Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Το Βασίλειο της... απανθρωπιάς
Το Βασίλειο της… απανθρωπιάς

Το Βασίλειο της… απανθρωπιάς

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα βασίλειο όπου οι υπάκουοι υπήκοοί του εμπιστεύτηκαν την εξουσία του, στον βασιλιά και τους ευγενείς. Αυτοί όμως δυστυχώς έκαναν πολύ κακή διαχείριση της περιουσίας του βασιλείου και μεταξύ άλλων δεν κατάφεραν να φτιάξουν ούτε καν σωστά νοσοκομεία για τους υπάκοους υπήκοους. Μάταια οι υπάκουοι υπήκοοι νόμιζαν πως οι εξουσιαστές τους θα έβλεπαν τα κακώς κείμενα και την αδικία και θα προσπαθούσαν να τα διορθώσουν. Αντί αυτού βασιλιάς και ευγενείς όχι μόνο δεν έφτιαξαν τα κακά νοσοκομεία για τους συνανθρώπους τους αλλά τους είπαν και τα εξής: Αν έχετε λεφτά μπορείτε να πληρώσετε το γιατρό και να χειρουργηθείτε αμέσως! Ε, αν δεν έχετε τι να κάνουμε; Θα πρέπει να κάνετε υπομονή ως υπάκουοι υπήκοοι και αν είστε τυχεροί θα ζήσετε και μέχρι το χειρουργείο σας!
Και αν το παραπάνω σενάριο σας φαίνεται υπερβολικό να ξέρετε ότι συμβαίνει στο παρόν και στην χώρα μας όπου οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μαραβέγια, μας άφησαν άναυδους γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ακριβώς αυτά! Ζήτω τα “φακελάκια”!
Να πούμε βέβαια ότι ο βουλευτής τυγχάνει και επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικού ιατρικού-διαγνωστικού κέντρου στην εκλογική του περιφέρεια Μαγνησία- Βόλος… Όσο για το όφελος που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια δήλωση είναι ότι τουλάχιστον μας αποκαλύπτει ξεκάθαρα με τι κυβερνήτες έχουμε να κάνουμε. Το δε χείριστο είναι ότι δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο κατάπτωσης της ελληνικής δημόσιος υγείας έπειτα από κάτι αναπάντεχο και ξαφνικά! Γνώριζαν πάρα πολύ καλά οι κυβερνήτες μας τις συνθήκες υγείας που επικρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια, τις ελλείψεις και την εξαθλίωση των νοσοκομείων αλλά δεν φρόντισαν να κάνουν κάτι γι΄αυτό. Να θυμίσουμε μάλιστα την περίφημη “λίστα Πέτσα” με τα 20 εκατ. € τα οποία διανεμήθηκαν στα Μ.Μ.Ε. για να κάνουν απλά τη δουλεία τους, δηλαδή την ενημέρωση των πολιτών για την υγεία, αντί να πάνε στην ίδια την υγεία!
Οι κυβερνήτες μας λοιπόν όχι μόνο δεν παλεύουν να υπηρετήσουν τους πολίτες τους και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη αλλά είναι και τόσο θρασύς απέναντι μας δείχνοντας μας ότι το επίπεδο της κυνικότητας και της εκμηδένισης της ανθρωπιάς έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Διότι ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν είναι η μοναδική περίπτωση πολιτικού που προκαλεί με τις δηλώσεις του. Αξέχαστες μας έχουν μείνει και οι παρακάτω απίστευτες δηλώσεις από κυβερνητικούς:
– Άδωνης Γεωργιάδης (2020)“το επίδομα των 400 ευρώ, το οποίο θα δώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι επαρκές γιατί αυτοί κάθονται στα σπίτια τους”
– Άδωνης Γεωργιάδης (2020)«…σας λέω λοιπόν ότι με έναν μαγικό τρόπο στέλνουμε στο σπίτι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας 5.000 ευρώ. Τι θα τα κάνει σήμερα ακριβώς μπορείτε να μου πείτε; Ταξίδια δεν μπορεί να κάνει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, σε κατάστημα να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Τι να την κάνει τη ρευστότητα;» «πόσο θα φάει πια; 300 κιλά θα γίνουν»
– Γιώργος Γεραπετρίτης στη συντονιστική ομάδα των συνταξιούχων (2021): «Θέλετε φρεγάτες ή αναδρομικά;»
– Στέλιος Πέτσας υπέρ της επιστροφής από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο θέρμανσης: «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».
Δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού τολμούν να τον απαξιώνουν αναίσχυντα και να υπογραμμίζουν μάλιστα την οικονομική του αδυναμία για την οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι!! Σαν να λέμε “σου προκαλώ κακό και μετά σε ειρωνεύομαι κι από πάνω” δείχνοντας θράσος, κυνικότητα και ολοσχερή έλλειψη ανθρωπιάς. Έρχεται όμως και η μέρα όπου οι υπάκουοι υπήκοοι θα γίνουν ανυπάκουοι στην απανθρωπιά των εξουσιαστών τους! Έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής ο πολίτης και δεν μπορεί παρά να αποτινάξει από πάνω του το ζυγό της απανθρωπιάς και να ενωθεί στον μοναδικό ανθρωποκεντρικό οργανισμό ο οποίος ζει και αναπνέει μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο γιατί για να ικανοποιήσει αυτόν συστάθηκε και όχι για να ικανοποιήσει εαυτό του!
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες για να διοικήσουμε και να πραγματώσουμε την Ελλήνων Πολιτεία, την πραγματική Δημοκρατία μέσα από τις ίδιες τις δράσεις που θα εκτελέσουμε οι ίδιοι και πρέπει όλοι να πάρουμε θέση!
Σύνταξη: Αμέρισσα Αποκρεμιώτη
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ