Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

 

 
QATARGATE ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΑΤΣΗΣ-ΚΑΪΛΗ-ΣΧΟΙΝΑΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Α΄
QATARGATE ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΑΤΣΗΣ-ΚΑΪΛΗ-ΣΧΟΙΝΑΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Α΄

QATARGATE ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΑΤΣΗΣ-ΚΑΪΛΗ-ΣΧΟΙΝΑΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Α΄

Η αντιπρόεδρος της ΕΕ και Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή συνελήφθη εν μέσω ισχυρισμών ότι το Κατάρ που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο προσπάθησε να διαφθείρει έναν άλλο πολιτικό.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για την αγορά επιρροής της ΕΕ από κράτος του Κόλπου. Η βελγική αστυνομία κατέσχεσε μετρητά και ερεύνησε 16 ακίνητα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια μεγάλης έρευνας για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος με επίκεντρο την προσπάθεια ενός κράτους του Κόλπου να αγοράσει επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσαν οι βελγικές εισαγγελικές αρχές. Η βελγική αστυνομία κατέσχεσε 600.000 ευρώ (515.000 λίρες) σε μετρητά, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα μετά από έρευνες σε 16 ακίνητα στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου. Είπε ότι οι έρευνες ήταν μέρος μιας μεγάλης έρευνας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Ας πάμε ομως λίγο πιο παλιά όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ είχε ξεκινήσει τις επαφές του με τους Εμίρηδες του Κατάρ. 

Ποιος φώναζε «αν δεν θέλετε τις επενδύσεις από το Κατάρ να φάτε βελανίδια»;

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, που είχε συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί το καλοκαίρι του 2019, πριν καλά καλά αναλάβει το υπουργειο, είχε ξεκαθαρίσει στους φορείς της Ζακύνθου πως η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει η επένδυση.
Εντέλει τον πρόλαβε η ελληνική δικαιοσύνη και οι εμπλεκόμενοι διώκονται για κακούργημα… Σαν την Καϊλή ένα πράγμα.
Μετά την εισαγγελική πρόταση-κόλαφο για πρωταγωνιστές της κομπίνας και τους «πρόθυμους» της πώλησης του Ναυαγίου Ζακύνθου, οι κάτοικοι του νησιού βγήκαν… στα κάγκελα καταγγέλλοντας τον βρόμικο –όπως τον χαρακτηρίζουν– πόλεμο που δέχτηκαν στη διάρκεια του αγώνα τους από ορισμένα ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογραφικούς αστέρες.
Προκλητικά ο Άδωνις, στο πλευρό του Κατάρ

Με ποιό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προσέγγιζε το Κατάρ αφού
χάλασε η μεγαλοεπένδυση?

Έβαλε τα μεγάλα μέσα και άρχισε τα συχαρίκια στην Εύα Καΐλή.
 
Η «πολύ καλή φίλη» του Μαξίμου εξελέγη με εντολή Κυριάκου για «γαλάζια» στήριξη.
 
Ο Μητσοτάκης έκανε καμπάνια υπέρ της στο Στρασβούργο, τώρα δεν την ξέρουν
 
Τον Ιανουάριο του 2022 είχε έρθει στο Στρασβούργο, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διαφήμιζαν την καμπάνια του υπέρ τηςΕύας Καϊλή, τώρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ΜΜΕ προσπαθούν να παίξουν το έργο «δεν την είδαμε, δεν την ξέρουμε», σχολίασε μιλώντας στον Ant1 ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
Πάμε να δούμε τι έκανε ο Πάτσης.
 

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ, εμφανίζονταν ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης. 
 
«Είναι η πρώτη Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας των δύο χωρών –Ελλάδας, Κατάρ– και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο ορισμός μου από τον πρόεδρο της Βουλής ως προέδρου της Επιτροπής. Το Κατάρ έχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής μας και ευρύτερα. Η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς και αυτό φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκοπός και ευθύνη μου είναι, πέραν της βελτίωσης των πολιτικών σχέσεων, να αναζητήσω δυνατότητες συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο.
Υπάρχουν πάρα πολλά είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες με τον φίλο λαό του Κατάρ. Αυτό όμως απαιτεί προσπάθεια και δουλειά».
 

Από αυτές τις δηλώσεις αυτοδίκαια εμπλέκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπόθεση.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Α.Πάτσης.
Να σημειώσουμε πως το Κατάρ είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος της Τουρκίας, ίσως πιο σημαντικός από το Αζερμπαϊτζάν και έχει σώσει επανειλημμένα την γειτονική χώρα από πτώχευση.
Επίσης στο Κατάρ βρίσκεται η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας ακόμα οι Καταριανοί έστειλαν ή στέλνουν τουλάχιστον 12 μαχητικά Rafale να εδρεύουν μόνιμα στην Τουρκία, επιτρέποντας στην τουρκική Αεροπορία να μελετήσει σε βάθος και να «ξεσκονίσει» τα μυστικά του νέου ελληνικού μαχητικού.
 
Και ερχόμαστε στον Σχοινά ο οποίος εχει τοποθετηθεί με δηλώσεις του υπέρ του Κατάρ και φυσικά συζητήθηκαν από όλα τα ΜΜΕ .
 
Τι γυρεύει η αλεπού (σ.σ. Μαργαρίτης Σχοινάς) στο παγκόσμιο παζάρι;
 

Μιλάμε φυσικά για μία σκανδαλώδη αναφορά που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το Κατάρ δεν συμμερίζεται καμία από τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε..
 
Για αυτό άλλωστε ερχονται όλα στο φώς.
 

Και αφού ο Μαργαρίτης Σχοινάς πέρασε από το Κατάρ με την αιτιολογία του ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής ήρθε επίσημα και στην Ελλάδα.
 
 
 
 

 

Μέχρι στιγμής όλα οδηγούν στον Μητσοτάκη ο οποίος αγωνιά να βάλει πλαφόν στο φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκη Ένωση.

Κρατήστε  αυτό το παραπάνω….. το άρθρο συνεχίζεται και σε δεύτερο μέρος.

Διαβάστε Επίσης:
 
 

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ….ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ “ΣΑΑΣ”

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ …ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΒΡΑΙΟ ΚΕΜΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 
 
 
 
 
 
 
 
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ