Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

 

Τα μνημόνια θέλουν και κατανόηση
Τα μνημόνια θέλουν και κατανόηση

Τα μνημόνια θέλουν και κατανόηση


Μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν (Mathias Cormann), έχοντας προηγηθεί η συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα της προηγουμένη. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1948 ως Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας με σκοπό να διαχειριστεί, αρχικά, το πολυπαιγμένο σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Δηλαδή με λίγα λόγια, η αρμοδιότητά του ήταν να δώσει το στίγμα και να προωθήσει την αμερικανική πολιτική που ακολουθήθηκε τα επόμενα χρόνια. Αργότερα η ιδιότητά του επεκτάθηκε και σε μη ευρωπαϊκά κράτη, και το 1960 μετασχηματίστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.

Φυσικά τα παραπάνω μόνο θεωρητικά αναφέρονται, γράφονται και αναμασιόνται γιατί ουδεμία ελευθερία υπάρχει και ουδεμία δημοκρατία εφαρμόζεται σε όποιο μέρος του πλανήτη και να κοιτάξουμε. Οι ανταλλαγές μεταξύ των κυβερνήσεων του Ο.Ο.Σ.Α. ρέουν από τις πληροφορίες και την ανάλυση που παρέχονται από την γραμματεία που βρίσκεται στο Παρίσι. Η γραμματεία συλλέγει στοιχεία, παρακολουθεί όχι μόνο τις τάσεις, αλλά και τις προβλέψεις της οικονομικής ανάπτυξης. Ερευνώνται, επίσης, οι κοινωνικές αλλαγές ή πιθανά σενάρια στον χώρο του εμπορίου, του περιβάλλοντος, της γεωργίας, της τεχνολογίας, της φορολογίας και διάφορων άλλων πεδίων. Να μην παραλείψουμε το γεγονός ότι ο Ο.Ο.Σ.Α. έχει πάρει και έναν ρόλο στο συντονισμό της διεθνούς δράσης κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς. Το πού αποτυπώνεται αυτή η «δράση» είναι άξιο απορίας, την ώρα που η διαφθορά είναι ο πρωταγωνιστής των πρωταγωνιστών όλου του καλοστημένου θεάτρου που παίζεται στις πλάτες μας.

Και έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μας πει ότι πήρε την πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί το εν λόγω κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη με τις γνωστές τεχνητές και «φουσκωτές» αερολογίες των δήθεν στόχων, δηλαδή «την ανάδειξη και την ανάλυση πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση, ζητημάτων που αφορούν τη Διασπορά, καθώς και την αντιμετώπιση των επιμέρους προκλήσεων που αφορούν στην αγορά εργασίας και τον πληθυσμό». Ενώ η αγορά εργασίας διαμελίζεται, ενώ ο πληθυσμός αλλοιώνεται ασφυκτικά και ενώ το εχθρικά δημιουργημένο περιβάλλον μας διώχνει από την ίδια μας την χώρα, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι η ελληνική οικονομία «αποδείχτηκε σε πολλά μέτωπα η θετική έκπληξη της Ευρώπης». Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να ζει σε άλλη πραγματικότητα ο «πρώτος» των υπουργών, σκεφτείτε το χρονικό διάστημα που γίνονται αυτές οι δηλώσεις … ήτοι προ εκλογών όπου, όπως μας έχουν συνηθίσει, κάνουν το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο. «Ο δημόσιος πλούτος αυξάνεται και οι κοινωνικές αδικίες μειώνονται» λέει με περίσσιο θράσος κοιτώντας στα μάτια όλους εμάς που βιώνουμε την αδικία από την ημέρα της γέννησής μας βλέποντας να ξεπουλάνε τα πάντα γύρω μας. Άρα τι άλλο εκτός από αηδιαστικές πολιτικοποιημένες φανφάρες μπορεί να είναι αυτές οι δηλώσεις ενώπιον των Ελλήνων πολιτών; Τι άλλο μπορεί να θέλει να καταφέρει όλο το καθεστώς πέρα από το να μας ρίξει και άλλη στάχτη στα μάτια μέχρι να μας καταπλακώσει; Θυμήθηκαν όμως ΣΗΜΕΡΑ να υπογράψουν μνημόνιο ενώ εδώ και 63 χρόνια αυτός ο οργανισμός ΚΑΙ υπάρχει ΚΑΙ γνωμοδοτεί ΚΑΙ συνεργάζεται με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις ΚΑΙ ερευνά οτιδήποτε χρειάζεται για την «εξάπλωσή» του.

Για να «ερευνηθούν» σε βάθος όλα όσα μας έχουν φέρει στην σημερινή καταστροφική κατάσταση απαιτείται μόνο ένα πράγμα. Και αυτό είναι ΜΙΑ καθαρή ελληνική κυβέρνηση με σύσσωμο το σύνολο των πολιτών, όπου δεν θα χωράει καμία ξενόφερτη ιδεολογία και καμία τακτική εξόντωσης. Μόνο με την Ελλήνων Πολιτεία, δηλαδή την πολιτεία όλων ημών, μπορεί να ελεχθεί πώς δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν κλπ. Μόνο με την Ελλήνων Πολιτεία μπορεί να δημιουργηθεί επιτροπή υπεύθυνη η οποία θα ελέγξει την βασική δομή όλων των Υπουργείων ως προς την λειτουργία, τους τρόπος που λαμβάνονται και εκτελούνται καθώς και εποπτεύονται οι αποφάσεις, συμβάσεις, διαγωνισμοί, προμήθειες κ.ο.κ. ούτως ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για όλα τα θέματα της διοίκησης και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτές. Μόνο με την Ελλήνων Πολιτεία μπορεί να υπάρξει η πραγματική Δικαιοσύνη που θα απονείμει το δίκαιο όπως ακριβώς πρέπει, δηλαδή στην ολότητά του. Όσο καθυστερεί η ένωση μας, τόσο το χειρότερο για όλους μας.

Αν όχι τώρα πότε;;;

Σύνταξη: Μαριάνα Συμεωνίδη

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

   

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ