Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ξεκινούν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ

Ξεκινούν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ
Ξεκινούν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ

 Του Πέτρου Ιακώβου

Το ξεπούλημα της χώρας μας συνεχίζεται κομμάτι – κομμάτι από το ανθελληνικό κομματικό καθεστώς.

Μετά από τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, την ΔΕΗ, το Νερό και τόσα άλλα χρυσαφικά της χώρας, σειρά έχει να ξεπουληθεί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ Α.Ε.).

Η ΕΑΒ είναι πλανητικά μία από τις πιο αξιόλογες εταιρίες επισκευής και αναβάθμισης των αεροσκαφών Πολεμικής Αεροπορίας και οχημάτων που χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ήδη η ΕΑΒ εκτελεί το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροπλάνων F-16  Block 52 σε F -16 Viper (Οχιά). Ήδη έχουν αναβαθμιστεί οι πέντε πρώτες F-16 οχιές και οι οποίες έχουν ενταχθεί σε Ελληνική Πτέρυγα Μάχης και το προσωπικό της εκπαιδεύεται στις τεράστιες μαχητικές δυνατότητες των.

 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ΕΑΒ θα πρέπει παραδίδει ένα μαχητικό κάθε μήνα, δηλαδή 12 F-16 Οχιές τον χρόνο, ώστε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας να συμπληρωθεί ο αριθμός 83 F-16 Viper που θα πλαισιώσουν τις τέσσερις πλήρεις πολεμικές μοίρες στις οποίες θα  ενταχθούν αυτά τα αεροσκάφη δίνοντας στην χώρα μας σοβαρή πολεμική υπεροχή έναντι της Τουρκίας.

 Ενώ λοιπόν το μεγάλης Εθνικής σημασίας πρόγραμμα, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 Viper, είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση θέλει μέσω της μετοχοποίησης της ΕΑΒ, να την ιδιωτικοποιήσει!

 Στόχος της κυβέρνησης είναι η ΕΑΒ να σπάσει σε δύο κομμάτια.

Τα δύο αυτά κομμάτια θα είναι δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία θα περιλαμβάνει τα πάγια και τις υποδομές της ΕΑΒ και η άλλη θα είναι η εμπορική νέα Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε., της οποίας το 49% του μετοχικού κεφαλαίου θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, οι οποίοι θα παίξουν τον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή.

 Ήδη έχει αναφερθεί ότι έχει σταλεί επίσημα η πρόσκληση ενδιαφέροντος την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε τέσσερις «επενδυτές» ιδιώτες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά  του εμπορικού κομματιού της ΕΑΒ, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Οι τέσσερις ιδιώτες είναι, η αμερικανική εταιρία Lockheed Martin, η Γαλλική εταιρία Dassault Aviation, η Γερμανικών συμφερόντων εταιρία Airbus και η Βρετανική εταιρία BAE.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8juaEtdeWfzjuygJMjIHSpq-ckXrqLaFmik94cgr5kGLH_-88veRY26CDPpnG1Sens4QHMqyNhY-DOaJHnwIRErlMcO2qG2Tvzc77AvxQ9nr4PvRfGkD05t-binlWaU-PD5-02jZA4CsVx9u8cF_pbHSiuHtOBib4ev7MvDcHvPtisWmCHQxLIBg7/s979/2%20ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ%20ΕΑΒ.jpg

Η κλασσική δικαιολογία, που χρησιμοποιούν οι ανθελληνικές κυβερνήσεις, για να ξεπουλήσουν κάποιο από τα Ελληνικά χρυσαφικά, παραμένει πάντα η ίδια: «Είναι προβληματική»!. Έτσι λοιπόν η δικαιολογία για να ιδιωτικοποιήσουν την ΕΑΒ, είναι και πάλι η κλασσική!

Δεν μας λένε φυσικά ότι τα προβλήματα της ΕΑΒ, φρόντισαν να τα δημιουργήσουν οι ίδιοι σκοτεινοί, ανθελληνικοί μηχανισμοί, που είναι χωμένοι στην δημόσια διοίκηση της χώρας και οι οποίοι φρόντισαν συντονισμένοι να βάλουν την χώρα στα Μνημόνια.

 Οι μηχανισμοί αυτοί προέκυψαν ως αποτέλεσμα, από τους οργανισμούς και τα Συμβούλια τα οποία είναι ξένα μεν των ελληνικών συμφερόντων, αλλά είναι ενταγμένα δε, μέσα στον Κρατικό Μηχανισμό της χώρας. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι η ίδιοι που απολαμβάνουν τα ιδιαίτερα προνόμια από την Ελληνική Πολιτεία, καθώς η ίδια τους επέτρεψε να έχουν ενεργή συμμετοχή σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της χώρας μας, όπως είναι η οικονομία, η παιδεία, η εξωτερική πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ.

 Θα θυμίσουμε ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) δημιουργήθηκε αποκλειστικά με χρήματα από τα Ελληνικά Καταπιστεύματα, δηλαδή από τον κληρονομικό πλούτο των Ελλήνων.

Το ιστορικό της ίδρυσης της ΕΑΒ εν συντομία είναι το εξής:

αρχικά ιδρύεται η Εθνική Βιομηχανία Αεροπορικού Υλικού (Ε.Β.Α.Υ.) με τον νόμο 43/1975 (ΦΕΚ Α’ Αρ. 93/16 Μαΐου 1975), με τίτλο «Περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού». Μετά περίπου από 6 μήνες, στις 26 Νοεμβρίου 1975, υπογράφεται σύμβαση δημιουργίας μιας νέας εταιρείας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και πέντε αντισυμβαλλομένων αμερικανικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων είναι η ιδιωτική αμερικάνικη εταιρία, Lockheed Martin.

 Τέλος δύο περίπου χρόνια μετά, με τον νόμο 696/1977 (ΦΕΚ Α, αρ.272/21 Σεπτεμβρίου 1977), τροποποιείται και συμπληρώνεται ο νόμος 43/1975, με τον οποίο η Ε.Β.Α.Υ. μετονομάζεται σε «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. – Ε.Α.Β.».

 Η ΕΑΒ είναι μια αμυντική βιομηχανία νευραλγικής σημασίας και η μετοχοποίηση της είναι ισοδύναμη με εσχάτη προδοσία, αφού θέτει σε ουσιαστικό και άμεσο κίνδυνο την άμυνα της χώρας, εκθέτοντάς την σε ιδιωτικά συμφέροντα αλλογενών, αλλά και εγχώριων!

 Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 1, του νόμου  43/1975, ο οποίος ισχύει και για την ΕΑΒ, οι μετοχές της εταιρίας μπορεί να μεταβιβάζονται, μετά από απόφαση των αρμόδιων υπουργών, μόνο σε Ν.Π.Δ.Δ. και να διαφυλάσσονται πάντα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σε ποσοστό απόλυτης πλειοψηφίας (51%) του συνόλου αυτών.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται το σχετικό απόσπασμα του νόμου.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFQLmVhg7NOh5axjsv7wyGPN0s1yRo22ZTZXQDW0thZhHjwvmHXoanByb_MzlnAym-OMHEBFS8SIlBqBOlU-PSzqbU899-kU1Lz4VlTt21s-PDxEWO6wZg5UpKHYm1uY2ttFrnktiP6d1kTcclc4UsgczULCcVdr8oH5PADfIN6eF5Nm2GQdB07nfr/s1800/3%20ΦΕΚ%201975%20για%20ΕΑΒΥ.jpg

Να λοιπόν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έσπασε την εταιρία της ΕΑΒ σε δύο κομμάτια, ώστε τελικά να μπορέσουν οι ιδιώτες να την ελέγξουν, μέσω του εμπορικού κομματιού της, που αναφέραμε πιο πάνω.

 Βλέπουμε λοιπόν ότι τελικά οι γενίτσαροι, που φυτεύτηκαν στην Ελληνική Βουλή από το ανθελληνικό κομματικό κατεστημένο, σχεδιάζουν χρόνια την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ. Αυτές τις μέρες καθώς τελειώνει η τετραετία της Κυβέρνησης και πάει αναγκαστικά σε εκλογές μετά την έναρξη της Άνοιξης, επιχειρεί άρον άρον να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση, με προφανή σκοπό να υπηρετήσουν τα σιωνιστικά συμφέροντα που δρουν παγκόσμια και που έχουν εμφιλοχωρήσει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Τα σιωνιστικά συμφέροντα, ωθούν και σε διαφαινόμενο πόλεμο με την Τουρκία η οποία, έχει αποθρασυνθεί εντελώς κατά της χώρας μας, αφού γνωρίζει καλά ότι την διοικούν κόμματα και παρατάξεις, των οποίων η ηγεσία του πρόσφατου παρελθόντος, είχε φτάσει στο έσχατο προδοτικό σημείο να προτείνει για να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, ο ίδιος ο σφάχτης των Ελλήνων του Πόντου, και της Ιωνίας, Μουσταφά Κεμάλ!

 Είναι πλέον ξεκάθαρο στον κάθε Έλληνα, ότι οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Έφτασε η δίκαιη ώρα που η χώρα μας πρέπει να διακυβερνηθεί, από κυβέρνηση ενωμένων Ελλήνων. Μία κυβέρνηση η οποία θα προστατεύσει τα ιερά και τα όσια του Γένους μας, τα οποία έχει εκθέσει σε εξαιρετικά μεγάλους κίνδυνους, η κομματοκρατία.

 Ενωμένοι Έλληνες δεν μπορούν να υπάρξουν στα κόμματα, καθώς αυτά έχει ήδη χωρίσει τους Έλληνες σε 40 κομμάτια και έχουν ανοίξει την κερκόπορτα στον εχθρό, ο οποίος έχει ήδη εισβάλει απειλητικός μέσα στην χώρα μας.

 Ενωμένοι Έλληνες μπορούν να υπάρξουν μόνο στον Πολιτικό Φορέα του Έθνους, την «Ελλήνων Συνέλευσις».

 Αν κάποιος μελετήσει τις πολύχρονές δράσεις των μελών και του Προέδρου του Πολιτικού φορέα, τις κινητοποιήσεις, τις ομιλίες, το Καταστατικό, την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Πολιτικού Φορέα, σίγουρα νιώθει βαθιά στο DNA του, το αίσθημα της ασφάλειας και της βεβαιότητας, ότι κάθε κλεμμένη και ξεπουλημένη περιουσία των Ελλήνων μόνο με αυτόν, θα μπορέσει να επαναπατριστεί και να επανέλθει στα χέρια των Ελλήνων. Με διακυβέρνηση της «Ελλήνων Συνέλευσις» η χώρα μας μπορεί να βρει και πάλι την χαμένη αίγλη του Πολιτισμού και της Δύναμης που χαρακτηρίζει το Ελληνικό Έθνος.

Πηγή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8m06xeKWI89gvuTmvkO5rHnj2ewk2dm6tDuxkCyVzTAaUfgAjA79p4qB7ZoF7eia-IJHiAQKG4HLQojnnZ59VDvjvQChDwtcSzmclb1hPB0an76yajPXYjOBN6SztHHGN2onaWTWdrOgoKpcFqTW6AloaM0D0JrfUMA9r60ea-o_DxxXKuKz2fdlj/s200/image.png

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ