και μεταβίβαση των δικαιωμάτων ελέγχου και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, την μεταβίβαση πόρων από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, τη μεταβίβαση από την κρατική στην ιδιωτική δραστηριότητα, από την συλλογική στην ιδιωτική δραστηριότητα και ικανοποίηση των αναγκών, από τα δημόσια στα ιδιωτικά αγαθά!
Μοναδικά ανεπανάληπτη και άκρως ιστορική ήταν, η τραγική και προδοτική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη περί της αποκρατικοποίησης των πάντων στην χώρα μας ακόμα και για τα νησιά μας ολόκληρα…
Ποιά η διαφορά  μεταξύ ιδιωτικοποίησης και αποκρατικοποίησης;;;
Μολονότι κατά κανόνα στην διεθνή και εγχώρια βιβλιογραφία αυτοί οι δύο όροι συγχέονται, με τον όρο (ιδιωτικοποίηση) εννοούμε την μετάθεση, δηλαδή τον έλεγχο μίας παραγωγικής δραστηριότητας από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.
Ενώ το άλλο υποσύνολο(αποκρατικοποίηση)αναφέρεται στην ‘μεταβολή’ των ρυθμιστικών κανόνων και κατ’ουσία στην ‘επαναρύθμιση’ (reregulation) των κανόνων παρέμβασης του κράτους, ώστε να διαμορφωθεί έτσι το πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες του δήθεν Ανταγωνισμού, που δημιουργεί ο κρατικός ‘αποπαρεμβατισμός’!!!
Εκεί λοιπόν στήθηκε η σύμπραξη της προδοσίας μεταξύ πολιτικών και ξένων κέντρων εξουσίας..
Διότι τα εκάστοτε υπουργεία όσων αφορούν την διοίκηση και εποπτεία, φέρουν την κυρία ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης.
Όπως για παράδειγμα στο υπουργείο οικονομικών, όπου για χρόνια σημειώθηκε εσκεμμένα αδυναμία αποτελεσματικής πολιτικής λόγο έλλειψης βούλησης και στελεχιακής υποδομής.
Οι ανεξάρτητες αρχές επίσης, όπως π.χ. της Α.Α.Δ.Ε. έχουν τεχνηέντως βαρύνοντα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και μαζί με τους ιδιώτες διαχειριστές ξένων συμφερόντων, συνκαθορίζουν τους(κανόνες του παιχνιδιού).
Ισχυροποίηση ξένων κέντρων εξουσίας…
Ένα επενδυτικό δήθεν εθνικό υπερταμείο, η εταιρία συμμετοχών και περιουσίας α.ε.(ΕΕΣΥΠ) το οποίο συγκεντρώνει σημαντικές κρατικές επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου όπως η ΕΥΔΑΠ,με σκοπό όχι μόνο να ξεπουληθούν αλλά να παράξει μια αισχροκέρδεια δίχως τέλος στις πλάτες και το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου αλλά και στους εργαζόμενους των εταιριών.
Kevin Cardiff ο συγγραφέας του χάους…
Στις 30 Νοεμβρίου 2022 διορίστηκε ως νέο μέλος στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ.
Προτάθηκε ως υποψήφιος από το ESM και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την σύμφωνη γνώμη του Χρήστου Σταϊκούρα έως το 2026.
Ποιος είναι ο κύριος.. ;;;
Υπήρξε μη εκτελεστικός διευθυντής της KBC BANK.
Ήταν ανώτατος αξιωματούχος στο υπουργείο οικονομικών της Ιρλανδίας κατά τις χειρότερες περιόδους της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007 και διορίστηκε από την κυβέρνηση της Ιρλανδίας ως γενικός γραμματέας του υπουργείου το 2010.
Είναι μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης TASC και πρόεδρος του συμβουλίου ελέγχου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Το 2012 ορίστηκε εκπρόσωπος της Ιρλανδίας στο ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο στο Λουξεμβούργο για 6 έτη.
Και εδώ γελάμε…
Ήταν ο κεντρικά εμπλεκόμενος στην (μάχη) για την διάσωση του τραπεζικού συστήματος και αργότερα της Ιρλανδίας από την χρεωκοπία…
Ειλικρινά τέτοιο ‘μαγικό’ μόνο ένας ιδιώτης συγγραφέας θα μπορούσε να το κάνει, εκπροσωπώντας παράλληλα, το τραπεζικό κατεστημένο των μασόνων και του τεκτονισμού, με τον λαό της Ιρλανδίας όπου υπέφερε από τις αιμοδιψείς απαιτήσεις των τραπεζιτών!!!
https://www.flynews.gr/diamartiria-ergazomenwn-deyas-gia-tin-idiotikopoiisi-tou-nerou/
Θα πούμε το νερό νεράκι με λίγα λόγια…
Έλλην Άνθρωπε είναι επιτακτική ανάγκη η ένωση όλων μας σε ένα κοινό στόχο και σκοπό της απελευθέρωσης από τα δεσμά των επικυρίαρχων.
Την ίδια στιγμή που εκείνοι παίζουν το ρόλο τους απροκάλυπτα και θέλουν να εξαφανίσουν το γένος μας πάντα με τα ίδια ανόητα και δόλια εργαλεία της έπαρσής τους, ας τους δώσουμε το μήνυμα της Ένωσης μας στον μοναδικό πολιτικό φορέα του Έθνους, την Ελλήνων Συνέλευσις.
Όχι άλλους δούρειους ίππους, όχι άλλες βαλβίδες εκτόνωσης, αλλά ομόνοα ως σφαίρα πυρός που στο πέρασμα της θα κάψει την αποστατική λήθη και ανυπαρξία του χάους.
Ας μετουσιώσουμε όλοι μαζί τις αρνητικές ενέργειες, μαγγανίες, ψευδοδιδαχές, δολιότητες και προδοσίες, σε δύναμη ένωσης!!!
Αφού Άνθρωπος είναι ο εκλεκτός της δημιουργίας που με την βοήθεια της μεσότητας, όσο περισσότερο την καλλιεργεί θα ανέλθει και θα δει το όλον φως.
Ν.Δ.

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ