Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

 

 
Δικαιοσύνη VS ΜΜΕ … Σημειώσατε Χ
Δικαιοσύνη VS ΜΜΕ … Σημειώσατε Χ

Δικαιοσύνη VS ΜΜΕ … Σημειώσατε Χ

Τα ξίφη έχουν βγει από τις θήκες τους ανάμεσα στην Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ με τους πολίτες να παρακολουθούν αγώνες «ξιφομαχίας» ανάμεσα στους δύο πυλώνες-θεσμούς. Αυτά που οι πολίτες υποψιάζονταν ότι λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες και μυστικές συναντήσεις τώρα έχοντας προχωρήσει σε άλλο επίπεδο οι απειλές και οι «προειδοποιήσεις» γίνονται ανοιχτά σε δημόσιες δηλώσεις και επίσημες ανακοινώσεις!

Ξεσπάθωσε από τη μία πλευρά, αυτήν της Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκος εναντίον των ΜΜΕ που του άσκησαν κριτική σχετικά με τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Υποκλοπών.

 
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών» και ότι … «κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες. Ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους θα αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες» το οποίο συνιστά ξεκάθαρη απειλή-προειδοποίηση για οικονομικό έλεγχο σε «κάποιους ολίγους».
 
Τους άλλους όχι, είναι καλά παιδιά. Κάθονται φρόνιμα μάλλον … Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπόρεσε να αυτοσυγκρατηθεί μιας και έχει γίνει ανέκδοτο τις τελευταίες μέρες, όχι μόνο από «κάποιους ολίγους» αλλά από σχεδόν όλους τους πολίτες η φράση «Φέρτε έναν Βέλγο εισαγγελέα» ή «Βέλγιο σώσε μας» καθώς ο Βέλγος ανακριτής Michel Claise που χειρίζεται το σκάνδαλο του Qatargate γίνεται διάσημος στην Ελλάδα!
 
Αυτή η δήλωση Ντογιάκου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) η οποία πέρασε στην αντεπίθεση: “….Η διασφάλιση του ρόλου του Τύπου, ως μηχανισμού ελέγχου και άσκησης κριτικής σε κάθε μορφής εξουσία, αποτελεί δείκτη της ποιότητας της Δημοκρατίας κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Κανείς δεν μπορεί να επιφυλάσσει για τον εαυτό του ή τον κλάδο, τον οποίο υπηρετεί, μια άτυπη μορφή ασυλίας απέναντι στην δημόσια κριτική. Είναι δε προφανές, ότι η όποια κριτική, πρέπει να σέβεται τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να είναι αμερόληπτη και να στηρίζεται σε στοιχεία και αποδείξεις.”
 
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η κριτική δεν έχει σχέση με την δημοσιογραφία. Ο δημοσιογράφος οφείλει μόνο να αναφέρει τα γεγονότα με στοιχεία και αποδείξεις. Κριτική μπορεί να γίνει σε μια θεατρική παράσταση, σε ένα τραγούδι κτλ. Αν γίνει κριτική τότε είναι η άποψή του, δεν είναι το γεγονός.
 

Και ένα τεράστιο ΓΕΓΟΝΟΣ είναι πως τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη! Οπότε πάνε περίπατο οι δήθεν βαρυσήμαντες ανακοινώσεις για αμεροληψία, δεοντολογία, διαφάνεια και άλλα δια-κοσμητικά επίθετα! Από την άλλη πλευρά, από πότε η εφαρμογή του νόμου για οικονομικό έλεγχο αποτελεί προειδοποίηση σε «κάποιους»;; Δεν είναι όλοι ίσοι έναντι του νόμου;

 
Αυτοί οι Μπράβοι -συγνώμη- οι Ράμπο του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές τέλος πάντων της Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος ως πότε θα τριγυρνάνε στις Λαικές Αγορές στα σουβλατζίδικα και τα καφενεία; Μάλιστα τώρα έχουν σε ισχύ και τον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων όπου ο ελεγκτής μπορεί να εισβάλλει στο ακίνητο του οφειλέτη σπάζοντας την πόρτα ώστε να προβεί σε κατάσχεση κινητών προς εξόφληση οφειλών! Ορίστε! Πεδίο δόξης λαμπρό! Αυτό περιμένουν σύσσωμοι οι πολίτες, να δουν οικονομικούς ελέγχους σε όλα τα ΜΜΕ και όλα τα κόμματα… αλλά μάλλον… θα περιμένουν πολύ.
 
Ωστόσο… είναι μεγάλο θέμα για όλους μας ότι αντιλαμβανόμαστε με χρονοκαθυστέρηση τα λόγια του προέδρου του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων Αρτέμη Σώρρα ειπωμένα πριν αρκετά χρόνια: «Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί στο τέλος θα σφαχτούν μεταξύ τους! Οι Έλληνες πολίτες πρέπει μόνο να ασχοληθούν με την δόμηση του ΝΕΟΥ! Αφήστε τους αυτούς, θα γκρεμιστούν μόνοι τους, ελάτε να χτίσουμε την Ελλάδα απ’ την αρχή!» Και τα σημεία των καιρών επιβεβαίωνουν τα λόγια του … θα σφαχτούν μεταξύ τους  … ήδη ξεκίνησαν …
 
Και η ανοικοδόμηση επίσης συμβαίνει. Ήδη ξεκίνησε από τους Έλληνες πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα σημερινά καθεστωτικά σχήματα …
 
Το χτίσιμο του ΝΕΟΥ είναι Τώρα
 
Το κάλεσμα για Εκκίνηση είναι ΤΩΡΑ
 
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!
 
Των Ελεύθερων Ενωμένων Ελλήνων!

 

 
 
 
 
ΣΥΝΤΑΞΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΣΙΔΕΡΗ
 
 
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ