Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Καλαθάτος υπουργός, ο Σιτιστής πρωθυπουργός και τα καρναβαλικά πρωτεία

Ο Καλαθάτος υπουργός, ο Σιτιστής πρωθυπουργός και τα καρναβαλικά πρωτεία
Ο Καλαθάτος υπουργός, ο Σιτιστής πρωθυπουργός και τα καρναβαλικά πρωτεία

 Του Ορθαγόρα

Αν ήταν άλλος, θα λέγαμε ότι φταίει η προεκλογική φούρια. Για τον αεικίνητο, όμως, υπουργό της Αναπτύξεως, που τρέχει με πυρηνική σύντηξη, προτού η σύντηξη ανακαλυφθεί, το επικοινωνιακό ντελίριο για «το καλάθι του νοικοκυριού» και, τώρα, για «το καλάθι του Αη Βασίλη» είναι business as usual. Τουλάχιστον, οι πόζες με τα λαμπιόνια και τα αγιοβασιλάκια –που μοιράζει επισήμως το ίδιο το υπουργείο– είναι ασυγκρίτως πιο χαριτωμένες από τους μπακαλογατίσιους ακκισμούς μπροστά στα ψυγεία με τα κοτόπουλα και τα ράφια με τα κονκασέ. Αν πάντως οι εκλογές γίνουν την άνοιξη και αποφασιστεί ενδιαμέσως κανένα «καλάθι του Καρνάβαλου», δεν θα χρειαστεί νέα καμπάνια. Τρέχει ήδη.

Τάδε έφη ο Στέντωρ της Καθημερινής για τον Σπύρο-που-έγινε-Άδωνις. Και έχει δίκιο απόλυτο.

Ο αρχικαρναβαλιστής υπουργός της πιο τριωδικής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος κατάφερε, στο πλαίσιο της αχαλίνωτης υπανάπτυξης την οποίαν μαεστρικά συντονίζει, να παντρέψει τις εορτές του Δωδεκαημέρου με αυτές του Τριωδίου.

Στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι μόνος αυτός είναι ικανός να φέρει την άνοιξη μέσα στο καταχείμωνο, δεν δίστασε να παραχαράξει το γνωστό αποκριάτικο έθιμο των «Κουδουνάτων» και να το μετατρέψει σε… «Καλαθάτων».

Έτσι, αντί για κουδούνες, ζώνεται κάθε τόσο τις γνωστές ανοικοκύρευτες καλαθούνες του και παίρνει σβάρνα τα σούπερ μάρκετ, τις λαχαναγορές, και τα καρναβαλικά τηλεπαράθυρα, φωνασκώντας και πειράζοντας τους εκεί παρευρισκομένους. Εν τω μεταξύ, η μετακλητή συνοδεία του τον συνδράμει άδοντας εν χορώ το ναξιώτικης εμπνεύσεως δίστιχο:

Με καλάθια άμα ντύνεται, ο πιο ωραίος είναι.

Ώχου! Πώς μ’ αρέσει να θωρώ τον Καλαθάτο!

Θορυβηθείς από τα ευφάνταστα τσαλιμάκια του υφισταμένου του και φοβούμενος μήπως του κλέψει την δόξα την καρναβαλική, ο μιστερμπίν του Μαξίμου συγκάλεσε εκτάκτως το Ανώτατο Μυστικοσυμβούλιο των Καρναβαλιστών, με θέμα την προστασία των πρωθυπουργικών κεκτημένων.

Και απεφάνθησαν οι Μυστικοσύμβουλοι ότι ανάγκη πάσα να βγει ολοταχώς στην αντεπίθεση ο τρισμέγιστος, με τερτίπια εφάμιλλα αν όχι υπέρτερα. Λάδωσαν, λοιπόν, τα σκουριασμένα εγκεφαλικά τους γρανάζια οι παρά τω πρωθυπουργώ Ειδικοί και ανέκραξαν:

Καλαθούνες αυτός; Market Pass Υμείς!

Και κάπως έτσι, πριν από τον καθιερωμένο εορτασμό της ελεύσεως του «Θείου Βρέφους», άρχισαν τα πανηγύρια για τον επικείμενο ερχομό του γαλάζιου «Επισιτιστικού Δελτίου» υπό την πολιτικώς ορθή ετικέτα «Market Pass».

Ζωγράφισε ο τρισμέγιστος! Πέτυχε γκολάρα και κέρδισε πέναλτι ταυτοχρόνως! Τον τάπωσε τον Καλαθάτο! Του πήρε την καρναβαλική ταυτότητα εν ριπή (εξογκωμένου) οφθαλμού!

Είναι μεγάλος ο καημός κι είναι πικρό το κρίμα…

Καλά αυτοί. Πανηγυρτζήδες και τριωδικοί, εκ φύσεως και πεποιθήσεως. Ανδρωμένοι σε θεατρικά μπουλούκια και περιοδεύοντες τσιρκοθιάσους. Άλλο δεν έχουν πάρεξ την γελοιοσύνη τους.

Αλλά εμείς, Συνέλληνες;

Εμείς, οι απόγονοι ανδρών επιφανών και νοημόνων, πώς στο μπιπ ανεχόμαστε τέτοιαν εξευτελιστική μεταχείριση από ανδρείκελα, που ούτε σαν επισκέπτες θα έπρεπε να μπαίνουν στην Βουλή;

Πώς επιτρέψαμε να κλέψουν την αξιοπρέπειά μας και να μας μετατρέψουν σε συστηματικούς επιδοματίες -δηλαδή, σε πειναλέους ζήτουλες;

Με ποιαν λογική τους παραδώσαμε αμαχητί την ουσία και τις εξουσίες μας και αφεθήκαμε τροφή στις ακόλαστες ορέξεις τους;

Πού στο μπιπ καταχωνιάσαμε τις έμφυτες αξίες και αρχές μας;

Κι όμως, είμαστε από καλή γενιά! 

Τώρα είναι η ώρα, Συνέλληνες, ν’ ανάψουμε την μέσα μας φωτιά και να τραγουδήσουμε μαζί με τον ποιητή του Αιγαίου:

Εμείς τη λέμε τη ζωή την πιάνουμε απ’ τα χέρια

Κοιτάζουμε τα μάτια της που μας ξανακοιτάζουν

Κι αν είναι αυτό που μας μεθάει μαγνήτης, το γνωρίζουμε

Κι αν είναι αυτό που μας πονάει κακό, τόχουμε νιώσει

Εμείς τη λέμε τη ζωή, πηγαίνουμε μπροστά

Και χαιρετούμε τα πουλιά της που μισεύουνε

Τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε τον μεγάλο Περικλή, που έλεγε στους Πολίτες της δικής του εποχής:

Εμείς, εκείνον που δεν μετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο.

Τώρα είναι η ώρα να ξαναγίνουμε ενεργοί Πολίτες-Οπλίτες, να γιγαντώσουμε την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, και, ενωμένοι σαν μια σφαίρα θεϊκού πυρός, να κατακάψουμε ό,τι και όποιον μας πληγώνει και μας υποτιμά.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε πίσω τα δίκαια και τα δικά μας και να τ’ ασφαλίσουμε διά παντός σε μιαν απόρθητη Πολιτεία.

ΤΩΡΑ! ΕΔΩ! ΕΜΕΙΣ! ΕΣΥ!

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ